Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2015 13:19 - В Русия повишават ядрената безЗАПЛАТност.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3252 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.03.2015 13:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За това научаваме не от кого и да е, а лично от генералния директор на концерна Росенергоатом (Росэнергоатом - дъщерна компания на Росатом), оператор на всичките 10 руски АЕЦ, с общо 34 работоспособни ядрено-енергийни блока, Евгени Романов, на собственият му блог:

О повышении зарплаты в 2015 году

"Относно повишение на заплатите през 2015-та година"

Добрый день.
Понимая сверхактуальность вопроса о повышении зарплаты в текущем году, хочу проинформировать сотрудников Концерна о весьма непростой дискуссии, которая развернулась в Центральном аппарате. 

Напомню, что в конце прошлого года я говорил о том, что в ближайший год увеличение зарплаты ждать не приходится. Сложная экономическая ситуация  не могла не сказаться на планах Концерна. Государство борется с инфляцией в том числе и через заморозку второй год подряд тарифов на электроэнергию. Это, в свою очередь, оборачивается требованием удержать себестоимость производства в генерирующих компаниях. Удержание себестоимости приводит к тому, что размер фонда оплаты труда, утверждаемый для нас Федеральной службой по тарифам (ФСТ), остался на уровне предыдущего года. В результате мы вынуждены были не учитывать повышение зарплаты в 2015 году.


image

"Добър ден!
Разбирайки свръхактуалноста на въпроса за повишаване размера на заплатите през настоящата година, искам до проинформирам сътрудниците на Концерна за не леката дискусия, която се разгърна в средите на централния апарат.
Ще напомнА, че в края на миналата година говорих за това, че през следващата година не следва да се очаква повишение на заплатите. Сложната икономическа ситуация нямаше как да не се отрази на Концерна. Държавата се бори с инфлацията, в това число и чрез замразяване на цените на електроенергията през последните две години. Това от своя страна, води до изискване за удържане на себестойноста на продукцията, в генериращите компании. .... В резултат на това ние бяхме принудени да не предприемаме увеличение на заплатите през 2015 г."


image

Какво следва от това? Нищо хубаво! Според мен увеличаването на ядрената безЗАПЛАТност е обратно пропорционална на ядрената безОПАСНОСТ. Увеличаваш безЗАПЛАТноста - намаляваш безОПАСНОСТА. А? Остава да видим?

Парадокса е, че Росенергоатом през последните години се бие в гърдите с постоянен ръст на количествата произведена и реализирана електроенергия от 10-те си АЕЦ-а. И въпреки това ... безЗаплатност!!!

image

Ситуацията е почти като у нас - колкото повече ток изнасяме за съседните страни, толково по-скъп става той за нас?

Георги Котев




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876961
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930