Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2015 09:29 - Бойко Борисов - съвременният Ностарамус
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2302 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Знам, че много хора ще побързат да се изсмеят на заглавието, но който си направи труда да проследи хронологията ще се убеди във верноста на констатацията.
В края на миналата 2014-та г. стана хит един лапсус на премиера Борисов, който в живо предаване по БНТ (Панорама) нарече държавният секретар (външният министър) на САЩ Джон Кери с името на известния комедиен актьор Джим Кери. Но случайно ли е било това???
Помните ли?
Около един месец след тази случка, неочаквано за широката публика, у нас пристигна и самият секретар Джон Кери. Това събитие и последвалите го могат да ни разкрият дали лапсуса на Борисов е бил случаен или не.

За да проверим това е хубаво да припомним едно ключово заявление на Джон Кери още в деня на своето пристигане (15/01/2015г.), а именно:

image

И той дойде! Не мина и половин година и той дойде. Раздаде малко съвети, още повече инструкции и си би камшика. Появата му не беше толкова шумно разгласявана от (из)родните медии, а още по-малко - от институциите, еле пък от министерството на Теменужка. Въпреки това до дългите ни уши достигна хита на програмата на този велик "експерт". За първичен глашатай беше избрана агенция БГНЕС:

2015-06-11

Строителството на 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" ще струва 5,3 млрд. долара

"
5,3 милиарда долара ще струва строителството на 7 блок на АЕЦ "Козлодуй". Това е уточнено по време на срещата в министерството на енергетиката между специалния пратеник на държавния секретар Джон Кери Амос Хохстейн и ресорния министър Теменужка Петкова, предаде репортер на БГНЕС."

А ето какво съобщи точно 104 дни по-рано представител на компанията-майка на проекта (блок от типа АР-1000) Уестингхаус, на нарочна презентация пред дипломати в София, оповестено от специализираното издание http://3e-news.net:

27.2.2015

Изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" ще струва над 7,7 млрд. долара

"
Седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ се очаква да струва над 7,7 млрд. долара. Това обяви днес Азиз Даг, вицепрезидент на американската компания „Уестингхаус“ по време на работна закуска с дипломати в София. Тази цена е сметната на базата на финансови анализи, изготвени съвместно с американската компания."

image

Усещате ли разликата???? Повече от 45% е по-скъп проекта, според компанията-майка, в сравнение с лъжите на пратеника на Джим ... ъ-ъ-ъ ... Пардон! ... Джон Кери. (Джим Кери беше актьора, изиграл главната роля в кино-хита "Лъжльото".)

Но и това не е всичко!!! Ето какво казва повече от авторитетното американско издание Вашингтон Таймс (The Washington Times), в материала си:

Sunday, May 31, 2015

Georgia Power executives to testify on nuclear plant

"Шефове на компанията Georgia Power ще дават показания за строяща се АЕЦ"

"
The facility is one of three nuclear plants under construction in the United States. Georgia Power, which owns a 46 percent stake in the project, originally expected to pay $6.1 billion on its share of construction costs. Delays have pushed that figure upward to $7.5 billion, according to the latest company estimate. Analysts working for the Public Service Commission predicted in March the cost could reach $8.2 billion or more since Georgia Power would need to buy replacement electricity if its new plant is not operating on time."

"
Съоръжението е една от трите атомни централи в процес на изграждане в Съединените щати. Georgia Power, която притежава 46% дял в проекта, първоначално се очаквало да плати 6.1 милиарда щатски долара за своя дял от разходите за строителство. Закъсненията са подтикнали това число нагоре, за да стигне $ 7.5 милиарда, според последната оценка на фирмата. Анализаторите, работещи за Комисията за държавната администрация прогнозира през март че цената може да достигне $ 8.2 милиарда или повече, тъй като Georgia Power ще трябва да купуват електроенергия, ако новата централа не заработи в срок."

