Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 19:09 - Защо Русия заплаши да блокира YouTube на територията си?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3842 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 31.07.2015 22:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди девет дни (на 22/07/2015г.) Федералната служба в сферата на връзките, информационните технологии и масовите комуникации (РОСКОМНАДЗОР) публикува следният предупредителен текст на интернет страницата си: Видеохостинг YouTube может быть внесен в реестр нарушителей авторских прав

"Видеохостингът YouTube  може да бъде вписан в регистъра на нарушителите на авторските права"

По заявление на правопритежателя «ТНТ-Телесеть» и с определение на Московския градски съд от 07 април 2015 бяха предприети предварителни мерки за защита на исключителните права върху многосерийнте филми «ФИЗРУК» (1 сезон, серии 1-20), «ФИЗРУК» (2 сезон, серии 1-4, 6-14), «Чернобыль» (серии 1-2, 5-8), качени на видеохостинга http://www.youtube.com.

В предупреждението още се казва:

Роскомнадзор предупреждава руските ползователи, че в понеделник, 27 июли 2015 година, отделни страници от YouTube ще бъдат включени в регистръра на нарушителите на авторски права. След изтичане на три работни дни в случай на неотстраняване на  противозаконната информация достъпът към тези линкове ще бъде ограничен от интернет операторите. Може да се стигне до там, че за абонатите на някои интернет-провайдери ще бъде ограничен достъпът до целият YouTube.

Сигурно вече се досещате защо ви разказвам тази любопитна история? Естествено това не е сериалът "ФИЗРУК", което в превод ще рече - физкултурник, или учител по физическо възпитание. Това което ме фиксира беше сериалът "Чернобил". Докато течаха трите предупредително дни реших да изгледам този сериал (само 8 серии), за да разбера, какво толкова дразни руските власти. (След края на статията ще поставя първа серия, а останалите лесно можете да си намерите сами.) Не е лесно да се гледа тази сюр-реалистична фантасмагория, но аз бях твърдо решен да открия причината, която така силно е разгневила РОСКОМНАДЗОР.

Малка група съвременни младежи, московчани, три момчета и две момичета, заминават с кола за АЕЦ "Чернобил", в преследване на друг техен връстник, който е обрал семейният сейф на един от преследвачите. Беглецът им праща периодично видео клипове, с които ги насочва. Във втората половина на сериала те вече се засичат в мъртвият град Припят, в който някога са живеели семействата на енергетиците от АЕЦ "Чернобил". Междувременно започват да се случват странни прескачания във времето. Някои от героите се оказват в същият град, но през далечната 1986-та г., броени дни и часове преди аварията на атомната централа. В последната 8-ма серия става пределно ясно, че тази група младежи е била нарочно подбрана и постоянно направлявана от ... съветското КГБ, да се върнат във времето и да предотвратят аварията на АЕЦ-а. И най-накрая, под прякото ръководство на офицер от КГБ момчето, чийто семеен сейф беше обран в 1-ва серия, успява. Той взривява с гранатомет аерозолната тръба (прилича на комин) на 4-ти енерго-блок и по този начин прекратява извършването на експеримента, в резултат на който беше взривен същият блок през 1986-та г. Първоначално героят е арестуван, но по магичен начин се освобождава от ареста и излиза във ... все още живият и населен, съвременен град Припят. Той никога не е бил евакуиран и постоянно се е развивал, защото аварията на 4-ти блок никога не се е случвала, благодарение на ... КГБ. Съветският съюз никога не се е разпадал, пионерите още ходат с червени връзки и т.н. Но този свят е непознат на младия герий и той се обръща към най-близкия милиционер. Пита го за интернет-клуб. Милиционерът недоумява, какво е това интернет и предполага, че момчето е селяндурче, но съобразява и го насочва към безплатния и общодостъпен, направо от улични апарати RUNET. И ето какво вижда буквално там младежа, в последните минути на последната серия на "Чернобил":

image

Той живее в страната Съюз на съветските социалистически републики (СССР), разположена в Източно Европа и Северна Азия. Най-голямата страна в света с население 410 милиона (за сравнение населението на съвременна Русия е точно три пъти по-малко). Форма на управление - Съветска република.. Генерален секретар на Централния комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз (ЦК на КПСС) е Владимир Путин.

Така всичко ми стана ясно. Руските власти не искат света да узнае истината за СССР и лично за другаря Путин? Да се чуди човек!? Като е толкова хубаво, защо го крият?
Но и това не беше още краят. Момчето продължи да се рови в
RUNET-а и ето на какво се натъкна:

image

Вместо аварията в АЕЦ "Чернобил" (26/04/1986г.), която, както стана ясно, никога не се е случвала,
RUNET дава инфо за ядрена катастрофа, случила се през същата 1986-та г., но в САЩ.
Проверих в сайта на американския ядрен регулатор (US NRC), такава АЕЦ съществува, с два енерго-блока. Втори блок, който според
RUNET е аварирал през 1986-та г., е въведен в експлоатация през 1976-та г. и има действащ лиценз за право да произвежда електроенергия до ... 2016-та г. Дали руснаците дърпат за опашката ядрената котка? Времето ще покаже.

След изтичане на тридневния срок сериалът "Чернобил" още не е свален от видео-платформата. Който иска може да го гледа.

Георги Котев





Гласувай:
11



1. balebalev - Много любопитно четиво!
01.08.2015 10:35
За съжаление не мога да гледам видеото, защото братята немци са побързали да го забранят:

"Unfortunately, this video is not available in your country because it could contain music from UMG, for which we could not agree on conditions of use with GEMA".
цитирай
2. balebalev - Ще падна от смях, намерих го в сайта "Rutube.ru"!
01.08.2015 10:57
Модерният Припят е компютърна анимация, а сцените в близък план дават усещане за средноголям американски град. Баси жалката история!
цитирай
3. gikotev - Re: Много любопитно четиво!
01.08.2015 10:59
Съжалявам, че от Германия не може да се гледа. Аз проверих, тук в България още си върви. Но е възможно скоро и тук да го спрат?
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833653
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031