Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 12:17 - Шефа на АЕЦ-а, по БНТ1: "Няма да спрем да крадем и лъжем."
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2074 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.06.2014 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес, 28-ми юни 2014-та г., в предаването "Животът и други неща", на семейство Григорови, родния клон на ядрената мафия (ЯМ), в лицето на меринджея на АЕЦ "Козлодуй" Ив. Ген., си беше резервирала 15-20 минути ефирно време, за да ви запознае с актуалните си планове за доразграбване и досъсипване на енергетиката в България. (Благодаря на г-н Иво Инджев, за това че ми се обади, за да се "насладя" на сладкопойния глас на Ив. Ген. и в същото време да се информирам, за актуалните планове на ЯМ!)

image

Акценти:
1-во: Потвърди схемата, за имитацията на плановете за изграждане на 7-ми блок, с американската Уестингхаус. Как се разбира това ли? Много просто. Ив. Ген. потвърди договорката, че Уестингхаус ще участва в проектната компания с 30%, срещу 70% от страна на АЕА-а, а след това подробно описа етапите, през които американците ще се оттегля, като продадат акциите си на АЕЦ-а, респективно на държавата, респективно на вас. Сигурен съм, че болшинството зрители не са разбрали схемата, защото Ив. Ген., като верен син на ЯМ, използва непонятна за широката публика терминология. Затова ще ви я преведа на разбираем за всички вас език.
Представете си, че сте обущар и искате да си построите обувна фабрика, но не ви стигат парите и ноу-хау (know-how - знам-как). Договаряте се с американски обувен гигант и си разделяте разходите и задълженията, докато фабриката бъде построена и започне да произвежда и продава обувки. И точно след реализацията на първия чифт на пазара американците се оттеглят и се отказват от бъдещите печалби, в продължение на около цели 80 години, според думите на Ив. Ген. Ако всички американци правеха такъв "изгоден бизнес" страната им сигурно щеше да изостава по икономичски показатели от Демократична Република Конго? Не ли? За какво говори това? 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" никага няма да бъде построен и пуснат в експлоатация, но едни ваши милиарди ще бъдат "усвоени", за ваше бъдещо добруване, естествено.

image

2-ро: За "модернизацията и удължаване на живота/ресурса" на действащите блокове 5 и 6. ИМАМЕ НОВИНА, уважаеми дами и господа! Промяна в цената на схемата! След като беше стартирана преди 2-3 години (от тогавашния министър, а сега съветник на РБ, Тр. Тр.) от ниво 266 милиона евра преди 2-3 седмици тя удари нов таван от 600 милиона евра, по думите на руски ядрен мафиот. Днес Ив. Ген. заяви, че руснака е назовал правилно сумата, но объркал валутите. Вместо лева, казал евро. Такава ли е, обаче, истината? Нека си припомним най-скорошните медиийни изяви на същия Ив. Ген. по другата държавна/обществена медиа БНР, и двете (БНТ и БНР) издържани от вас, за да ви (дез)информират "обективно и безпристрастно".

публикувано на 28.02.14 в 18:09

АЕЦ "Козлодуй" няма да иска повишаване на цената на тока


Понеже в тази публикация не са приложили аудиофайл ще я снимам и поставя тук, за повече нагледност и яснота.

image

400 милиона евра!!!


Но по-малко от месец, пак по същата медиа (БНР) той продължава:

публикувано на 24.03.14 в 08:40
Иван Генов: АЕЦ "Козлодуй" може да продава ток на НЕК на още по-ниска цена (към публикацията има прикачен аудиофайл с пълното интервю)


По хода на разговора Ив. Ген. отказва да посочи конкретна цена на поредната "модернизация/удължаване", с аргумента, че после се спекулирало по медиите. На езика на ЯМ това означава грабеж без граници. Не слагам снимка на публикацията, защото заради отказа да назове сумата този акцинт е пропуснат, но коъто си направи труда да изслуша около 10-на минутния разговор ще се убеди.

Днес Ив. Ген. е инструктиран да успокои топката и ви свежда "приемливата за преглъщане" от вас сума до 300 милиона евра. Но на практика те пак ще си откраднат,колкото си искат, без оглед на вашите въжделения.

Нека припомня, за кой ли пореден път, че за нова "модернизация/удължаване" не е нужно да се дава и 1 стотинка, защото тя е проведена (в периода 1998-2008-ма години), гарантира удължаване от 15 до 20 години, парите платени на изпълнителите, но още НЕ върнати на банките, и това е декларирано от участника в мероприятието, френския държавен енергиен гигант АРЕВА:

image

3-то и последно:
Противоречията в престъпните схеми на ядрената мафия. В днешното предаване Ив. Ген. ви облъчи мозъците с новината, че ако бъде построен и бъде пуснат в експлоатация 7-ми блок ще радва вас, децата и внуците ви още цели 80 (осемдесет) години, до началото на ХІІ век!!! Това той обяснява така. Проектния живот на новата мощност е 60 години, плюс бъдещо удължаване от около 20 години прави 80.
Усетихте ли капана? Това което меринджея на АЕЦ-а пропуска да ви каже е броя и цените на бъдещите "модернизации/удължавания на живота" на новия 7-ми блок. Съдейки по сега сега реализиращата се схема с действащите блокове то и с новия това ще се случва по веднъж на всеки 10-15 години, но на цени много по-високи от сегашните. Така към 2104-та година, докато според Ив. Ген. ще работи той, цената му ще се повиши многократно спрямо тази на изграждането му!!! Да не забравите да зарадвате с тази "блага вест" децата и внуците си и да им оставите в завещанията си по някой лев, за да има с какво да си плащат масрафа на ЯМ!

image

За финал. Лицето Ив. Ген. каза, че знаел цената на изграждането на 7-ми блок, но нямало да ви я каже, защото зависела от лихвите. Все едно той ще я плаща, а не всички ние? Въпроса с лихвите не е оправдание, защото той може да даде два примера/варианта, с едно ниво на лихвата (4%, примерно) и друго (6%, примерно), а всеки един от нас може да си пресметне крайната сума, ако той беше назовал базова цена. Но той не иска да ви шокира с размера на грабежа, който ви готвят. Колко хуманно? Не ли?
ДА ЖИВЕЕ ЯМ!

Предаването вече е качено на сайта на БНТ1 и всеки може да му се наслади от ТУК.

Г. К.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874547
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930