Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 12:20 - САЩ към Япония - Не произвеждайте по 2000 "мирни" ядрени бомби на година!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.07.2014 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много често световната ядрена мафия (ЯМ) облъчва човечеството с лъжата, че има разлика между военната и "мирната" ядрена индустрия. Ето ви пресен и класически пример от средите на самата ЯМ, че такава разлика НЯМА.
Новината е публикувана вчера на страниците на англо-езичната руска телевизия RT под заглавието:


2,000 bombs a year? Japan’s plan to reopen nuclear reprocessing plant stirs concern

"2000 бомби на години? План на Япония да възобнови ядрената преработвателен завод навява загриженост"

image

Повторно активиране на завод за преработка на ядрено гориво (от "мирните" АЕЦ - бел. Г. К.) може да осигури Япония с достатъчно плутоний, за да произвежда до 2000 атомни бомби, една година, предупреди американски експерт. "Безразсъдният" ход може да дестабилизира региона, тй като съседите на Япония бързат да се конкурират.
Хенри Соколски, изпълнителен директор на Центъра за образователна политика на неразпространение (на ядрени материали - бел. Г. К.), призова Комисията по външна политика, да попречи на отварянето на съоръжението за преработка на ядрено гориво в Рокашо, Северна Япония.
Самият завод е трябвало да започне да функционира през октомври 2013 г., но неговото реактивиране се забавя с новите правила за безопасност. Операторите на съоръжението, което, според МААЕ, има годишен капацитет от 800 тона уран или 8 тона плутоний, казват, че трябва да бъде създаден и да заработи от октомври тази година.
Разрешаването за възобновяването на дейността на завода би било "обида" и "безотговорно", особено, когато на Южна Корея не е позволено да подложи на повторна преработка или обогати ядрено си гориво, казва експертът на САЩ, цитиран от южнокорейската информационна агенция Йонхап.
"Ако Япония някога реши да отвори своя голям завод за преработка в Рокашо, тя ще бъде за производство на стойност около 2000 бомби" на ядрени оръжия годишно използващи плутоний," заяви Соколски пред комисията по изслушването миналата седмица. "Това почти със сигурност ще накара Южна Корея да започне ядрено обогатяване или преработка на собствената си като хедж или опция оръжия."


Със съкращения. Пълния текст от горния линк.

image

Не мога да определя точното местоположение на завода, но предполагам, че оградените (от мен) в червени правоъгълници контейнери съхраняват отработилото ядрено гориво, което скоро може да се превърне в ядрено оръжие. В долния десен ъгъл (оградени в резеда) са координатите на контейнерите.

Не е ясно, един ден, когато Руснаците започнат да ни връщат собствения ни смъртоносен боклук, дали в него ще е останал произведения Плутоний, но даже и да са ни го взели, у нас вече остават отработили ядрено-горивни касети, които един ден ... започанхте ли да смятате? Колко ядрени бомби ще произведат? А колко са ни нужни за да ... ? А?

Г. К.





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9886730
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930