Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2014 09:19 - А вие сте само пълнежа в ядрените палачинки на Борисов и Костов.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2647 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27-ми януари 2013-та година, България провежда референдум за бъдещето на проекта АЕЦ "Белене". Скъпото и никому ненужното мероприятие не постига целта да излъже народа, да се включи в игричките им. Смешно-жалкия праг от 20% + 1 гласоподавател не беше постигнат, но това никога не е смущавало организираната престъпна група владееща държавата от 70 години. На централната избирателна комисия и отне цели 40 часа (безпрецедентно) за да съобщи "точната" избирателна активност от 20.22%. Колко фалшиви бюлетини и протоколи се вкарват за 40 часа само те си знаят.
Междувременно, докато лъжат, защо и да не пооткраднат някой и друг милион?

image
Борисов ги обича пълнени с мръвка.

Вестник "Сега", три дни след референдума: "
В Министерството на финансите не знаят откъде са се взели 11-те млн. лв. върху официалната цена на референдума, които министър Симеон Дянков спомена в деня на вота. Тогава вицепремиерът изтърси, че сметката е набъбнала от 14 млн. лв. на 20-25 млн. лв. заради парното в избирателните секции, което "надвишава с 2 млн. лв. предварителните разчети". Според експерти по избори тези разходи би трябвало да са включени в общата сметка за допитването. От повърхностните разяснения на Дянков обаче не се разбра защо трябва да се доплащат отделно, нито пък за какво ще отидат останалите 4-8 млн."

Поредната престъпна манипулация е факт и това отвързва ръцете на престъпните под-групировки на Борисов (ГЕРБ) и Костов (Синя коалиция) да внесат и гласуват в Народното събрание следното култово Решение:

image

На практика настояването за ускоряването на процедурите по удължаване срока на експлоатация на 5-ти и 6-ти блок е настояване за поредната кражба на повече от един милиард лева. А това е така, защото в периода 1998-ма - 2008-ма години, в рамките на три правителства (Костов, Сакскобурготски и Станишев) въпросното удължаване беше извършено, а парите, задълженията към банките, все още не са изплатени от АЕЦ "Козлодуй" (това ще продължи до 2020-та г.). Данните за движението на този дълг се вижда във финансовите отчети на АЕЦ-а, публикувани в Търговския регистър, но понеже българите вярват повече на чужденци, отколкото на своите, за пореден път ще поставя тук страницата от сайта на френския концерн АРЕВА, където този факт е надлежна документиран:

image

Черно на бяло, ресурса на блокове 5 и 6 е удължен с 15-20 години, което ги обрича на безпроблемна експлоатация до минимум 2042-ра и 2046-та години, съответно. Но родните престъпници отдавна "са забравили" за това. Схемата за поредния грабеж сега е в доста напреднала фаза. Пестете си парите, защото те имат нужда от тях!

Близо година и половина след решението на Борисов и Костов е изпълнена и 3-тата им точка от него. Преди броени дни, на 1-ви август, беше съобщено за подписано акционерно споразумение между АЕЦ "Козлодуй" и Уестингхаус, за изграждане на жадуваната от Борисов и Костов нова мощност. Три дни преди тази новина, на 29-ти юли, ето какво съобщава в-к "Дневник":

"
Той (директора на Уестингхаус Дани Родерик - бел. Г. К.) разговаря с премиера Пламен Орешарски и с лидерите на ГЕРБ, ДПС, БСП и Реформаторския блока."

Вече цяла седмица след тези срещи и разговори, на повече от тъмно, нито един участник в тях не излезе и не каза, какво, как и за колко са ни спазарили. Ъ-ъ!

