Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2014 09:58 - Днес е световния ден на ядрената мафия.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2249 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Денят 29-ти август фигурира в официалния списък на Организацията на обединените нации, като International Day against Nuclear Tests или "Международен ден срещу ядрените изпитания (тестове)".

image

Още в първото изречение към анонса за "празника" се казва, че първото изпитание (тест) е извършено на датата 16-ти юли 1945-та г., но "случайно е пропуснато", че това се е случило в Съединените атомни щати. Този "пропуск", както и натрапчивия въпрос - Защо датата на пърия тест не е избрана, а е някаква друга? - навява усещане за тънка гавра с цялото човечество. Така ли е това? Нека видим.

image

По-нататък в същата статия на страницата на ООН се казва, че "Резолюцията (за избора на този ден - бел. Г.К.) беше иницирана от Република Казахстан, заедно с голям брой спонсори и съ-спонсори (!!!) с визия към отбелязване на затварянето ядрения изпитателен полигон край Семипалатинск, на 29-ти август 1991-ва г."

image

Пак нищо общо със САЩ? Защо тези "демократи и безкрайни човеколюбци" не иницираха обявяването на такъв ден, като посочат датата на затваряне на някой от многобройните си ядрени полигони, като този в щата Невада, Маршаловите острови или Атола Бикини в Тихия океан или някой друг? Защо? Защо Казахстан (бившия СССР) и защо точно 29-ти август? Случило ли се е нещо на 29-ти август, но в друга година, а не в споменатата от ООН 1991-ва? (Ние не знаем със сигурност дали точно на тази дата и дали въобще е затворен полигона край Семипалатинск, а и това въобще не ни вълнува!)

ИСТИНАТА!

На днешната дата, 29-ти август, но преди 65 години (1949-та), на същия полигон край Семипалатинск, е проведено първото изпитание, на първата съветска атомна/ядрена бомба (РДС-1). А? Сетихте ли се сега? Подушвате ли къде е заровено кучето?

image

Вместо снимка на ядрения облак от първия тест (нещо, което и сами можете да си намерите в нета) реших да ви покажа култово писмо, съставено и подписано от върхушката на екипа по разработка на бомбата, Лаврентий Берия (тогава шеф на КГБ), Игор Курчатов (научен ръководител, аналог на американеца Роберт Опенхаймер) и компания, до Генералисимус Йосиф Сталин. То изразява благодарноста на разработващия екип към бащата на народите (така е наричан Сталин приживе от робите си), за грижите му по реализацията на проекта. Ако искате да го прочетете кликнете с мишката върху него, за да ви се увеличи.

Изпитанието на първата съветска атомна бомба е едва деветото изпитание на атомна бомба въобще в света. Сигурно се сещата чии са първите 8 теста, в това число и двата над японските градове Хирошима и Нагазаки? И все пак са избрали именно тази, а не някоя друга, дата за да обяват Международен ден срещу ядрените изпитания. Нищожен нюанс, но изключително важен, в ппострояване на мозайката показваща, че световната ядрена мафия е всъщност рожба и под тоталния контрол на Съединените атомни щати. Сега няма да се спирам на детайлите, но у мен няма абсолютно никакво съмнение, че САЩ умишлено и напълно съзнателно предават техническите детайли за направата на А-бомба на СССР, за да легитимират бъдещата ескалация, театрално противопоставяне и надпревара във въоръжаването и нови тестове.

От самото си основаване и до ден днешен ядрената мафия е единствено и само американска и тя не признава никакви граници, страни, партии, раси и каквато и да е друга преграда.

Върха на гаврата с този "празник" е факта, че същата организация ООН (през дъщерната си компания - Международна агенция по атомна енергия (МААЕ)) на практика поощрява непрекъснатото, ежесекундното провеждане на ядрени изпитания в десетки страни по света, в над 370-те действащи в момента ядрени "мирни" реактора. Верижната реакция на деление в атомните/ядрените бомби протича по абсолютно същите закони на физиката, както и процесите в "мирните" АЕЦ.  Регулирането на скороста на процеса не променя същноста на крайния резултат - производство и разпространение нна СМЪРТ! Нито повече - нито по-малко!

Нима не е ядрено изпитание (тест за хиляди поколения напред) нерешимия проблем с погребването на стотиците хилади тонове високорадиоактивни, убийствени продукти на работата на "мирните" ядрени реактори? До сега в света са натрупани много над 300 000 тона и продължават да се трупат със скорост 1 килограм в минута. Този тест - до кага ще издържи Земята? - продължава да се провежда ежесекундно и всички ние сме съучастници в него! Извършителите на теста също са негова жертва, по ирония на съдбата.

На този фон световната ядрена мафия се гаври с всички нас с "Международен ден против ядрените изпитания".

Честито!

image

Г. К.





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881965
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930