Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2014 13:39 - Forbes пусна ядрен буквар за абсолютни кретени.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3633 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 28.09.2014 13:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Публикацията в американското списание е от преди по-малко от 24 часа, т.е. още "гореща", и наистина е насочена към облъчване на мозъците на масовия читател с абсолютни, даже фундаментални, лъжи по отношение на ядрената индустрия.
Ето я и самата статия:
A Nuclear Primer -- It"s All About Uranium

"Ядрен буквар - Всичко е заради Урана"

image

Още самото заглавие е откровена лъжа, защото, на практика, всичко е заради Плутония (Pu - Plutonium). Именно заради неговото производство, защото той не се среща на Земята, са построени и функционират всички ядрени реактори в света, но Форбс считат, че това не е за вас или пък така е поръчано от ядрената мафия? Следва кратка ода във възхвала на ядрената мафия:

"Ядрената енергия се разраства по целия свят, след 25 годишно затишие. 44 ядрени реактора се изграждат само в Китай, Русия и Индия (според американския Институт по Ядрена Енергия (NEI)), 5 в САЩ, и над 600 са планирани по целия свят през следващите 30 години (!!!!! - Ууууаааауууу... Това е един от индикаторите, за размера на поръчката/финансовата инжекция от страна на ЯМ към Форбс - бел. Г. К.). Но до колкото все още съществуват тревоги, че ядрената енергия може да повлече след себе си разпространение на ядрените оръжия може би сега е най-подходящия момент за един ядрен буквар/наръчник за начинаещи.
Основните принципи на ядрената физика и ядрената техника (инженерни приложения) са едни и същи, както за ядрената енергетика така и за ядрените оръжия, и вие трябва да ги разбирате, за да произвеждате едното или другото
(Индиректно признание, че между тях няма разлика, но е поръчано да не се отбелязва нарочно, а по-късно да се внуши "разликата" между тях - бел. Г. К.). Но приликите свършват до тук.
И оръжията и енергетиката започват развитието си от един и същи химически елемент Уран (U). Природния Уран е често срещан материал, който се среща в различни видове минерали на земната кора, и се състои от два изотопа. Изотопите на всеки елемент имат един и същи брой протони, но различен брой неутрони в атомното ядро (вижте фигурата). Природния Уран се състои от 99.3% Уран-238 (U-238) и само 0.7% Уран-235 (U-235).
"

Следва, култова пояснителна графика:

image

За удобство на някои от вас се потарах да я преведа частично:

image

В горното ляво каре на фигурата пише: "Делението на атом У-235 води до образуването на две неравни части/осколки, наречени продукти на делението, като в същото време изпуска 3 неутрона (истината е, че средният им брой на акт деление е 2.4 неутрона- бел. Г.К.) и голямо количество енергия. Новопоявилите се неутрони отиват или за разделянето на друго ядро на У-235 или биват захванати от ядро на У-238."

А сега разгледайте още по-най-по-най-добре предложената пояснителна фигурка! Когато U-235 захване неутрона, който го бомбандира той се превръща в U-236, след което от "превъзбуда" се цепи. Съгласно фундаменталния закон за съхранение на масата общата маса на продуктите на деление, плюс новите неутрони, трябва да е равна на масата на ядрото-майка. Не ли? Т.е. общия резултиращ брой на всички протони и неутрони не трябва да надвишава числото 236. Броите ли вече? Cs-137 + Sr-90 + n + n + n = 230, което е с цели 6 нуклона (вътрешно-ядрени частици) по-малко от 236!!! Но това не е единственото нарушение на фундаментален закон на физиката!!!
Всички вие прекрасно знаете най-популярното в света математическо уравнение:

image

Съгласно него масата умножена по квадрата на скороста на светлината се превръща в енергия. В нашия случай, при делението на У-235(6), имаме изпускане на голямо количество енергия, което означава, че крайната сумарна маса на осколките плюс неутроните трябва да е по-малка от първоначалната (236), а Форбс облъчва човечеството с абсолютни лъжи, обръщайки фундамента на физиката на 180°!!!!

Статията продължава с още няколко подобни фундаментални лъжи, според както е поръчано и заплатено от ядрената мафия. Ще оставя удоволствието да ги отриете и анализирате на самите вас.

В заключение ще отбележа само, че лъжата е основната и най-важната характиристика на ЗЛОТО. А ЯМ е може би най-мощния световен производител на лъжи в света.

И съвсем накрая, световния и американския рейтинг на списанието публикувало пораднага ядрена гавра, според рейтинговата компания на Amazon.Com.

image

Мислете, когато четете!

Г. К.






Тагове:   буквар,   Форбс,


Гласувай:
3



1. tinkov44 - Законите на физиката
22.09.2014 09:04
А как /според схемата/ при акумулирането на един неутрон от уран 235, броят на протоните в продуктите на разпада расте от 92 на 93, без бета емитиране?
цитирай
2. gikotev - Re: Законите на физиката
22.09.2014 09:18
Радвам се, че го забелязахте, г-н Тинков! Това е само една от няколкото други заблуди в материала. Останалите са в текста на статията на Форбс под въпросната фигура.
Поздрави!
цитирай
3. momchil - Няколко пъти пресметнах това, к...
28.09.2014 13:06
Няколко пъти пресметнах това, което пишете Cs-137 + Sr-90 + n + n + n = 240. Събрах много пъти 137+90+1+1+1 и всеки път получавам 230, а не 240 т.е. съвпада напълно с това, което казвате 230<236.
Няма спор по въпроса, че ЯЕ е възникнала първоначално за получаване на плутоний и впоследствие са решили "Я покрай плутония да добием и нещо полезно", до колкото знам сега се произвежда ядрено гориво съдържащо същият този плутоний. Иначе що се отнася до злоупотребите в АЕЦ Козлодуй тук радиоактивноста няма нищо общо. Просто криминален грабеж скрит зад материя, която не е ясна на хората. Но то пък на хората какво ли им е ясно? Дали ролята на веригите, дали справедливоста на плоският данък, дали как дефицитът скапва всичко?
Икономическата , политическата и правната култура на населението е изключително ниска и нарочно не се прави нищо за неиното повишаване.
Поздрави за смелия блог.
цитирай
4. gikotev - Re: Няколко пъти пресметнах това, к...
28.09.2014 13:25
Благодаря за коректната забележка. Грешката в баланса на частиците вече е поправена, независимо че това не променя генералния извод, но все пак е важно да се подхожда коректно. Благодаря и за поздравите, за блога!
Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866042
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930