Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2015 14:09 - При такава мотивация на персонала нищо чудно ако АЕЦ ...
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2318 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 03.07.2015 14:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди броени дни представител на рИформаторското крило на политико-енерГЕПИйната мафия (човече от зелената горичка) изпълни поредната поръчка на кукловодите си, като изнесе в публичното пространство списък със средните заплати на персонала в държавните енергийни компании. (В действителност това се оказа, че не е средно-месечно възнаграждение, а разход за член от персонала, което освен самата заплата включва и други неща, но човечето от зелената горичка така и не се поправи.) От така изнесените данни стана ясно, че най-боре заплатен е персонала на АЕЦ "Козлодуй", с около 4 300 лева/човек, средно-месечен разход. Това число се потвърждава от наскоро публикувания Годише отчет на АЕЦ-а, за 2014-то г. (оригинала ТУК).
В същият Годишен отчет има един много интересен раздел, озаглавен МОТИВАЦИЯ НА ПЕРСОНАЛА.

image

За ваше удобство копирах 1:1 цялата страница, на която е отразен въпросният раздел (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

Още преди да подозирам, че въпросното изследване ще бъде цитирано в Годишния отчет на АЕЦ-а аз ви запознаха почти детайлно с неговите резултати и изводи (вижте "
(НЕ)справедливият гняв на персонала в АЕЦ "Козлодуй""). И сега пак щи ви напомня най-съществената част от него:

image

Казано най-просто около 60% от персонала на АЕЦ-а не са доволни от "справедливото" заплащане на труда!!! Годишният отчет на дружеството си спестява тази малка подробност. Казано още по-просто - направо лъже тези, които ще си направят труда да го прочетат. А щом лъже за толкова елементарно и проверимо нещо, как да му вярваме за всички останали твърдения, които няма как да проверим??? Продукция, приходи, печалби ... и какво ли още не???
Но нека се върнем към мотивацията на персонала. От Годишният отчет на АЕЦ-а разбираме, че високата мотивация на персонала идва от безграничната вяра в другарчето му. Не в себе си, а в другарчето - колегата!!! Без да ви изглежда натрапчиво, но този път ще ви предложа своя превод на това зашифровано послание. На практика, съчинителят на този файлетон ни казва: "Персоналът на АЕЦ-а е толкова високо мотивиран, защото вЕрва, че ако нещо се случи с предприятието ( ... продължението на заглавието) другарчето му (колегата) ще се погрижи за последствията, а той самият може да си плюе на петите. Проблемът е, че и другарчето му (колегата) си мисли същото за него. И сега можете да си затворите очите и да се опитате да си представите картинката. Как един друг членовете на персонала на АЕЦ-а се мотивират, кой по-бързо ще напусне потъващя "Титаник" за да не приключат като Леонардио ДиКаприо, в едноименният филм. Така де, колкото "справедливо" ме мотивират чрез заплащането, толкова по-силно ще вЕрвам, че колегата ще се прави, когато ...

Толкова!

Преди броени дни ви разказах и за друг "гениален" бисер в същия Годишен отчет ("
Колко частна е държавната АЕЦ "Козлодуй"?"). Има и още много, но аз подбирам за вас само най-интересните.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9882924
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930