Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2015 11:18 - Правителството ще гласува днес грабежа на мандата си.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 8665 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това научих от сутрешните новини по НОВА ТВ. Става въпрос за поредното "удължаване" на живота/ресурса на блокове 5 и 6 в АЕЦ "Козлодуй", за 2 000 000 000 (два милиарда) лева, а не е изключено и повече да станат. Ето как беше съобщено това:

Кабинетът "Борисов" си поставя за задача да удължи живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй". 
Управленската програма обхваща 21 области, за чието развитие кабинетът набелязва 423 конкретни цели и 1155 мерки.
В нея се поемат ангажименти за насърчаване на прозрачността, борбата с битовата престъпност и корупцията и използване на новите технологии за укрепване на управлението.

image

Много пъти съм писал тук и поставял/представял не едно и две доказателства, че това въобще не е необходимо и представлява единствено и само схема за поредното гигантско ограбване на целокупния български народ - на всички нас. Но понеже си струва ще ви покажа пак най-важните от тях.

image

Задълженията на АЕЦ-а към кредиторите по предното "удължаване" (в периода 1998-2008-ма години и по времето на кабинетите на Костов, Сакскобурготски и Станишев) все още ги изплащаме (да, ние ги изплащаме чрез сметките си за тока) и това ще продължи до май 2021ва г. С новата схема задълженията ще се увеличат значително, поради което и вече ни "подгряват" за ново поскъпване на тока от 1-ви юли.

image

В тази статия от преди повече от 11 години, в Прокопиев-ия в-к "Дневник", тогавашния ръководител на "удължаването" заявява, че това ще позволи удължаването на ресурса/живота на блокове (в статията е използвано "реактори", но на практика се има предвид "блокове") 5 и 6 от 40, колкото е по проект, с още 15 години, което прави до 2042-ра и 2046-та години, съответно за всеки от двата блока. Сега всички "политици, медии, чиновници и институции са забравили" за това мероприятие.

image

Френския, държавен, енергиен концерн АРЕВА, участник в предното "удължаване" дълги години твърдеше на интернет страницата си, че това е факт, те са помогнали това да се случи и то ще позволи по-дълга работа на блоковете с между 15 до 20 години!!!!!!!

image

Но изведнъж, през пролетта на 2014-та година, слез посещение на френския посланик у нас, придружаван от бизнес делегация, в АЕЦ "Козлодуй", от АРЕВА добавиха още едно изречение към старият текст, за да оправдаят участието си в новия грабеж!!!!!
Самата Франция експлоатира цели 58 (петдесет и осем) ядрено-енергийни блока, повече от половината от които са по-стари от нашите два, но до сега те не са похарчили и 1 цент за удължаване на срока на тяхното използване и аз подробно ви разказах за това в материала
А защо френското ядрено CHARLIE тероризира българсия ЛЪВ?.

Също така ви разказах и за сходната процедура в най-мощния клон на световната ядрена мафия САЩ (
Грабежа в родната енергетика вече ще се дирижира от Вашингтон!), където има утвърдена практика регулатора да издава първоначален лиценз за 40 години на експлоатация, а след това да го продължава само още веднъж с около 20 години. И толкова! А у нас, за да върви грабежа, нарочно лицензиите се издават за по 10 и даже по-малко години, за да ни лъжат пак, че отново трябва да се бръкнем. 40 годишния проектен ресурс на нашите 2 блока приключва 2027-ма и 2031-ва гоини, съответно. Прибавете към тях вече "удължения" ресурс и ще се убедите, за какво става въпрос.

Сигурно някои от вас ще се запитат, защо не сигнализирам и не се опитам да предотвратя този гиганстки грабеж? На тях ще им отговоря, че съм го правил още по времето на предишния кабинет на Борисов и ето как ми отговориха от там преди точно 4 години (през януари 2011-та г.) (за по-добро прочитане кликнете с мишката върху снимката):

image

Да, харчат милиони, вашите пари, за да ви лъжат, че не ви крадат. През последните 4 години тази сума навярно значително е набъбнала? 

Помните ли още как завършваше съобщението по НОВА ТВ?

В нея се поемат ангажименти за насърчаване на прозрачността, борбата с битовата престъпност и корупцията и използване на новите технологии за укрепване на управлението.

Това е истинския терор. Насилствено те принуждават към открито противопоставяне, за което после теб ще обвинят в погазване на закона и реда или ... доброволно да се самооттеглиш от правото си на живот, чрез ... самозапалван, например.

Георги Котев



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832545
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031