Вместо това, на петия ден след срещите с Родерик слугинажа на Борисов и Костов,
Делян Добрев (ГЕРБ) и Иван Иванов (ДСБ),  режисирано обърнаха палачинките. Защото така ще бъдат по-вкусни? Пак в-к "Дневник":

"
Споразумението с американската компания "Уестингхаус" за строителството на нов реактор на площадката на АЕЦ "Козлодуй" подкопава българската позиция в арбитражното дело с руската "Атомстройекспорт" по проекта АЕЦ "Белене". За това предупреди енергийният експерт и бивш депутат от ДСБ Иван Иванов пред БНР.  ... ГЕРБ ще настоява служебният кабинет да публикува текста на споразумението, каза депутатът от партията и бивш енергиен министър Делян Добрев. "Не съм виждал договор, който да е подписан, но да не действа докато трета страна не се съгласи, това е правен абсурд," коментира той уговорката, която правителството прави, че споразумението изисква препотвърждаване от всяко следващо правителство."

image
Казват, че Костов бил вегетарянец, но след последните разкрития около КТБ въпроса е повече от спорен?

Твърдението и връзката, която Иванов прави с арбитража за "Белене" е връх на наглата циничност, но нали трябва да бъдете будалкани. Но още по-интересно е репченето на Дилянчо, че не бил виждал нещо, което го очудвало! Ами питай чорбаджията си Баце, бе Дилянчо! Ако той или даже и ти сте се срещали и говорили с Родерик, защо ну поискахте от него въпросния документ и на минутата след срещата да ни го покажете и разобличите. А сега, дни след раздаването на текстовете по сценария излизаш и рецитираш пълни крегтенизми?

Добрата новина! Развитието на сценария потвърждава отдавнашното ми прозрение, че 7-ми блок никога няма да се случи и никога няма да заработи.

Лошата новина! Докато това стане безспорен факт ще бъдете принудени да се лишите от още няколко милиарда лева, защото не са само Борисов и Костов са любители на палачинките. В постановката главни роли в момента играят и старши-лейтенанта от ДС Таско Ерменков, и постоянното присъствие Р. Овч. и още много, много други.
Не си пилейте парите по почивки и глезотии, че ако един ден не можете да им платите може да ви поискат и нещо друго?

Г. К.



Гласувай:
4



1. bojil - В това може и да има някаква логика, ...
05.08.2014 10:00
В това може и да има някаква логика,понеже Костов,както вече се разбра е руско-съветски агент,работещ по поръчка на Москва,а според някои мнения и Борисов бил като него. И понеже първото е абсолютно сигурно а второто не е,не бива да смесваме Костов с Борисов,а само с Волен и Баряков.
цитирай
2. injir - Продажници.
05.08.2014 10:06
Продажници.
цитирай
3. gikotev - Re: В това може и да има някаква логика, ...
05.08.2014 10:10
Когато ФАКТИТЕ говорят и боговете мълчат, но българина винаги се е изживявал над боговете, поради което и живее като в ада?
цитирай
4. georgimet - нещо интересно
05.08.2014 14:44
Здравейте г-н Котев,
Пиша ви по повод нещо много интересно, което може да ви заинтригува. Преди малко гледах видеото на този интересен човек:
http://www.ted.com/talks/joi_ito_want_to_innovate_become_a_now_ist
Има и български субтитри. Намерих сайта на организацията им: http://blog.safecast.org/
Това е доброволческа организация, имаща за цел да направи данните за състоянието на радиационния фон достъпна за масовата публика. Работят предимно с доброволци, които замерват, най-вече в САЩ и Япония. Мотивирала ги е липсата на информация от властите и медиите след инцидента във Фукушима. Създали са устройство (в няколко варианта), чрез което всеки може да замерва (в движение или статично) и да споделя данните с организацията. После данните се публикуват и всеки може да ги види, навсякъде по света.
Та, мислех си, дали не е нужно да се направят такива замервания и в северозападна (поне) България, заради АЕЦ Козлодуй? Вариациите на устройството са тук: http://blog.safecast.org/devices/ Мислите ли, че има смисъл? Според мен има, защото ако АЕЦ Козлодуй има изтичане на радиация, ние няма как да разберем, те няма да признаят никога, освен ако не избухне нещо, не дай Боже. Заради тази малка група хора и данните, които те публикуват за свободно ползване, дори японското правителство признава, че е крило данни, а в момента дори използва техните данни!
Това е, какво мислите по въпроса? Можем да организираме съмишленици, да купим поне 2-3 от устройствата и да сложим край на съмненията безопасна ли е АЕЦ Козлодуй или не. Така си мисля :)
С нетърпение очаквам мнението ви :)

Георги
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9887854
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930