Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2014 11:02 - Ако си купувате японска кола проверете я на .. радиоактивност!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2080 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 14.07.2014 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В края на миналата седмица (11/07/2014г.) авторитетното американско издание AUTOWEEK публикува следната информация:

Radioactive cars from Japan keep turning up in Central Asia
Cars irradiated in Fukushima Daiichi nuclear disaster quarantined in Bishkek, Kyrgyzstan
  "Радиоактивни коли от Япония продължават да се внасят в централна Азия"
Облъчени коли от района на авариралата АЕЦ "Фукушима-Даичи" са поставени под карантина в Бишкек, столицата на Киргизстан.


Общо за 70 употребявани автомобили, внесени от Япония е установено, че са с повишени нива на радиация,  сега се съхраняват в Бишкек, Киргизстан, и не могат да бъдат върнати обратно, според "
Репортерите на Пътя на коприната"  позовавайки се на местните новинарски медии. Автомобилни търговци в Киргизстан, които са вносители на значителен брой употребявани автомобили от Япония с цел препродажба в страната, са открили автомобили, които показват нива на радиация над нормата. Няколко партиди от коли са били конфискувани от правителството през последните три години и съответно били изпратени обратно към Япония чрез споразумение с японското правителство. Въпреки това, облъчени автомобили продължават да се появяват в Бишкек, столицата, и не всички от тях са открити навреме.

"Тези автомобили не могат да бъдат изпратени обратно. Нито Китай, нито Япония ще ги приеме. Поради тази причина, ние трябва да ги задържим тук и да се справим с по-нататъшното им обезвреждане," Каза Толо Исаков, директор на Отдела за превенция на заболяванията в Бишкек, съобщи новината AKIpress news outlet, според
"Репортерите на Пътя на коприната".

image

Вносът на употребявани японски автомобили е голям бизнес в Централна Азия, особено в Монголия и руския Далечен изток-регионите, които са най-големите консуматори на използваните японски автомобили в района. В градове като Владивосток, Русия, RHD японските автомобили съставляват около 50 процента от всички регистрирани леки пътнически автомобили.

Пратка от 132 облъчени автомобили наскоро е била открита да влиза в пристанището на Владивосток през януари 2014 г., с колите, като са били забранени за влизане в пристанището, според австралийския уебсайт
CarsGuide.

За да придобиете по-реална представа за разстоянията съм ви приготвил карта на Google Earth:

image

Разстоянието от Токио до Бишкек е над 5 000 километра, което прави повече от половината от разстоянието от Страната на изгряващото слънце до България. Е, аз само ви предупреждавам. Самият аз нито карам коли, нито пък имам пари да си ги купувам.

За достоверноста на изнесената информация можете да съдите по рейтинга на
AUTOWEEK в Alexa.com , по света и в САЩ:

image

Г. К.




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835626
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031