Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2014 10:09 - ДКЕВР манипулира данни на Евростат, за да оправдае скока в цената на тока!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2215 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 19-ти септември 2014 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) публикува:
Прессъобщение за изменение на цените на електрическата енергия от 01.10.2014 г.

image

Това е едва 6 страничен PDF материал, чиято цел е да убеди тези, които ще се излъжат да го разгледат, колко е необходимо да се вдигнат цените на електроенергията с около 10% от днес - 1-ви октомври. Материалчето бързо се прелиства, почти нищо не се разбира, но така неусетно достигаме до последната 6-та страница, на която виждаме следната графика:

image

Изключително постна и безкрайно неуважително направена, по отношение на хората, които ще я четат и ще се опитат да разберат, какво искат да им кажат държавните чиновници и всеобщи наши слуги. Не е указана валутата в която са посочени цените, нито пък дали те са с включен или не ДДС в тях. Независимо от това, с най-малките букви, по подобие на монополните корпорации, се позовават на данни от Евростат.

Това ме накара да се разходя до сайта на европейската статистическа служба. Ето ЛИНКА към списъка от статистики от който можете да избирате:

image

Стрелката сочи към таблицата с цените на електроенергията по типове ползватели. Ето я и самата ТАБЛИЦА, за средно домакинство (за по-добро четене кликнете върху таблицата):

image

Нарочно съм маркирал цените в Дания и Германия, които са най-високи според ДКЕВР, но по данните на Евростат са почти на половина!!!
В таблицата на Евростат е указана валутата, в която са посочени цените (
EUR per kWh), а също така и факта, че цените са преди облагане с данък. Остава някой да си въобрази, че в двете разглеждани страни ДДС-то е мижду 80 и 100%? Ако някой има подобна информация нека я подаде.

Даже данните за България в графиката на ДКЕВР не кореспондират с данните от Евростат.

ЗА СМЕТКА НА ТОВА С НАЙ-ГОЛЕМИ БУКВИ НАД ГРАФИКАТА Е ПОСОЧЕНО, ЧЕ НАШИТЕ ЦЕНИ ОСТАВАТ НАЙ-НИСКИ В РАМКИТЕ НА ЕС. Но небрежно е пропуснато да се сравни и жизнения стандарт и средната покупателна способност в съответните страни. Така при стандарт и покупателна способност от над 7-8 пъти над нашата техните цени на тока са само с около 70-80% по-високи. Диспропорцията е убийствено подтискаща и безперспективна. А нашите престъпни чиновници манипулират общодостъпни данни за да излъжат, че скока на цената е неизбежен.

Тези неща и елементарни сравнителни анализи няма да ги чуете или прочетете в програмите на нито една от агитиращите ви сета "политически партии" (организирани престъпни групи), защото до една, всички те са заинтересовани да ви бъркат по джобовете с подобни манипулации. И като стана въпрос за "партийни" програми ето ви кратка извадка от тях:
Енергетиката в партийните програми: "Искате на топло? Копайте си го!".

Г. К.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9878359
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930