Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2014 11:25 - Кой от Уестингхаус подписа Споразумението с АЕЦ-а? (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4739 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.08.2014 07:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (08/08/2014г.) вечер спонтанно, изненадан от факта на публикуването на Споразумението между АЕЦ "Козлодуй" и Уестингхаус, ви предложих да се запознаете с него, публикувайки материала:
АЕЦ "Козлодуй" публикува акционерното споразумение с Уестингхаус. Четете!

Много скоро след това се оказа, че очакванията ми за коректно поведение от страна на ядрената мафия са били жалка илюзия. Това което са ни предложили е долнопробна гавра. На пръв поглед веднага беше забелязано от много от моите приятели във Фейсбук, че има много почернени полета и даже цели страници. Последващата ми оценка дава около 15% скрит текст, което е повече от достатъчно, за да се каже, че на практика НИЩО НЕ СА НИ ПОКАЗАЛИ.
Но итова не е всичко. В останалата "светла", непочернената част от Споразумението има пове от странни, загадъчни и откровено кретенски моменти. Във връзка с тази констатация реших, че ще е трудно и сложно, най-вече за вас, да излагам всички "пехотински мини" от Споразумението в един материал, а по-добре това ще стане в няколко отделни материала.
Така стигаме до подписите на страните в Споразумението. На пръв поглед изглежда, че това е последното нещо, с което трябва да започна, но ... какво ви учеха вашите родители, когато бяхте деца? Не беше ли: "Не пускайте вкъщи не-поз-на-ти!"?"
И така, ето ги подписите в Споразумението (стр. 89):

image

От българска страна, някой си Вал. Ил., пуделчето на Р. Овч. Ив. Ген. (даже не знае как да си изпише името на латиница), а от Уестингх-ауска страна някой си Вице президент Aziz Dag.

Реших да се поразровя и видя, що за птица е тази Азиз Даг? Първата ми работа беше да вида състава на борда на директорите на Уестингхаус, на официалната им интернет страница. И какво видях там? Добре де, можете и вие да го видите ТУК:

image

В момента е недостъпен, поради рутинна подръжка! Ти да видиш!?

Не се отчайвайте. Имате си чичко Google. И аз така си помислих и се обърнах към него. Не ми каза, кой знае колко, но все пак попаднах на "топла следа". Същото Азиз е било в България в началото на март 2014-та г. и е подписало споразумение с "Технически университет" - София, за сътрудничество с Уестингхаус. Това научаваме пак от сайта на компанията-майка:
Westinghouse Signs Agreement with Technical University of Sofia

image

Дадения линк към сайта на ТУ-София дава грешка. Нарочно мое търсене в сайта на университета не откри новина с подобно съдържание.

В съобщението на Уестингхаус се посочва, че на церемонията по подписването на съглашението, или както и да се нарича там, е присъствал и министъра на образованието, младежта и науката Анелия Клисарова. В сайта на министерството няма публикувана такава новина, а всички ние знаем, че наш министър не би пропуснал да се похвали с подобно "геройство"?

Към края на новината за далаверката с ТУ-София са цитирани мъдри слова на същото Азиз, което издава неговото присъствие на церемонията, за която няма потвърждение от страна на българските участници:

image

Негови снимки не можах да открия никъде. Ако някой успее нека ми прати, по какъвто начин намери, за да ги публикувам. Ако някой ден го срещна в София, при поредното му "ползотворно" посещение, да му стисна ръката и му благодаря.

На сайта на Министерството на образованиет няма публикувана подобна новина преди, около или след 4-ти март 2014-та г.

image
Търсенията продължават.

Любопитен фак около подписите на страните в Споразумението е липса на дати, на които всеки един от тях е положил подписа си. Това е обичайна и повсеместна практика, подписваш се и написваш датата, за да няма после хър-мър. Но този път всеки един от тримата "умници" случайно е пропуснал този детайл!!! Случайно. Ей так! Защото така им харесва. Харесват им вашите пари!

Допълнение!
Имаме новина, уважаеми дами и господа! За по-малко от час след пускането на публикацията буден наш съгражданин проведе собствено разследване и откри една, за сега единствена, снимка на Азиз, на конференция в Чехия. Ето я и самата снимка:

image

Ако още някой открие нещо ново е добре дошъл.
Благодаря на приятеля, който ми съдейства!

Допълнение 2!
Интереса към Азиз продължи и друга ФБ приятелка ми изпрати страница с изобразена структура на борда, същото, което на мен, неизвестно защо не ми се отваря (най-горната снимка):

image

И, естествено, Азиз Даг липсва. Възниква въпроса за равнопоставеноста на страните подписали споразумението.
Благодаря на приятелката изпратила ми въпросната структура!

Г. К.





Гласувай:
5



1. bashtata - Напълно подкрепям
09.08.2014 22:16
И добавям http://bashtata.blog.bg/regionalni/2014/08/09/nesenchesti-dogovorenosti-s-quot-dokazani-eksperti-quot.1288002 мнение от "стрес теста", който природата направи с автоматизираните системи на АЯР http://www.bnsa.bas.bg/bg/emergency/radgamma_background Няма данни за Монтана и "Катрин" http://www.bnsa.bas.bg/bg/emergency/radgamma_background/katrin , където няма данни за Мизия. За времето на природното бедствие имаше сериозно превишение на радиационния гама фон в пунктовете в близост до Козлодуй. За наше щастие , нещата се нормализираха и превишенията най-вероятно се дължат на дъждовете, но липсата на данни от Монтана и Мизия не тряжва да се оправдават с метеорологичните условия. Тези пунктове трябва да са монтирани и обезпечени с независима енергия за автономна работа и при по-тежки от тези условия, когато навременната, достоверна и достъпна за всички информация би помогнала за оцеляването и на спасяваните и на спасителите.
За сега все още пунктовете в Монтана и Мизия не дават информация на страниците на АЯР и Катрин.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835376
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031