Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2015 09:39 - Наръчник за отглеждане на гербери и теменужки ... ядрени
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2805 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наръчникът е много прост и кратък. Тези видове цветя се поливат с пари, с много пари, с пачки, с милиони, с десетки и стотици милиони, а не с вода. Водата, прозрачната вода ги убива. Това ни съобщи вчера по БНТ бившия енерГЕПИен министър Делян Добрев, в епизода от сутрешния блок, озаглавен:

Цената на тока между популизма и реалността


"
В разговора се включи и друг бивш енергиен министър – Делян Добрев. Той обясни, че не става въпрос за съкращаване на инвестиционните разходи на ремонтните програми, а за съкращаване на административните разходи. Добрев припомни, че има договори за транспорт, за храна, за косене на тревата в АЕЦ Козлодуй, за поливане на цветята и има къде да се съкращават разходите със сигурност."

Но редакторите на БНТ не предават 1:1 точните думи на Добрев. Ето един съществен пропуск в преразказа на случилото се в студиото (след 17-та минута от началото на репортажа):

Делян Добрев: "... ако говорим за АЕЦ "Козлодуй". Много интересен случай. Заедно с поливането на цветята, доколкото си спомням, има един договор за около ДВА милиона лева."

image
Аз не разбирам от цветарство, но ми се струва, че цветята от снимката са гербери? А понеже разбирам от ядрена енергетика ви уверявам, че сградата зад тях е на реакторното отделение на 5-ти блок, в АЕЦ "Козлодуй".

Какво ни казва всъщност екс-министър и настоящ председател на парламентарната комисия по енерГЕПИка Делян Добрев? На практока той ни заявява, че няма нито едно действащо кранче в АЕЦ-а през което тя да не се източва! Има договори за какво ли не и по всеки един от тях се ... краде. Но споменава само най-дребните от тях ("
договори за транспорт, за храна, за косене на тревата в АЕЦ Козлодуй"), а дава съвсем бледи подробности за само един - този за поливането на цветята.
Защо повдига завесата само над този договор? Защо не даде пълните подробности и детайли? Защо не е сезирал правораздавателните органи? Защо не ги е сезирал за всички договори ощетяващи държавното предприятие, респективно - всички нас? Защо, защо, защо .. ? Въпросите са много, но отговора е много прост и лесен. Добрев праща нишан на притежателя на договора за поливането, че нещо се разсейва и не си внася нужните отчисления, в нужните количества, на нужното място и хора? Нещо неясно? Класическо изнудване в националин ефир. До там са се разпищолили.

image
Точно в момента, в който гербера Добрев разказва за 2-та милиона за поливане на цветята в АЕЦ-а, червената роза Р. Овч. се самополива, за да преглътне нишана, който му се праща.

Защо Добрев намеква само за кокошкарските договорчета, а се прави че нищо не знае за източването на стотици милиони и милиарди, пак от АЕЦ-а? И тук отговора е повече от лесен. Защото той самият съучаства и съ-получава от тях.

Ето само един пример от тази година. Гербер Добрев полива Теменужка, как да узаконят подрязването ни с 270 милиона лева. Разговора е по време на заседание на ръководената от гербера комисия, проведено на 22-ри януари 2015-та г. (Оригиналната стенограма ТУК.)

image

Съвсем наскоро, в началото на този месец стана ясно, че междувременно скромната сума от 270 милиона евро е набъбнала на 360 милиона, пак евро. Ако някой от вас е пропуснал да разбере как нека си припомни в "
Официално съобщиха скороста на грабежа от АЕЦ "Козлодуй"".

Но и това не е всичко. Още преди изборите ментора на Добрев, гербера на всички гербери Борисов най-тържествено обека само по тази схема да ни подстрижат, в рамките на втория му мандат, с поне 1 милиард евро, или 2 милиарда лева. (Помните ли "
Нова мощна доза убийствени за България лъжи на Бойко Борисов"?)

Как ви харесва този наръчник? Ще си посадите ли гербери и теменужки?

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863814
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930