Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2014 10:29 - Световната ядрена мафия се колебае, къде да ви го сложи ... новия ядрен реактор?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1433 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Хорото беше поведено през изминалата седмица от американския Ню Йорк Таймс (The New York Times) със статията си "Японската ядрена централа", което е по-скоро писмо до редактора на изданието, отколкото статия, но нека видим оригинала, който е изключително кратък: Japan’s Nuclear Plant

image

"Единственият сигурен ядрен реактор е подводня, който зависи само от тежестта и термично разширение като енергийни източници, за да осигурят охлаждане.

В този дизайн, ако температурата се повишава, се отваря термично разширение, и тежестта залива реактора. Стопяване на ядреното гориво не може да се случи при всякакви условия, защото нищо и никой не може да изключи гравитацията или термично разширение."


Кратко, но ... неясно? Последното изречение от снимката на статията гласи че автора на мнението е експерт по индустриална безопасност. Когато доразвие идеята си ще я дискутираме пак, макар да сме повече от песимисти и ще обясним това след като видим и предложение №2.
То идва от страната на изгряващото слънце и залязващия атом (вече повече от една година (Считано от 15-ти септември 2013-та г.) на островите не е работил нито един ядрен блок. Честито, японци!) и вчера беше напоително разгласено в изданието Джапан Таймс (The Japan Times), под заглавието "Политици обсъждат план Б за тласък на ядрената индустрия: подземни реактори.", или в оригинал:
Politicians discuss plan B in nuclear power push: underground reactors

image

И малка част от "аргументите":

image

"Инцидента на АЕЦ "Фукушима - 1" не би се случил, ако блоковете бяха подземни. ...
Дори ако предположим, че се е случило, щетите биха били минимални. Природната енергия (разбирай ВЕИ източниците - бел. Г.К.) е идеална, но не можем да гарантираме достатъчно производство на електроенергия с нея с помощта на съвременните технологии, "продължи той. "За да се запази международната конкурентоспособността на Япония, са необходими подземни ядрени реактори."


"В Съединените щати Министерството на енергетиката е изразходвало $ 450,000 милиона в опитите да ни убедят фирмите да развиват малки подземни реактори, както и идеята дори има подкрепата на хора като основателя на Microsoft Бил Гейтс. Но опасенията за финансиране, регулиране и страховете от разпространението на ядрени оръжия са забавили усилията."

Предните седмици няколко световни медии, в това число и щатски, и европейски на дълго и широко рекламираха руски плаващи АЕЦ, в разгара на нарастващите "санкции" срещу Путин, заради кризата в Украйна!!!

"Мирната" ядрена енергетика върви плътно по стъпките на военната си посестрима. Първо започват с ядрени взривове/тестове на и над повърхноста на земята. После продължават с подводни и подземни и накрая разбират, че ако продължават ще се самоубияти, и прекратяват. Така, неизменно, ще се случи и с "мирната", на принципа "Всичко ново е добре забравено старо".
А причината ядрената индустрия, независимо дали "мирна" или военна, да няма жизнено бъдеще е повече от елементарна - във всеки един случай се посяга на фундамента на изграждането на Вселената. Ядрената мафия с лека ръка посяга и руши вселенско създание на 13.7 милиарда години и връща хода на историята на 180°.

image

Който сатър вади от сатър ... и т.н., вие се сещате?

Г. К.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835413
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031