Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2015 10:09 - Повишават ефективноста на радиоактивно облъчване на мозъците
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1884 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (дез)информационният портал Медиапул (втората по значимост "медиа", сред любимците на фондация "Америка за България") даде старт на ново, още "по-ефективно" радиоактивно облъчване на мозъците на целокупното българско население с материала си:

АЕЦ "Козлодуй" започва да използва ново гориво Смяната на доставките ще икономиса 10 млн. лв. годишно и ще подобри ефективността на работата
Но понеже материала е много тежка тюрлю-гювеч манджа (който иска да се възползва от горния линк, за да се запознае с нея) и поради това е изключително трудна за смилане (поясняване и коментиране) ще се възползвам от по-краткия преразказ на радиоактивната "терапия", предложена от в-к "Дневник" (абсолютен фаворит по спонсориране от фондация "А за Б"), в материала:

АЕЦ "Козлодуй" минава на ново гориво

От лятото на следващата година АЕЦ "Козлодуй" ще започне да използва подобрено ядрено гориво. Това е договорено с доставчика ТВЕЛ. Това съобщи директорът на централата Димитър Ангелов в Москва. Там той участва в изложението "Атомекспо".

Новото гориво ще позволи реакторите да работят по-ефективно, освен това самото гориво е по-евтино с 5 на сто от използваното в момента и е по-безопасно, обяснява Ангелов, цитиран от "Медиапул". По негови оценки икономията ще достигне 10 млн. лв. годишно.

Агенцията за ядрено регулиране трябва да сертифицира горивото, преди да бъде използвано. Очакванията на АЕЦ "Козлодуй" и на ТВЕЛ са до декември да получат разрешителното.

Плановете на централата са да използва всички налични количества от старото гориво в рамките на презареждането на блоковете ВВЕР-1000.

Новото гориво отново ще може да се връща в Русия за преработка и съхранение.

Отделните части на статията са оцветени разноцветно, за да съответстват на цвета на коментара който ще им направя.

image
Главният радио-терапевт, първоизточник на радиоактивното лъчение, с което сега "медиите" обработват мозъците ви - Димитър Ангелов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД.

Блок №5 е в промишлена експлоатация от 1987-ма г., а блок №6 - от 1991-ва г. Вече близо 30 години! И режима на презареждането им с ядрено гориво е неизменен и постоянен. За 5-ти блок това се случва през пролетта, а за 6-ти блок - през есента. Какво лято го гони този, просто шапката ми не го побира. На пръв поглед нищожна лъжа, но той просто не може да си отвори устата и да не излъже. Той е всециало изтъкан от лъжи.

По-ефективно спрямо какво, спрямо кого и къде и как можем да се убедим, че поредното ти непроверимо твърдение е вЕрно??? Къде? Къде? КЪДЕ? По кои характеристики и показатели да съдим за ефективноста му? А що се отнася до цената не ни размахвай някакви си изсмукани от кървавите ти пръсти проценти, ами ни кажи колко е струвало досега използваното ядрено гориво и колко ще ни струва новото. Процентите ние сами можем да си ги сметнем. Казвай бе! Казвай бе! КАЗ-ВАЙ БЕ!!!
А щом туй твърди, че ядреното гориво ще поевтинее и икономията ще бъде 10 милиона лева, това означава, че от следващата година цената на тока пак ще тръгне рязко на горе. Защо ли? Много просто! И цената на тока, продаван от АЕЦ-а на "честните" частници от началата на 2015-та г. до сега е паднала с над 26% (по-подробно в "
Цената на тока от АЕЦ-а продължава да се срива."), но за сметка на това на нас ни гласят "секира" с ново поскъпване от 1-ви юли. Така ще стане и догодина?

В този блог има десетки материали подкрепени с доказателства за престъпните практики на Агенция ядрено регулиране (АЯР) по прикриване и замазване на мародерствата на ядрената мафия, в това число и кръвожадната защита на интересите на доставчика на ядреното гориво, руската компания ТВЕЛ, дъщерна на Росатом. Няма признаци тази и функция с нещо да се е променила.

Може и да се връща, а може и да не се връща? Върхът на радиационната "терапия" е запазен за накрая?
А истината е елементарно проста! Дали ще ходи и къде ще ходи отработилото ядрено гориво няма никакво значение! При абсолютно всички варианти, с които сега ви облъчват, високо-радиоактивеният и дългоживеещ (минимум 100 000 години) продукт от деление на ураниевите и плутониеви ядра един "прекрасен ден" ще се върне у нас и ще трябва да се съхранява за период равен на 80 (осемдесет) пъти цялата (1334 годишна) история на държавата България!!!! Това туй не ви го казва, нито пък продажните "медии се сещат" да го запитат?

За днес стига с радио-терапията. Чувствате ли се по-здрави и по-умни???

Ако на някой от вас още му се иска да подобрява общото си състояние може да се запознае и с другото последно откровение на туй в "
Официално съобщиха скороста на грабежа от АЕЦ "Козлодуй"".

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883147
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930