Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 09:18 - Шефа на АЕЦ-а по БНР: "Майната и на България - абсурдно е да не я крадем!"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3813 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 13.08.2014 09:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поредното уникално интервю на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" за слушателите и фактическите спонсори на БНР, т.е. всички вие, за да ви убеждава в необходимаста да бъдете ограбвани, и ограбвани, и ограбвани ... до безкрай.
Специални благодарности на EuroChicago.COM, за своевременното ми предоставяне на това откровение на директора.
Целият (около 8 минутен) запис на интервюто можете да чуете от ТУК.

image

Няма да цитирам и коментирам цялото интерю, а ще се спра само на най-фрапантната част - грабежа на много над 1 милиард лева по схемата "Модернизиране и удължаване ресурса/живота на работещите блокове 5 и 6". Автентичните текстове от интервюто ще бъдат оцветени в червен цвят, а моите коментари по тях - в черно и в скоби.

Един от уникалните моменти в това поредно поръчково интерю е едно признание:

„Генов - АЕЦ „Козлодуй” направи модернизация, от 2001-ва до 2007-ма година (Всъщност модернизацията е извършена в периода 1998-ма – 2008-ма години, а подготовката и започва даже още по време на правителството на Жан Виденов, с енергиен министър Р. Овч. Защо Иван Генов пропуска правителството на Костов в реализацията на тази схема е въпрос доста интересен?), която струваше 1 милиард лева (пропуска да спомене размера на лихвите по заемите около 300 милиона плюс) и е останал само един от заемите да се изплаща. Нямаме никакъв проблем с плащането му. И включително българския народ не разбра, че сме правили такава модернизация, защото цената падаше след това (не става ясно коя цена и от колко до колко е падала?).”

...........................................
След като дълги години "бия барабана", от страниците на този блог, за първи път имам частично приповдигане на завесата около това гигантско престъпление.

Нека за пореден път ви припомня позицията на един от участниците в тази т.нар. "модернизация", а именно - френския концерн АРЕВА, че тя е довела до фактическото удължаване на ресурса на блокове 5 и 6 с минимум 15 и максимум - 20 години. (Оригинала ТУК.)

image

По-долу ще посоча и българско доказателство на този безспорен факт.

...........................................
Ето го и продължението на интервюто:

„Генов - Това е най-важният приоритет – удължаване живота на брокове 5 и 6 с 30 години (преди това в интервюто той обяснява, как това ще помогне за изплащане на заемите по изграждането на Уестингхаус-кия 7-ми блок).

Журналистката - А от къде идват съмненията ви, че може да има проблем с модернизацията?

Генов – При условие, че половин година говорехме, че не трябва да ни се взема дивидента, за до имаме възможност със собствени средства да си обезпечим финансирането на удължаването на ресурса, след много приказки сега пак трябва да плащам (от собствения си джоб?) 27 милиона от печалбата, като дивидент на държавата. Къде отиват – не зная, но това са пари, които са необходими, за удължаване на ресурса на 5-ти и 6-ти блокова. И ако това политиците не го разберат може и наистина да имаме проблем. Това ще бъде най-големия абсурд, ако ние като държава не удължиме ресурса на 5-ти и 6-ти блокове.”

Интервюто продължава с темата за 7-ми блок, по проекта на Уестингхауз.

От последния цитат на казаното от Иван Генов излиза, че този човек НЕ ЗНАЕ за какво отиват парите от бюджета на страната? Не е чувал за образование, здравеопазнане, армия и полиция, администрация и държава? НЕ-ЗНА-Е?! Или не иска да знае, за да може да се окрадат едни нови над един милиард лева???!!!

Ето го и обещаното българско доказателство за това, че имам работа с организирана престъпна група, за особено големи поръчки. Снимката е от статия на вестник "Дневник" от декември 2003-та година. В момента статията е архивирана и е недостъпна за читатели без регистрация на сайта на вестника.

image

Това, че журналистката не прави разлика между "реактор" и "блок" е често срещано недоразумение, което не трябва да ви обърква. Факта, че става въпрос за удължаване на ресурса на блоковете, а не само на реакторите си личи, както от самото заглавие, така и от пояснителното изречение, непосредствено след подчертаната от мен част от материала.

Иван Генов пропуска да декларира в това свое последно интервю размера на остатъчните задължения кам банките по предната схема "модернизация". По последни данни, към края на 2012-та година, от официалния финансов отчет на АЕЦ-а, публикуван в Търговския регистър, задължението на АЕЦ-а възлизаше на много над 300 милиона лева. Вече близо месец и половина не се публикува последния финансов отчет на АЕЦ-а, за 2013-та година, за да видим какво от награбеното от ядрената мафия ни остава да платим. Предполагаемата причина за отказа да се публикува новия отчет е разкритото друго едно гигантско престъпление - поскъпването на цената на ядреното гориво с над 500%, за периода 2006-та - 2012-години. Лицето Генов има водеща роля и за това престъпление.

Добрата новина от това интервю е, че лица като Генов и компания видимо вече се огъват под тежеста на непреодолимите факти. Това не означава, че пълното и безвъзврътното им разобличаване ще стане бързо и лесно, но важното е, че началото е положено. Очаква се скоро да започнат да прехвърлят вините си на другарчетата си, а после и даже да си посягат един на друг. Типичен прийом в организираните престъпни групи.

Г. К.




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842360
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031