Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2015 10:29 - Дали и защо ДАНС нападна АЕЦ "Козлодуй"?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2791 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.02.2015 10:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За нещо подобно ни (дез)информира последния брой на в-к "БанкерЪ", в материала си "ДАНС влезе в АЕЦ "Козлодуй"?". И уточнява: Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е започнала проверка в АЕЦ "Козлодуй", научи в."БАНКЕРЪ" от два независими един от друг източника. Екипи на специализираното звено проверяват документацията в централата заради установени сериозни разминавания между декларираните доходи и начина на живот, който водят петима висши мениджъри на първа атомна. Проверки са направени и в домовете на заподозрените, като се твърди, че там са намерени големи количества пари в брой.  "БАНКЕРЪ" потърси за коментар изпълнителния директор  Димитър Ангелов, но от АЕЦ-а отрекоха информацията да е вярна. Странно защо обаче отговорите на зададените от нас въпроси не са подписани от ръководството на компанията, към което се обърнахме, а от отдел "Връзки с обществеността".

image

Колажа е на в-к "БанкерЪ".

Въпреки двата независими един от друг източника на изданието вече почти цяла седмица нито една друга "независима" медиа (България е на 106-то място в света по свобода на словото!!!) не казва нито БУКВА повече по сензационното събитие. Защо? Защо ли? Защо така?
Самият в-к "БанкерЪ" вади вода от девет кладенеца и я преняся през десет планити и единадесет дерета, за да убеди читателите си, чи им съобщава нещо истинско и стойностно. Но на практика само прави реклама (гъзо-лиз) на управляващите и политико-енергийната мафия, която затяга натиска около гърлата ни.

Ето защо се чувствам задължен да ви споделя собствената си версия. Преди всичко искам да уточня, че моите източници, за разлика от тези на "БанкерЪ", все още не са ми потвърдили за провеждане на акция от страна на Д(АН)С, на и около площадката на АЕЦ-а. Независимо от това, и докато чакаме потвърждение, аз не изключвам вероятноста това наистина де се е случило и даже да продължава. НО за разлика от "независимата" БГ преса моето предположение за причините, за такава активност е съвсем различно от изказаните в изданието.
Моето предположение се корени в култовата стенограма на парламентарната комисия по енерГЕПИка, от 22-ри януари 2015 г., за която вече ви говорих няколко пъти, но заради историческата и значимост ще ви дам линк към нея пак ТУК.
А кучето е зарито в следния пасаж, където се говори за разпределението на баницата, естествено (за по-добър прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Щатния офицер от Държавна сигурност Таско Ерменков пита министър-счетоводителката на енерГЕПИката Теменужка Петкова дали средствата за кражбата на кражбите на настоящото управление са подсигурени!!!!

Тя, от своя страна, не уточнява дали изискуемите средства са осигурени, но два пъти заявява, че 190 милиона лева вече са "усвоени"!!!!

Вече започвате ли да се сещате, защо агенти на Д(АН)С за тръгнали да тарашат шефове от АЕЦ-а???
За тези, които още не стоплят ще поясня. Всяка една стотинка от въпросните 190 милиона лева е пладнешка кражбА! Блокове 5 и 6 нямат абсолютно никаква нужда от "удължаване" на проектният им ресурс (живот). 1-во, защото истинският им проектен ресурс (от 40 календарни години) изтича през 2027-ма и 2031-ва години, съответно за всеки от блоковете. И 2-ро, защото едно "удължаване" на ресурса им вече е реализирано и парите за него АЕЦ-а ще продължава да изплаща (чрез нашите сметки за тока) до месец май 2021-ва година.

image

Така, на практика, двата блока са обезпечени с ресурс за експлоатация до минимум 2042-ра и 2046-та години, съответно.
НО политико-енергийната мафия е жадна за нашите пари и е готова на всичко, за да ни ошУшка. Ето защо, научавайки за "усвоените" нови 190 милиона лева някой от върхушката на мафията се е усетил, че нещо сметките не излизат. По всяка вероятност част от милионите не са достигнали да крайните си назначения в предвижданите количества и обеми. И тук, на помощ идва ... Д(АН)С!!! Толкова ли е трудно да се сети човек?

Ще продължа да следя развръзката на тази престъпна интрига и при постъпване на новини ще ви информирам своевременно. Би било добре ако някой ми подари новият брой на в-к "БанкерЪ", защото аз не мога да си го позволя.

Георги Котев

П.П. Статията на в-к "БанкерЪ" завършва по следния начин:

"
Сходна бе съдбата и на сигнала, подаден от атомния физик Георги Котев през 2008-а, че в "Козлодуй" се използва рециклирано ядрено гориво, което не отговаря на необходимите изисквания. Той и инициативният комитет за неговата защита поискаха от ДАНС незабавно спиране на работата на V блок и назначаване на независима двойна експертиза на цялото количество гориво, доставено от руската фирма "ТВЕЛ"  след 2004 година. В сигнала до тогавашния шеф на агенцията Петко Сертов се искаше още отстраняването от заеманите длъжности на председателя на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев, на изпълнителния директор на АЕЦ-а Иван Генов и на министъра на икономиката Петър Димитров.

Предстои да видим дали сега ще има някакъв резултат от работата на антимафиотите и по-скоро дали той ще бъде обявен публично."

Но тази "независима" медиа за последните 7 години не ме е потърсила НИТО ВЕДНЪЖ, за мнение, становище или предлагане на доказателство!!!



Тагове:   акция,   ДАНС,   Банкеръ,   190 милиона,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881004
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930