Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2015 11:34 - Партийно-енерГЕПИйната мафия готви ново скалпиране на роба!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3560 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 24.04.2015 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера (23/04/2015г.) "24 парцала" организирал "обществена дискусия" (на която обществото въобще не е било представено !!!) под надслов "Три истини и три лъжи за енергетиката - цени, производство, монополисти", а днес най-нагло ни представя заверата на партийно-медийно-експертно-енерГЕПИйната мафия за животрептяща грижа за роба, в словоблудството си:

Прогноза: Токът по-скъп с 15-20% от 2016 г., когато пазарът се либерализира

Между 15 и 20% ще поскъпне електроенергията при либерализиране на пазара от 1 януари 2016 г. Това прогнозира енергийният експерт Иван Хиновски на дискусия на “24 часа” “Три истини и три лъжи за енергетиката - цени, производство, монополисти”.

Така започва публикацията, с тежката артилерия - агента на ДС с прякор Хабов!!! Кой друг, ако не Държавна сигурност трябва да определи степента на умъртвяването на роба???


Три тежкикамъка висят над енергийния сектор и затрудняват либерализацията на пазара. Около това се обединиха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Това са дългосрочните договори с американските “Марици”, когенерациите на заводските и топлофикационните централи и ВЕИ-тата.

Счетоводител Теменужка и мумията (70 годишната) Иванов бързо забравиха, че съвсем наскоро първата подписа споразумение за 31% (според собствените и лигави изяви -
Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!) намаляване на цената на тока от американските "Марици"??? Тогава какъв е този проблем??? Или онова е било само биене по барабана??? Когенерациите и заводските ТЕЦ-ове едва ли могат да се нарекат проблем, заради нищожният им дял в микса??? ВЕИ-тат също едва ли са проблем, ако ценообразуването им е прозрачно, приходите от търговия с въглеродни емисии отиват за тяхното компенсиране и при естествения ход на падането на цените им във времето. Излиза, че счетоводителката и мумията се гаврят с роба??? Че кой им пречи???

През цялото време на 2-часовата "обществена дискусия" (без на нея да присъства нито ЕДИН автентичен представител на обществото на потребителите !!!) не е произнесена нито една БУКВА, за истинския проблем - рекордния износ на електроенергия през последните години, при тотално изтласкване на НЕК от този пазар!!!!!

image

Прогнозата е направена на база 30% ръст на износа на ток през 2015-та г., спрямо 2014-та г., НО реално той може да се окаже много по-голям, защото последната справка на Системния електроенергиен оператор сочи скок от над 43% за първите 3,5 месеца от годината!!!

image

Вместо това мумията Иванов словобледства, гаврейки се с роба:

Защо въпросът за цената на електрическата енергия в България е толкова преекспониран, попита риторично шефът на КЕВР. И си отговори: Защото България по БВП на глава от населението е най-бедната в Европа. 61% от българските домакинства са енергийно бедни.

Истинският отговор е - защото кражбАта ви няма край и граници, мумийо!!! НЯМА КРАЙ И ГРАНИЦИ!!!!
Как при тези рекорди от износ на ток ще ни вдигате цената с каквито и да било проценти???? Пазарната логика е да ни падне цената, пропорционално на ръста на износа??? Да не би арабските шейхове да поскъпват цената на бензина за бедуините си, когато реализират ръст на износа на петрола???? А, мумийо????

Накрая ще ви покажа това, което няма да намерите в словоблудството на "24 парцала" - оръжието на което са се спрели на вчерашната седянка
партийно-медийно-експертно-енерГЕПИйната мафия за бъдещото скалпиране на всичкото роб на територията България.

image

Ако не ви харесва си поръчайте нова "дискусия" на престъпната секта! Ама не се надявайте много на въже със сапун???

Георги Котев



Гласувай:
6



1. blasterica - Неяснота
26.04.2015 08:57
Г-н Котев, вярвам бихте предположили какви точно са трите лъжи и трите истини за цените, монополите и производството, които са прокламирали енергийните власти, и каквото е мотото на срещата им с обществото. Има нещо за 3 камъка...Ще ни давят ли с тях, блашво ли ще мелят или ще ни правят stowning?
Защото не разбрах от 24 часа нито за лъжите им, нито за истините им. Нито разбрах истината за цените а още по-малко за ръжите: как се формират, с какви методи, с какви формули; нито разбрах истината за производството: каква себестойност имат различните производства, какви невъзстановими разходи им признават, каква нормативна възвращаемост на капитала и пр.; нито за монополите, то всичкото е монопол, но какво мислят да правят, за да се демонополизира сектора според европейските изисквания, защото ако либерализират пазара в условията на монополи, при тяхната безгранична алчност и това, че не ни смятат за хора, цената няма да скочи само с 15 или 20 %, а с повече (поне като таргет си бяха поставили 50% преди време), при това няма да може да има реален избор от потребителите на произодители и доставчици, както и на конкурентни схеми на доставки...
И защо не става и дума за търговията с електроенергия в тази "обществена" среща, което е също основен въпрос при "лъжите и истините" за енергетиката?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841761
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031