Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 09:29 - Как Държавна сигурност чете Евангелието на енерГЕПИката?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 5838 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 29.04.2015 12:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като преди близо ТРИ месеца пръв ви информирах за рекордния износ на електроенергия от страна на България към съседните държави, откато тя практикува този бизнес (вече 41-ва година !!!) най-сетне и един от основните органи на ДС - в-к "Преса" (глав.-редакт. Тош. Тош. - доказана изтривалка на ДС) реши да демонстрира класика в (дез)информационните си практики. Това се случи в неделното издание на "медиата", в материала:

Чупим рекорда си по износ на ток

1 към 1:

image

В качеството на Евангелие (живото-описание) на енерГЕПИката и, в същото време, дешифратор на тайното послание на ДС ще използваме седмичната Оперативна справка на Електроенергийния системен оператор за енергийния баланс на страната (ЕСО - ТУК, тя се опреснява всяка седмица). Тук поставям точно тази седмична справка, която е използвана от авторката на (дез)информационното съобщение:

image

Между цветовите подчертавания/ограждения, направени нарочно от мен, има взаимно еднозначно съответствие.

Добър старт. Правилно цитиране на първото коментирано число. Това е като стръв за шарани? Приспива бдението и ... хоп - в капана или на кукичката!

Следва НАЙ-дебелашката лъжа!!! Даже не една, а цели ДВЕ!!! 1-во, че 2014-та г. е най-успешната в износа на електроенергия за последните 15 години, и 2-ро - че износа за миналата година възлизал на само 9,5 млрд кВт.ч. И двете лъжи лесно се опровергават с една и съща графика, която и друг път съм ви показвал тук, и обосновавал първоизточника на информацията за нейното създаване:

image

Видно от графиката 2014-та г. е рекордна НЕ само за последните 15 години, а за цялата 40 годишна история на този бизнес в България!!! Посланието на ДС е, че преди повече от 15 години страната ни е бележила и по-високи нива на износа, така че сега не си струва да се впечатляваме, защото не се е случило нищо особено. Спете спокойно деца!!! ДС подлогите доста си приличат с рожбите на Дяволя???
Пак същата графика опровергава и втората лъжа на авторката, за количеството изнесен ток през изминалата година. Вместо 9,5 млрд той се оказва 13,8 млрд кВт.часа !!!! Разликата, в полза на истината, е повече от 45% !!!!!!!! Ти да видиш!!! И от къде тази кака си изсмуква случайни числа? От палците? Или съответния отдел на ДС и ги спуска??? По-склонен съм да повярвам на второто.

Следва нова доза зашеметявяща лъжа, че повишения износ през тази година се дължал изцяло на ВЕИ източниците. При общ ръст на износа от 44% и ръст в износа само от ВЕИ-та с 30% е повече от пресилено да се твърди, че ВЕИ-тата са главните виновници за рекорда. Точно обратно - техния дял изостава от общата тенденция. Но за ДС подлогите истината е последна грижа!!! Важното е робската маса да бъде лъгана, тъпкана и крадена!!!

Ръста на производството на ток от ВЕЦ-ове не е 2,7 пъти, а само 1,7 !!! Кажи му ДС-подлога и повече не го обиждай!
И следващите числа (в абсолютни единици) не кореспондират с данните от таблицата-Евангелие!!!


Следва гарнитура, която не носи насладо в ДС манджата. Ключовото послание на ДС е в последните две изречения!!! Превеждам по смисъл:

НЕК и държавата не печели и на кой ли му дреме, НО ако ако "играчите" на пазара за износ на ток не повишат отчисленията си за върхушката на партийно-енерГЕПИйната мафия то последната ще им назначи такси, които ще направят износа НЕапетитен и ... ще се повтори картинката от 2012-та г. - срив в износа и отъняване на благите печалби.

Кой разбрал - разбрал!

Така Държавна сигурност процедира с робите, както дявола чете Евангелието.

image

А ако се чудите, кой се крие зад маската на дявола, ще ви покажа и лъчезарния образ на авторката на горното словоблудство:

image

В случай, че я срещнете на улицата, да и благодарите де?

Буквално, докато подготвях този превод за вас от ЕСО пуснаха на сайта си най-новата седмична справка за енергийния баланс. Ще го поставя и него тук, за да можете да си правите сравнения и собствени анализи:

image

Историята продължава на
Как Държавна сигурност чете Евангелието на енерГЕПИката? 2

Георги Котев



Гласувай:
9



1. chetohche - http://bg. theglobaleconomy. ...
29.04.2015 00:01
http://bg.theglobaleconomy.com/Bulgaria/electricity_consumption/
цитирай
2. chetohche - Кой изнася ток? И каква е печалбата? ...
29.04.2015 00:17
Кой изнася ток? И каква е печалбата? Ако НЕК изнася 15 милиарда кВтч на година, каква може да му е печалбата?
цитирай
3. gikotev - Re: Кой изнася ток? И каква е печалбата? ...
29.04.2015 00:29
Списъка на лицензираните износители на ток е на интернет страницата на Електроенергийния системен оператор - ЕСО (http://www.tso.bg/uploads/file/interchanges/2015/Registers/REGISTERS_ALL_2015_BG.pdf), като юридически, но не и като физически лица.
Що се отнася до печалбата въпроса е по-труден, поради по-оскъдната информация за продажната цена зад граница, НО със сигурност става въпрос за мното стотици милиони левове, на година.
цитирай
4. chetohche - Стотици милиони с които НЕК да си ...
29.04.2015 06:23
Стотици милиони с които НЕК да си плаща задълженията и дори да е на печалба.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841010
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031