Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2015 12:29 - Енергийната мафия засилва дебита на изпик@ването СИ в лицата НИ!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3095 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 04.03.2015 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поредна гигантска престъпна схема за пребъркване на джобовете НИ от страна на политико-енергийните организирани престъпни групировки, владеещи територията България и изпълняващи чуждоземни повели лъсна току що!!!
Разкрива ни я генералният говорител на американската заробваща политика у нас, щедро финансиран от фондация "Америка за (унищожаване
на) България" (с повече от 6 милиона лева, до сега) вестник на олигарха Прокопиев "Капитал", в последния си брой.
Материала е озаглавен
Зануляването на НЕК

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ!!! Когато статията в "Капитал" се отваря от дадения тук, по-горе, линк в нея не фигурира показаната тук, по-долу, инфографика. Но ако се стигне да статията по нормалния път през сайта на вестника то тя (инфографиката) там е налична. Защо се получава така не знам, защото до сега не съм се сблъсквал с подобен феномен.

Разплитането на схемата е скрито в една инфографика от статията, която за наглядност копирах тук, а ако искате да се запознаете детайлно с нея, кликнете с мишката върху и:

image
В най-горния, жълтия поток, в сините кръгчета, е показан процентния дял от продукцията, който НЕК изкупува от АЕЦ "Козлодуй", на цени наложени от ДКЕВР, за нуждите на т.н.ар. регулиран пазар/сегмент, т.е. - за да е по-ниска цената м микса на цялата електроенергия, която ние в крайна сметка плащаме.
Видно от графиката този дял е твърдо под 40%, а през последните години пада и под 30%. Така става ясно, че в последно време почти 3/4-ти от общото електропроизводства на АЕЦ-а отива в ръцете на "свободните" търговци!!!! Част от тези "свободни" търговци е и собственика на медиата, която ни споменава тази "блага" вест - олигарха Прокопиев, спонсориран от фондация "А за (унищожаване на) Б".
За да разплетем схемата, обаче, е добре да погледнем и сравним горните числа с аналогичните числа от последния Годишен отчет на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, публикуван на интернет страницата на предприятието (ТУК). И ето кава интересна графика виждаме на страница 5 от въпросния отчет:

image

Процентните дялове от общото производство, продадени от АЕЦ-а на НЕК, за регулирания сегмент на пазара, за ваше удобство изчислих и нанесох на графиката с червени знаци. И сега можете да ги сравните с посочените в инфографиката на в-к "Капитал". Разминаванията гонят 20%, от общата продукция на най-големия електропроизводител!!!! И на никой това не му прави впечатление!!!! Покъртително!!!!

На практика тези около 20% от продукцията си АЕЦ-а ги осчетоводява за продадени на по-ниската цена (около 37.4 лева/МВт.ч (лева за Мега-Ват-часа) без ДДС), но в действителност ги продава на поне двойно по-висока цена (около 75 лева/МВт.ч), а някой прибира разликата!!!! Тези 20% от общата продукция представляват около 30 милиона (30 000 000) МВт.ч. (сам си открих и поправих грешката, става въпрос за около 3 милиона, а не за 30 милиона МВт.ч, което пак не е никак малко) Сега сами можете да пресметнете колко прибира политико-енергийната мафия и защо пак иска да ни вдигне цената от 1-ви юли?

Цялата статия на "Капитал" е един блудкав буламач, който цели единствено и само да ви убеди в правилноста на паразитните мерки, които политическата мафия се опитва да прокарва чрез промени в закона за енерГЕПИката, и за които ви разказах в материала
Кой ще ГЕПИ от промените в закона за енерГЕПИката?.

В същото време в същата статия (на "Капитал") няма нито една буква по повод на абсолютния рекорд в историята на България, по износ на електроенергия към съседните държави, постигнат през изминалата 2014-та г., а също така и нито буква за питане - защо тогава НЕК е пред фалит!!!???

За абсолютния рекорд и предстоящото му (през 2015-та г.) ви информирах подробно в материала
Краставата жаба снесе рекордно голямо златно яйце!!!. Той изглежда приблизително така:

image

Смятате ли с калкулаторите? Смятате ли? Внимавайте да не им счупите бутончетата!

Георги Котев



Гласувай:
9



1. ironia - Г-н Котев,
03.03.2015 15:28
Статиите Ви са потресаващи. Написани са от тесен специалист по темата и са достатъчно аргументирани.
Чудя се, защо досега прокуратурата не се е самосезирала и не е започнала да разплита змийското кълбо от зависимости в енергетиката? Вие самият, пращате ли копие от разкритията си до г-н Цацаров?
Чудно ми е също, как така Вашите разкрития за злоупотреби с милиарди не провокират иначе "нахъсаните" блогъри да завихрят дискусия?
Или оставаме с констатацията - на съда всичко е ясно, да влезе убитият?
цитирай
2. gikotev - Re: Г-н Котев,
03.03.2015 15:51
Започнах и водя тази битка от средата на 2008-ма г. и до ден днешен. Първите години съдействах и изпращах доказателствата за пристъпленията на ядрената мафия на "правораздавателните" органи. Като се започне от Окръжна прокуратура Враца и се завърши с Върховна касационна прокуратура. Резултата неизменно беше един и същ - ядрената мафия е невинна, поради което досъдебните производства се прекратяваха и НИТО ЕДНО не влезе в съд!!!! Моята цел винаги е била и продължава да бъде да вляза в съдебна фаза, но те знаят това и никога няма да го допуснат. На блога има не едно и две публикувани прокурорски простановления/престъпления. Прокуратурата по Конституция е създадена за да защитава престъпни структури, като ядрената мафия. Независимо от това аз не съм се отчаял и вярвам в крайната пабеда.
Що се касае да хората - въпросът е доста сложен и философски. Някой не вЕрва, друг го е страх, трети иска да е на страната на мафията и какво ли още не. Никого не обвинявам, но не мога да не констатирам липса на елементарен разум и логика в мисленето на болшинството жертви на ядрено-енергийната мафия.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833060
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031