Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2015 13:09 - Мумията празнува юбилей, за наша сметка (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2719 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 24.07.2015 22:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди точно 114 дни (на 2-ри април, за да не изглежда смешно) тя беше инсталирана да оглави Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР, до този момент назовавана ДКЕВР, но "Д"-то (държавна) беше изтрито, за да няма съмнение, че вече е частна). От тогава, почти ежедневно, тя ни плаши с призрака на скъпия ток. Днес тя има юбилей, навършва 70 години. Искате ли да разберете какъв подарък си е спретнала самата тя?

image

За да разберете ценноста на подаръка е добре да се запознаете с ключов член от Закона за енергетиката, който касае абсолютно всеки от нас:

ЗАКОН ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА

Раздел VI.
Сделки при регулирани цени

Чл. 97. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2012 г., в сила от 17.07.2012 г.) (1) По регулирани от комисията цени се сключват сделките с електрическа енергия между: 1. обществения доставчик и оператора на електропреносната мрежа, съответно между обществения доставчик и операторите на електроразпределителните мрежи - за електрическата енергия, необходима за компенсиране на технологичните разходи по пренос, съответно по разпределение; 2. производителите и крайните снабдители или обществения доставчик за количествата електрическа енергия, определена от комисията в рамките на разполагаемостта по чл. 21, ал. 1, т. 21; 3. обществения доставчик и крайните снабдители за количествата електрическа енергия, определени от комисията в изпълнение на чл. 21, ал. 1, т. 21; 4. крайните снабдители и битови и небитови крайни клиенти - за обекти, присъединени към електроразпределителна мрежа на ниво ниско напрежение, когато тези клиенти не са избрали друг доставчик. (2) Операторът на електропреносната мрежа сключва сделки с операторите на съседните системи за взаимно компенсиране влиянието на презграничните потоци на електрическа енергия.
За да може да се изпълни със съдържание този член от закона, обаче, ръководената от мумията КЕВР трябва да е назначила тарифи. А има ли такива? Нека видим!

image

Ъ-ъ! Нема! Няма цени по които КЕВР разпорежда на НЕК да изкупува електроенергията от производителите и да образува средно-претеглена (миксирана) цена, за нас - крайните потребители. И тези жизненоважни цени ги няма вече близо цял месец!!! Ако искате да следите, кога и дали ще се появят, можете да го правите от ТУК.
И защо са му на мумията цени? И защо му е на мумията въобще ток? Тя нали си е непрекъснато в саркофага? И какво и пука на нея за нас? (
Използвали ли са фараоните електроенергия за строежа на пирамидите?)

За да не си мислите, че ви връзвам тенекия ще ви покажа и как изглеждаше последната таблица с тарифите, преди мумията да я махне:

image

Но днес празнуваме светъл юбилей! Какво тук значи някаква си таблица?

Но гаврата на мумията и менторите му от политико-енерГЕПИйна мафия не приключват с това!!! Преди броени дни три представителчета на политико-енерГЕПИйната мафия (същите, които издигнаха и пробутаха мумията за председател) внесоха в деловодството на НС законопроект, за промяна в Закона за енергетиката. Смисъла на исканата промяна в закона е да се "осветят" договорите между производителите и обществения доставчик (НЕК) именно за този сегмент от пазара - РЕГУЛИРАНИЯ. (
Театър рИформа представя "Широко затворени очи" за будали) Но за да има такива договори трябва да има тарифи, а такива - НЯ-МА. И ко праим ся? рИформира ме се!

Честит юбилей, мумийо! А дано илядиш! А нас? Нас - кучетата ни яли!

ДОПЪЛНЕНИЕ от вечерта на рождения ден:

image

Мумията е будна, пише благодарности, но не върши работата си по закон и това, за което получава наши пари!!!! И маса българи я боготворят за това!!!

Георги Котев


Тагове:   юбилей,   мумия,   цени,   кевр,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874243
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930