Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2015 19:09 - Бисери от Доклада Симеонов-Гамизов, за енерГЕПИката 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2819 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В продължението на поредицата ще ви запозная с това, как па(т)ри(оти)чният лидер Валери Симеонов и енерГЕПИйният му "експерт" Стефан Гамизов се опитват да окрадат от нас над ТРИ милиарда лева. Можете да се убедите в това ако отворите и прочетете

Отчетен доклад за периoда 19.02.2015г.-30.07.2015г. Част 2

за дейноста на временната парламентарна анкетна комисия, за разгребването на авгиевите обори в енерГЕПИката, ръководена от Симеонов с "вещото експертиране" на Гамизов. (Всичките 6 части на отчетния доклад са ТУК.)

Тази 2-ра част от доклада се състои от 6 страници (DOC формат) и се занимава с дългосрочните договори за изкупуването на електроенергията от двата т.нар. американски ТЕЦ-а, бившите ТЕЦ МИ-1 и ТЕЦ МИ-3, но с новите им имена.
Лицето Гамизов, само като си отвори устата, е способен да сътвори безброй безобразия и недоразумения, какво остава като напише цели ШЕСТ страници. Нелепиците и кретенизмите на тези 6 страници наистина са много, но за да не съм ви досаден ще акцентирам вашето внимание върху най-главният трик на тандема Симеонов-Гамизов. Той е заложен в последният абзац на тази 2-ра част от доклада, и за ваше удобство го заснех и поставям тук:

image

Разноцветните подчертавания са от мен, за да ги коментирав в съответния цвят.

До тук добре, ако приемем, че е вЕрно.

Е как така? Хеме току що беше решен, хем продължава да се решава??? А ако се опитате да разберете, как точно се решава, може да ви заболи и главата, защото упоменатите дирекции и комисии въобще не е ясно чии са и дали въобще съществуват. Но това са си полски проблеми.

Да се върнем в България! Според изчисленията на "експерта" Гамизов двете американски централи "нямат невъзстановяеми разходи", поради което НЕК нямала какво да им плаща, още повече някакви си 800 милиона лева!!! Но дали е така, уважаеми дами и господа? Дали това наистина е точно така?

Който е прочел и неподчертаната част от горната снимка сигурно е забелязал, че някъде е внесен проект на закон, за прекратяване на договорите между двете централи и НЕК. Въпросният проекто-закон е подготвен от същият тандем Симеонов-Гамизов. Ти да видиш! Аз, разбира се съвсем своевременно и подробно съм ви запознал с това тяхно "творение", в статията "
Стефан Гамизов написа Закон за висшата математика в енерГЕПИката". Там можете да намерите и линка към пълният текст на проекто-закона, цели 26 страници. А тук ще ви покажа само част от страница 21/26, която изглежда ето така:

image

Дописаното с червен молив е от мен. Така! Какво излича? Според отчетния доклад на комисията Симеонов, писан от "експерта" Гамизов (виж в "
Бисери от доклада Симеонов-Гамизов, за енерГЕПИката"), разходи НЯМА, а според проекто-закона, пак писан от Гамизов и внесен (в деловодството на НС) от Симеонов - разходи ИМА !!!! И ко прАим ся?

Всичко е много просто! Този доклад е една хвърчаща хартийка, която нищо не значи. А когато закона бъде приет то той ще трябва да се спазва и изпълнява! В страниците преди тази, която ви показвам тук, най подробно е разписано как точно ще се осъществява механизма на преджобването ни. Сметките ни за ток ще набъбват, за нови отчисления, които ще влизат в нарочно създаден фонд, който ще компенсира ТЕЦ-овете за някакви разходи. Видно от последната снимка сумата е над ТРИ МИЛИАРДА лева, но това не е всичко. Тя ще се индексира с по около 10% до 2024-та г., така че в крайна сметка значително ще набъбне. Американците ще си получат, това, за което са дошли при това в аванс и с лихвите, Симеонов-Гамизов и компания ще си получат тлъстите комисионни за тази далаверка, а ние с вас ... нали се сещате ...

ИСТИНАТА! Двата договора трябваше отдавна да са прекратени по силата на член 101, от
Договора за функционирането на Европейския съюз . Който иска да използва линка да го види. Любопитното в бисерите на тандема Симеонов-Гамизов е, че те също се позовават на същия Договор, но на други, предходни членове (107 и 107, в различните си писания), но никъде и никога на чл. 101 . Защото така работи демагогията. 

От отчетния доклад на комисията Симеонов, писан от "експерта" остават още 4 части. Дали в тях има още бисери? Вие как си мислите?

Георги Котев



Гласувай:
4



1. zaw12929 - Браво... изкарайте В Симеонов ГЛУПАК!!
05.08.2015 13:04
всеки, които прави усилия да намали цената на тока заслужава оплюване...
цитирай
2. gikotev - Re: Браво... изкарайте В Сикеонов ГЛУПАК!!
05.08.2015 13:26
Аз не изкарвам Симеонов и Гамизов ГЛУПАЦИ, а направо си ги наричам ПРЕСТЪПНИЦИ и крадци! Така поне сочат ФАКТИТЕ, предоставени ни любезно от самите тях.
Те не заслужават оплюване, а арестуване, съдене и излежаване на справедливите присъди!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835065
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031