Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2015 13:39 - Блокадата на Ленинград продължава
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1560 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 11.07.2015 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За това ни съобщава не кой и да е, а лично руският държавен концерн Росатом, в новинарската емисия на интернет страницата си, през седмицата, в материала:
Росатом: проекта могильника РАО под Петербургом нет

"Росатом: Няма проект за гробище за радио-активни отпадъци (РАО) под (Санкт) Петербург"

В статията се разказва за това, как политик от местния парламент организирал подписка против плановете на Росатом да изгради гробище за РАО, не далеч от бившата руска столица Санкт Петербург (Ленинград - по времето на комунизма) или където и да било в Ленинградска област (името на областа запазва името си, независимо от промяната на името на областния център). Росатом категорично отрича, но ... не обещава, че вечно ще бъде така. Но преди да видим края на съобщението нека ви покажа неща, които ги няма в него.

На територията на Ленинградска област работи ЕДНА АЕЦ, която така и се нарича "Ленинградская АЭС", която е точно копие на АЕЦ "Чернобил", Украйна.
"Ленинградская АЭС" е въведена в експлоатация през далечната 1973-та г. и експлоатира ЧЕТИРИ ядрено-енергийни блока с реактори РБМК-1000, точно копие на гръмналия през 1986-та г., в област Чернобил, Украйна. За повече от 40 годишна експлоатация "Ленинградская АЭС" е произвела десетки хиляди тонове високо-радиоактивен, смъртоносен и много дълго живеещ (минимум 100 000 години) отпадък, който така или иначе някога някъде ще трябва да се заравя и пази. Но местните не искат и правят подписки!!! Росатом за сега не смее да действа агресивно.

Малко хляб за размисъл!!!
Територията на Ленинградска област е приблизително 84 000 кв.км., което прави 75% от територията на България (111 000 кв.км.). Плътноста на населението на Ленинградска област е под ТРИ ПЪТИ по-малка от плътноста на населението в България - 21 срещу 66 човека/кв.км. Плътноста на населението на цялата територия на Русия е под 9 човека на квадратен километър, което я прави една от най-рядко населените територии в света. Независимо от това в горната статия се признава, че в страната им НЯМА нито едно гробище за радио-активни отпадъци. С всяка изминала секунда наближава момента, в който България също ще трябва да започне да изгражда, запълва и поддържа подземно гробище за РАО. Това е неизбежно. Горните сравнения целяха да ви покажат, колко силен ще бъде заглушителният вой, който ще нададат местните и приближени жители, на общината, която ще бъде определена от от политико-енерГЕПИйната мафия да приеме смъртоносния дар. Много скоро това неизбежно ще се случи.

И сега е момента да видим края на съобщението на Росатом:

"В настоящее время в России уже ведется сооружение двух пунктов окончательной изоляции РАО за пределами Ленобласти. Но они предназначены для отходов, накопленных в других регионах страны, отметил собеседник агентства. "Вопрос хранения РАО, накопленных на территории Ленобласти рано или поздно придется решать в любом случае, так как срок эксплуатации временных хранилищ всё равно истечет. Но делать это нужно не в рамках предвыборной кампании, а в конструктивном диалоге с общественностью и населением региона", — резюмировал представитель Росатома."

"В настоящият момент в Русия се изграждат два пункта за окончателна изолация на РАО, извън пределите на Ленинградска област. Но те са предназначени за отпадъци, произведени в други региони на старната, отбеляза чиновника от Росатом. "Въпросът за съхраняването на РАО, натрупани на територията на Ленинградска област рано или късно неизбежно ще трябва да се решава, при всички положения, тъй като срока за експлоатация на временните хранилища все едно ще изтече. Но това не трябва да се прави в рамките на предизборни кампании, а в конструктивен диалог с общественоста и населението на региона" - резюмира чиновника."

Казано най-кратко - неизбежното ще се случи. Ако местните много се дърпат ще бъдат приложени мерки. И тогава блокадата ще ... падне?

image
На горната автентична обява се вижда дневната норма хляб за жителите на Ленинград, по време на 900 дневната блокада, през Втората световна война (1941-1945 години). За да пробие сегашната блокада на ядрената мафия ще и се наложи да намали дажбите?

Но историята не приключва до тук. В непосредствена блозост до
"Ленинградская АЭС" от години вече се изгражда "Ленинградская АЭС-2". Тя ще бъде с два блока, но вече не от чернобилски тип, а от ... козлодуйски, т.е. аналогични на двата блока, които в момента работят в АЕЦ "Козлодуй", с реактори ВВЕР-1000 (Водо-водин енергиен реактор с електрическа мощност на блока 1000 МВт.).

Гледайте какво се случва в Русия и си представяйте, какво я чака България.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873970
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930