Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2014 09:30 - България-Япония, 5:1 по ... изчезнало ядрено гориво.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3070 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 10.06.2014 10:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди три дни (07/06/2014г.) японският вестник The Japan Times съобщава, че през последните две години (2012 и 2013) националния ядрен регулатор не е докладвал пред Международната агенция по атомна енергия (МАААЕ, Виена, Австри, на подчинение на ООН) за налично, неизползвано ядрено гориво в количество равно на 640 кг. Ето го и оригиналния материал: Japan failed to report 640 kg of nuclear fuel to IAEA

"Япония е пропуснала да докладва 640 кг ядрено гориво пред МААЕ"

image

Експертите оценяват ситуацията като "неподходящо бездействие". (Ядрената мафия винаги ще намери подходящите изразни средства.)

Количеството е част от смесено плутониево-уранов окис/оксид (Mix of OXides = MOX) гориво, в реактор, който е бил извън експлоатация по време на този период и по този начин се счита за освободено от изисквания за отчетност пред МААЕ, каза служител в Япония атомна енергия комисия.

Експертите предупреждават, че докладването на Япония не отразява реалното състояние на неизползван плутоний, който би могъл да бъде отклонен за ядрени оръжия. Недеклариран сума е достатъчно, за да направи около 80 атомни бомби. (Твърдението за 80-те бомби си е журналистически бисер. Истинското количество на потенциалните бомби зависи от съотношението плутоний/уран в МОХ горивото, а също така и от разрушителната им мощност.)

Следва успокоението, че нямало опастност от ядрен тероризъм. За тези, които си направят труда да причетата целия материал (линка над горната снимка) ще забележат, че новината не идва от средите на институциите, а от блога на бивш служител на японския ядрен регулатор.

image

Тук е момента да ви припомня, че преди повече от ЧЕТИРИ години ви показах тук документи, доказващи изчезването на цели ТРИ тона ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй", през септември 2008-ма г. Спомняте ли си? Ако сте забравили ЕТО:

АЕЦ “Козлодуй” е скрил ядрено гориво, по време на проверката за наличието на рециклиран уран в него

Съдбата на изчезналите от Козлодуй 3 тона все още не е известна и нито една институция или чиновник не дава сигнали за тревожност. Не е ясно и дали истинския размер е само три тона, но за сега се позоваваме на документите. Едно бъдещо разследване може да покаже доста по-грозна картина?
Въпросът, ОБАЧЕ, е в това, защо за 5 пъти по-малко количество (само недекларирано, но все още неизчезнало ядрено гориво) в Япония се вдига топурдия и национални издания алармират, а в България такъв подход няма шанс? Мога са мо да предположа и да ви предложа своята гледна точка.

1-во: Ако обърнете внимание в материала на японското издание акцента пада върху Плутония, а не върху Урана. Това е ключов момент. Изчезналото у нас гориво не съдържа Плутоний, а само Уран. Неприкритото пристрастие на ядрената мафия към несъществуващия на земата елемент Плутоний издава целенасочената убийствена същност на тази организирана престъпна група.

2-ро: Изпарилото се у нас ядрено гориво е част от безпрецедентна Европейско-Руско-Българска схема за рециклиране на европейските боклуци и изпращането им в Козлодуй, за експериментална експлоатация. Поради тази причина и МААЕ отказа да изпрати екип за проверката му, през 2008-ма г., а изпратиха един-единствен швед, който издъни поръчката и така лъсна факта за изчезналите 3 тона гориво.

Независимо от всичко аз съм оптимист. Истината за съдбата на изчезналото ядрено гориво от Козлодуй много скоро ще стане ясна и даже публично известна. Организаторите на това и маса други престъпления, същите които и днес "ръководят" АЕЦ-а ще понесат своята справедлива наказателна отговорност.

Г. К.



Гласувай:
3



1. tinkov44 - Павел Тинков
10.06.2014 20:11
Уважаеми, господин КОТЕВ!
Завиждам на оптимизма Ви, който, уви, не съм в състояние да споделя! Опасявам се, че подценявате закона ОМЕРТА! Освен това в България обществено-известно е, че съдебната система е отдавна разрушена и превзета от мафията. Нима залагате на ЦАЦАРАТУРАТА?!
цитирай
2. gikotev - Re: Павел Тинков
10.06.2014 20:30
Уважаеми, господин Тинков!
Не, аз не залагам на ЦАЦАРАТУРАТА. Съжалявам, че от страни изглежда, че съм толкова наивен. Не, не залагам в своя оптимизъм на българската правосъдна система, в сегашният и вид. По-скоро залагам на законите на природата. За сравнение ще ви дам един класически пример от преди близо точно 400 години. Тогава колегата Галилео Галилей също е репресиран от мафията на инквизицията, да се откаже от откритието си, че НЕ Слънцето се върти околло Земята, а точно обратното. Е, днес всяко дете на планетата Земя знае, каква е истината. Така ще се случи и тук, стига преди това да не достигнем фаталния предел.
Факта, че ядрената индустрия е най-голямото зло извършвано от хора срещу всичко живо на планетата е нескриваем. Не е въпрос дали, а кога болшинството от жителите на планетата ще го осъзнаят и ще му се противопоставят и ще върнат баланса във взаимоотношенията човек-природа. Ако, пак повтарям, до тогава не е станало прекалено късно. Поздрави!
цитирай
3. tinkov44 - Павел Тинков
14.06.2014 08:35
Прав сте. Отново! Но, Боже мили! Защо трябва да чакаме природата да ни върши работата! Та 400 години са 16 съсипани, пропиляни, увредени поколения! И поне още толкова - за да измине човечеството "обратния път"!!! Та нали уж бяхме "САПИЕНС"?!
Да не говорим и за вероятния "фатален предел"!
А всичко е толкова логично, лесно за проумяване, толкова очевАдно! Нима е толкова трудно всеки средностатистически землянин да проумее, че планетата ни е УНИКАЛЕН КОСМИЧЕСКИ ОБЕКТ, забележителен с феноменално сложната настройка на характеризиращите го параметри; че Земята е ЗАТВОРЕНА БИОФИЗИЧНА СИСТЕМА, отговаряща на всички определения за КОСМИЧЕСКИ КОРАБ; че човечеството буквално плува, естествено потопено в "океан от енергия" и е тъпо, скъпо, смешно и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО да си "пъха пръста" или по-скоро - главата, в непонятната за него необратима "ентропийна мелница"!
Преди векове мъдрите предупреждават, че да получаваш енергия от изгарянето на въглища и петропродукти е все едно като пещерен дивак да поддържаш огъня си, горейки банкноти. Бих си позволил да добавя, че да се заиграваш с "мирния атом" е все едно да се грееш в барутен погреб, палейки опаковки динамит!
Опасявам се, че формирането и възпроизводството на мнозинство от инфантилна, безпросветна, ментално осакатена, апатична маса е издигнато от държавна в ранг глобална политика и целта е този зомбиран, безотговорно-лековерен плебс да продължи до безкрайност /до фаталния предел/ да вярва, че "Слънцето се върти около Земята"!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842262
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031