Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2015 15:39 - Грабежа в родната енергетика вече ще се дирижира от Вашингтон!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 9828 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 15.01.2015 16:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това става пределно ясно от днешните разговори на държавния секретар (външния министър - по нашему си) на САЩ Джон (или Джим ?) Кери с ... вие си знаете кой - кръстника му. 

image

Ето как ни съобщава това тайно спонсорирания от фондация "Америка за България" Прокопиев в-к "Дневник":

Енергиен експерт от САЩ идва да помага в София

САЩ ще изпратят енергиен експерт, който да работи с министерството на енергетиката за разработване на план за това какво да е енергийното бъдеще на България, допълни Кери в отговор на въпрос за евентуални американски инвестиции в енергетиката.
..................

На разговорите с премиера Бойко Борисов темите се допълват с изграждането на интерконектори с Румъния и Гърция, както и евентуалното изграждане на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй".

И така, защо ни е нужен този американски "експерт" и как той ще ни направи живота "по-щастлив и весел"? За да разберете ще ви дам само два примера от любимият ми под-отрасъл на енергетиката - ядрения.

ПЪРВО:
Най-мощната схема за източване и разграбване на сектора в момента върви по т.нар. сценарий за поредното "удължаване" на живота на блокове 5 и 6, в АЕЦ "Козлодуй", в размер на 2 милиарда лева. Поради тази причина и тази тема е най любима на ББ и постоянно я дъвче и ни облъчва с лъжи. (На 19-ти декември 2014-та, от екрана на БНТ1, "Панорама", заплете в лъжите си и канцлера Меркел, а за последно - преди два дни от Брюксел се опита да оплете в лъжите си и евро-комисар Марош Шефчович.) Ако американците проспиваха такива апетитни хапки нямаше да са най-богатата икономика на света?

За сравнение е хубаво да видите, как те процедират с определянето на живота на техните (в момента действат около 1000) ядрени мощности. За разяснение ще се обърнем към щатската/държавната администрация за енергийна информация. И ето какво ни отговарят от там:
Almost all U.S. nuclear plants require life extension past 60 years to operate beyond 2050

"Налага се почти всички американски АЕЦ да продължат живота си над 60 години и да работят до след 2015-та г."

image

И по-конкретно: "
When nuclear power plants are built, the Nuclear Regulatory Commission (NRC) has the authority to issue initial operating licenses for a period of 40 years. Beyond that, the reactors need license renewals, and the NRC has granted 20-year license renewals to 74 of the 100 operating reactors in the United States. These reactors may now operate for a total period of 60 years."

"Когато атомните електроцентрали са изградени, Комисията за ядрено регулиране (NRC) има правомощия да издава първоначалните лицензии за експлоатация за срок от 40 години. След това, при подновяване на лиценза за
реакторите  NRC е издавала 20-годишно подновяване на лиценза за 74 от реакторите в САЩ, които са общо 100. Тези реакторите/блоковете може сега работят за общ срок от 60 години."

Болшинството американски АЕЦ са много по-стари от сега действащите в АЕЦ "Козлодуй" блокове 5 и 6, но всички те са работили и работят с първоначален лиценз от 40 години!!! Рефрена на родния клон на ядрената мафия е, че проектния живот на двата блока е 30 години (абсолютна лъжа - естествено), а последните им издадени лицензии (от ядрения регулатор - АЯР) са за още по-кратки срокове - 10 и 8 години, съответно за двата блока и изтичат през 2017-та и 2019-та години, пак съответно. Блокове 5 и 6 са пуснати в експлоатация през 1987-ма и 1991-ва година, съответно и съгласно американските стандарти би следвало безпроблемно да работят с един и същи лиценз до 2027-ма и 2031-ва години!!! А като се има предвид и, че живота им веднъж вече е "удължаван" то новия лиценз трябва да е минимум до 2042-ра и 2046-та години. Но не би! Вместо това родната мафия вече втори път ще им "удължава" нещо, което ще съкращава вашите доходи и жизнен стандарт.
И флагман на този пладнешки грабеж е именно министъп-председатела на България, стартирал схемата още през предния си мандат чрез любимата си хавлиена кърпа за плажове в Катар Тр. Тр.
Американците ги надушват тези неща и няма да си оставят коня в калта и ето - пращат ни координатор на грабежа.

ВТОРО:
Както е казано и в официалното съобщение - изграждането на нова мощност в Козлодуй. И тук, за да не ви занимавам на дълго и на широко ще ви предложа да си припомните последния от серията материали и доказателства, които съм пускал по темата:
Иран към България: "Американците ви будалкат за 7-ми блок в Козлодуй.". Но това не означава, че едни други милиарди няма да се "усвояват"!

Естествено, този американски "експерт" няма да се ограничи само до ядрения под-сектор на родната енергетика. Има въглища, вода, фото и вятър и т.н. и т.н.

Честито, братя българи! Демокрацията и американската мечта са неразделно споени с нас!!! Няма къде да мърдаме!

А визи за обетованата земя на неограничените възможности ... да бъдете следени, слушани и измъчвани? Ъ-ъ! Вие пък искате всичко на куп? Имайте търпение! Затвора Гуантанамо не е толкова голям, за да ви побере всички наведнъж.

ПОЗИЦИЯ: За да не излезе, че само критикувам, а не предлагам решения този път ще го сторя. Лекарството за всяка мътна/престъпна/корупционна среда е едно единствено - прозрачност, прозрачност и пак ПРОЗ-РАЧ-НОСТ! Този скъпоплатен "експерт" няма да донесе това хапче, а по-скоро ще донесе упойка, за да понасяте по-търпимо болката.

Георги Котев



Гласувай:
6



1. aboychev - ДОБРЕ ЧЕ СТЕ РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА
15.01.2015 17:47
ДА НИ "СПАСЯВАТЕ"
цитирай
2. анонимен - Абойчев, не се ли гнусиш сам от себе ...
16.01.2015 09:14
Абойчев, не се ли гнусиш сам от себе си?! Защо си мислиш, че в близането на американски задници има нещо патриотично.
цитирай
3. kakvonovo - чифутите са си чифути
19.01.2015 08:40
Всички проститутки по света имат еврейска кръв. Циганите и гърците също се евреи.
Така че който плаща той поръчва. При хората това не е така.Отрежи му достъпа!
Аз лично чета постингите ти и те ми помагат да си върша работата, за което ти благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9864062
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930