Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2015 19:09 - Годзила съществува и ... не е само една
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6291 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди около година и половина авторитетното американско издание Уол Стрийт Джърнъл (The Wall Street Journal) е публикувало интерактивна карта на места в Атлантическия и Тихия океани, в които са изхвърляни радиоактивни отпадъци от американските власти през последните десетилетия, от както възниква ядрената индустрия. Независимо че са изминали около 18 месеца от публикуването й тази карта ще продължава да бъде актуална още хиляди години напред, заради естеството на смъртоносния боклук, който е маркиран на нея.

image
(За по-добър преглед и прочит на инфо-графиката кликнете с мишката върху нея.)

Съгласно легендата Годзила е морско чудовище, което се е събудило от ядрените взривове в Тихия океан, които американските власти започват да провеждат от средата на 40-те години на миналия век и продължават десетилетия. Но освен че се е събудило от ударната вълна на ядрените взривове радиацията, която се отделя от тях, е подсилила растежа на тялото му. Това е "официалната" холивудска версия, екранизирана в няколко версии на едноименните филми. Но тази версия звучи много революционно, т.е. - бързо развила се. Много по-правдоподобно и естествено би изглеждала еволюционната теори за произхода на Годзила, а именно - стимулирана за растеж и събуждане от десетките хиляди тонове ядрени отпадъци изхвърлени в двата океана (а сигурно и не само в тях).
И тук стигаме да интерактивната карта на
Уол Стрийт Джърнъл, която ще ви помогне да се ориентирате приблизително от кои точки на океаните следва да очаквате появите на новите Годзили, а може би и много други видове смъртоносни чудовища. Ако кликнете върху долната снимка ще се озовете при първоизточника ...

image

... където вече ще можете да щракате с мишката върху избрана от вас жълта точка, която ще се активира в червена, а в лявата колона на публикацията ще се появява кратка "визитка" на съответното ядрено гробище, придружено с линк към документ, който много подробно описва детайлите около мероприятието по погребването.

Това, което е показано на тази карта е малка част от всичкия смъртоносен боклук, която ядрената мафия е произвела и "съхранила" някъде, за последните 73 години от нейното съществуване. (Първият в света ядрен реактор е работил няколко минути на 2-ри декември 1942-ра г., край Чикаго, Илинойс, САЩ.) Тук са показани само част от военните ядрени боклуци, но "мирните" им събратия (от АЕЦ) нито са по-малко, нито пък отстъпват по живото-убиващите си характеристики. За сега, официално от министерството на енергетиката на САЩ, те се съхраняват на сушата, на съответната площадка, на всяка АЕЦ. На територията на САЩ има над 60 АЕЦ-а, в които цъкат точно 100 ядрени реактора, които произвеждат "храна" за бъдещи Годзили. Но за да не ви досаждам ще ви разкажа за това един друг път.

Георги Котев




Гласувай:
6



1. germantiger - Пропускът - фундаментален
21.07.2015 20:05
Руско-съвестките отпадъци гният къде?

P.S.
За инфото в постинга - блг - погледнах.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9890176
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930