Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2015 10:09 - Дайте си парите беее..., трябват ни за яхти!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1998 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 12.06.2015 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Миналата седмица ви разказах и показах, как елитен кръг от (из)родната и чуждо-земните клонове на ядрената мафия (ЯМ) си проведоха кратък но съдържателен курс по управление и наслаждение на яхти, край бреговете на варненския залив. Който е пропуснал новината може да и се наслади в " Къде ще отидат парите ни след новото поскъпване на тока?".
Тези дни стана ясно, какво са правили "боговете на ядрото" на палубите на яхтите, с които цепеха вълните на Черно море. Писали са писмо до султана!!!! Пардон, до (из)родните "политици" (практически постоянни партньори на ЯМ). Писали са Декларация, която повече прилича на ултиматом, гарниран с лигав рев и жалък хленч. Но нека не ви държа в напрежение. Ето я и нея (оригинала от сайта на Булатом - ТУК):

image

Самата Декларация ще ви покажа 1:1 в традичионен черен шрифт, но в скоби и с червен шрифт ще добавя свои коментари, към по-интересните пасажи от творението.

УВАЖАЕМИ УПРАВЛЯВАЩИ,

 Участниците в конференцията на БУЛАТОМ – 2015 г. се обединяват около следните заключения:

1. Ядреният сектор в България продължава да е в незавидно състояние, изразяващо се в не само в липсата на ясна политика и перспектива за нейното развитие, но и в липсата на ясна кадрова политика на държавно равнище. (На 21-ро място от общо 30-те страни в целия свят експлоатиращи АЕЦ, по количеството произвеждана електроенергия.)

2. За съжаление, на държавно ниво не се отчитат достатъчно важни тенденции в развитието на енергийния сектор в световен, регионален и национален мащаб, които предполагат необходимостта от бърза промяна в отношението към ядрения сектор. В световен мащаб тези тенденции са свързани основно с голямото предизвикателство на глобалното затопляне и измененията в климатичните условия. В регионален план има необходимост от дългосрочна визия за стабилност и предвидимост на сигурността на електроенергийните доставки на адекватни ценови равнища. В национален план, при отчитане правото на всяка държава да избира дали да включи ядрената енергия в своя енергиен микс, следва да се отчита един основен факт, а именно, че изграждането на ядрени мощности не е свързано само с обезпечаване сигурността на доставките, но и с развитие на националната икономика в нейната цялост – България може да служи за пример в това отношение. (Тя България и сега си служи за пример. Региона в който е разположена (из)родната АЕЦ "Козлодуй", а именно Северо-Западналия, е НАЙ-БЕДНИЯ регион на територията на целия ЕС. Сега ЯМ иска да разшири териториите на терора си?)

3. На световно ниво съществуват достатъчно ясни доказателства, че страните, които сериозно желаят развитие на ядрената енергетика, намират икономически и технически обосновани решения, които стоят пред проекти, свързани със строителство на нови ядрени мощности. В практически план, там където съществуват, основните проблеми се свързват с липсата на ясно изразена политическа воля. (Икономическа сила №1 в ЕС - германската мисли и действа на 180° в обратно направление!!! И това не и причинява никакъв ущърб, а точно обратното - продължава да просперира.)

4. В програмните документи на няколко последователни български правителства ядрената енергетика бе отразявана в няколко конкретни точки, като същността бе : строителство на нова ядрена мощност от 2000 мегавата. Факт е, че до момента тези планове не са осъществени. В национален план забавянето при вземане на стратегическите решения, свързани с подкрепа за развитието на ядрената енергетика, води до изключително неблагоприятни за страната последици, които се изразяват в няколко основни направления:

България продължава да губи човешки потенциал и знания, трупани в рамките на почти 50 години; (Никой не иска да работи и слугува на кръвожадната и безкрайно душманска (из)родна ЯМ. Това е повече от естествено! НЕ ли?)

не е далечно бъдещето, когато от износител на електроенергия, България ще се превърне във вносител на такава, особено на фона на остарелите производствени мощности и строгите изисквания за опазване на околната среда; (През 2014-та г. беше поставен абсолютен рекорд в историята на България по износ на електроенергия, а през 2015-той ще бъде подобрен. За награда от 1-ви юли т.г. ще ни вдигнат цените на тока. Кой прибира келепира от факта, че сме регионален лидер по износ на ток??? Сетихте ли се? В същото време расте делът на АЕЦ-а за износа, а намалява делът на АЕЦ-а за битовите потребители!!! Доказателствата вижте в "Борисов: "Когато се обяснява на олигофрени аз разбирам"")

последиците от такова отношение към ядрената енергетика обаче далече надхвърлят вносно-износните правоотношения и са пряко свързани и с развитието на икономиката на страната като цяло – пропускат се същностни и реални възможности за икономически подем и обезпечаване на трудова заетост на национално ниво; ("... пропускат се същностни и реални възможности за ..." за още по-големи и по-големи кражби и грабежи ...)

Поради нерешителност относно вземане на съответни решения, освен че губи икономически позиции, България продължава да усложнява взаимоотношенията си със свои дългогодишни партньори в областта на ядрената енергетика, като залогът за това са последици на стойност милиарди евро. Такъв подход от българска страна влияе пряко върху решенията на инвеститорите относно насочването на техните капитали. (Ядрени мафиоти от всички страни - съединявайте се!)

Предвид гореизложеното, участниците в конференцията считат, че ядрената енергетика е безалтернативен начин за производство на ел. енергия на световно ниво в момента и в частност за България. В същото време те потвърждават разбирането си, че ядрената енергетика е един от най-перспективните начини за решаване на посочените по-горе предизвикателства. ("... участниците в конференцията считат, че ядрената енергетика е безалтернативен начин за ..." реализиране на най-грамадните грабежи и доунищожаване или до-прогонване на всичко мърдащо и шаващо на територията България.)

Въз основа на това, участниците в конференцията се обръщат към българските официални институции с предложение да отчетат всички налични факти, свързани с важната роля на ядрената енергетика в национален, регионален и световен мащаб, и да се вземат максимално бързо съответни решения, подкрепящи развитието й. (Наличните факти са, че пари за разграбване почти не останаха. Сега грабите по схемата за "удължаване" живота на работещите блокове, но май това ще ви е за последно. Схемата "БеляНЕ" се изчерпа, а за 7-ми блок не ви стига парата в свирката. Толкова сте жалки!)

Времето за експерименти и за нерешителност вече е изчерпано. Всяко забавяне на вземането на конкретни решения за бъдещето на ядрената енергетика в България ще води към нейното окончателно закриване с всички последствия както за крехката индустрия на България, така и за всички индивидуални потребители на електроенергия в нашата страна. (Как се гърчи само, а? Не е за вярване!)

ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В КОНФЕРЕНЦИЯТА


Нека ви припомня и състава на най-елитната част от авторите на този жалък пасквил:

image

А ето и играчките, които искат да си купят, ако ни преметнат да им дадем поричките си:

image

Който иска да им дава. Аз нямам!

Георги Котев


Тагове:   яхти,   декларация,   Булатом,


Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833494
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031