Тук е важно да се уточни, че става въпрос за новостроящи се два ядрени блока от същият тип АР-1000 (на Уестингхаус), като гласеният за Козлодуй, което означава, че 46-те процентен дял на компанията Джорджия Пауер се равняват почти колкото цената на един блок.

image

В резедавата, дясната правоъгълна рамка са двата работещи блока на АЕЦ "Вогъл", а в червената рамка е сроителната площадка на двата бъдещи блока АР-1000.

И така! Пратеника на Лъжльото Джим Ке... ъ-ъ-ъ ... Пардон! ... на държавният секретар Джон Кери ни казва 5.3 милиарда. Компанията майка (Уестингхаус) - 7.7 милиарда, а реалния живот - повече от 8.2 милиарда !!! За един блок , от типа АР-1000, като гласеният за 7-ми блок в Козлодуй. Разликата е повече от 54% с очевадна опция за нарастване.

Какво ще кажете? Случаен ли е бил лапсуса на Борисов от преди половин година? Или зашифровано ни е предал послание за истинската същност на зад-океанските ни партньори?

image

Личното ми мнение е, че на премиера му е най-неприятно от факта и необходимоста да съобразява размера на заграбеното и разпределянето на дяловете от АЕЦ "Козлодуй" (и въобще в целият сектор енерГЕПИка) със зад-океанските си кукловоди. Именно този под-съзнателен дискомфорт и е предизвикал култовия лапсус. Най-последна грижа на премиера му е да се грижи за нашето благополучие.
Това не пречи да слушаме първичните му изцепки, защото те може да ни казват повече неща, от просто поредния повод да му се присмеем.

Георги Котев



Гласувай:
6



1. blasterica - Нострадамус или Джон Безземни ?
16.06.2015 10:12
Драги Г-н Котев, не вярвам на гадатеали/лки, вкл. на Ванга и Нострадамус и добри крале. Но наистина, пророческите способности на Г-н Борисов са учудващи. Дали е ясновидство Борисово или лапсус или е най-простото обяснение - пълна некомпетентност и пълна неангажираност към управлението на България? Къде е Г-н Борисов - в Катар, Китай, Швейцария,...? Къде е когато неговите платени медии раздухват поредния абсурден "етнически" конфликт, за да замъглят поредната мафиотска кражба от бизнес и домакинства: 15 % увеличение на тока, незнайно колко на парното и водата? Интересува ли се Той изобщо какво става в България, как живеят неговите "поданици"? Моят отговор е НЕ, не и не. Не му пука. Пуснал е мелачката на манипулации и лети из облаците на длъж и шир по красивия свят пак за наша сметка.
Моля да обърнете внимание на Писмото на големите работодатели относно повишаването на тока, минато между другото в медиите. Те искат "европейска система на ценообразуване на тока, иначе - оставка на Петкова и Иванов". Защото наистина предприятията няма да издържат на това повишение, още повече при примитивните методи на отчитане, анализ и управление на разходите в България. Ще трябва да уволняват, свиват производство и изчезват.
Дали пък обективните негативни процеси в икономиката, създавани от енергийната мафия, вече не се осъзнават болезнено от "поданиците" вкл. обогатените? Дали няма да му представят на Г-н Борисов една Magna Harta като на крал Джон?
Или наивно се надявам?
Дори да е наивна надеждата ми, вярвам, че Вие възбудихте и обяснихте един процес на криминалност, който вече стана явен, нетърпим и негативните процеси от него не могат да бъдат повече скрити, Маг Борисов не може повече да се крие от тях в Швейцария. Т.н. Нов модел на ценообразуване "Иванов-Добрев-Симеонов- Петкова", облагодетелства само т.н. свободни търговци, и антиконкурентните договорчици М 1 и 3 и ВЕИ. Поради което противоречията в обществото и икономическите интереси рязко се поляризирт. Балонът се пука?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9882969
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930