Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 10:39 - След Русия и Чехия аварира два ядрени блока едновременно!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1581 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На ядрената мафия взе да и става навик. Двете аварии, на общо четирите блока се случиха в два последователни дни - 4-ти и 5-ти ноември. Руската история ви разказах вчера в материала Росатом дава противоречива информация за два аварирали блока в АЕЦ "Ростовская"?. Ситуацията във въпросната АЕЦ с двойно име Ростовска/Волгодонска все още остава неясна, защото се твърди, че в мрежата е бил включен само блок №2, а за №1 - нищо. И докато чахах развръзката с най-близката руска АЕЦ до бойните действия в Източна Украйна долетя новина от американското издание Вашингтон пост (The Washington Post), датирано от вчера 5-ти ноември, което гласеше: Malfunction closes 2 Czech nuclear reactors

"Неизправност затвори два чешки ядрени реактора"

image

В съобщението се казва, че причината за изключването на два от общо четирите блока на АЕЦ "Дуковани" е станала водна помпа, отговорна за охладителните системи. Някакъв проблем (не се посочва точно какъв) с нея е бил забелязан още в понеделник (3-ти ноември), но решението за спирането на блоковете е било взето едва в сряда, защото са установили, че причината е неотстранима при работещи мощности.

Ето и последния бюлетин, за състоянието на блоковете, публикуван часове преди отключването на два от тях, от интернет страницата на компанията-оператор ЧЕЗ (CEZ):

image

Днешния бюлетин се очаква да бъде публикуван всеки момент и който се интересува може да се запознае с него от ТУК. Така ще стане ясно, кои именно са изключените блокове, а можи е още допълнителна информация да подадат.

image

АЕЦ "Дуковани" - панорамна снимка - Уикипедиа.

Дано на ядрената мафия не и стане навик да ги гЪта по двойки, защото ... и ние имаме два? Но наблюдавайки из късо напъните на родния клон на ядрената мафия това въобще не е изключено. Снощи пак се напънаха и успяха да прескочат бариерата от 104% в натоварването на 6-ти блок, в АЕЦ "Козлодуй", без да имат право на това!!!

image

Така да се каже - опитите продължават?

Г. К.




Тагове:   Чехия,   авария,   ЧЕЗ,   АЕЦ Дуковани,


Гласувай:
2



1. tinkov44 - Павел Тинков
07.11.2014 18:57
Не мога да се отърся от усещането, че като резултат от глобален срив в нивата на компетентност, дисциплина и чувство за отговорност, назрява нещо голямо и страшно!
Да оставим на страна закона на Паркинсън, съгласно който ако нещо лошо е възможно, то непременно се случва, но разпищолването на ЯМ, нейното чувство за всепозволеност и убедеността й в абсолютната недосегаемост, обезпечанат всички предпоставки "играчката с огъня" да завърши с "плачка"!
И най-отвратително е, че всички, които разбираме това, не можем да избягаме от ролята си на жертвени агнета!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839288
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031