Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2014 13:10 - The NY Times: "Защо да не ви лъжем, щом ядрената мафия си плаща?"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1749 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.05.2014 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1-ви май е точно един месец след 1-ви април - денят на лъжата, но за ядрената мафия и готовите да и се пуснат медии всеки ден от годината е 1-ви април, но без хумористичната част от празника. Но да преминем към същноста.
Ето какъв отвратително манипулативен материал публикува The New York Times на 1-ви май 2014 г.:
The Right Lessons From Chernobyl (Правилните уроци от Чернобил)

image

Стартират с нежелание да си поставят имената, а подписват пасквила от името на редакторския борд!!!
Следват хвалебствени слова за новостроящия се саркофаг над гръмналия 4-ти блок в АЕЦ "Чернобил", който трябвало да издържи минимум 100 години. А може ли да попитаме? Кое гарантира 100 годишната издържливост? И още - какво ще правят идните поколения след това? На кой му пука?

ОК. Нека продължим:

image

Само Германия се била поддала на паниката и пристъпила кам отказ от ядрена енергия, връщайки се към изкопаемите горива ... Това ме подсети да погледна кам онлайн отразяването на натовареноста на германските фотоволтаични инсталации и ... О небеса! Какво виждат очите ми?

image

Преди по-малко от месец общата инсталирана мощност на всички германски фотоволтаици беше 34 Гига-Вата, а днес вече са 36 ГВт (зелената стрелка на снимката). Това се равнява на 36 ядрени блока, като сега тиктакащите ядрени бомби в АЕЦ "Козлодуй".

Но да се върнем в Ню Йорк.
Хубавото е да се отбележи, че даже в поръчковите си материали ядрената мафия вече е принудена да признава опасноста от престъпната си дейност, макар и с половин уста и тонове фалшиви уговорки. Все пак тренда е положителен.
Следва неизбежно признание за неизбежноста от преминаване към ВЕИ източници на енергия ... но, според ядрената мафия, нещо още им било рано. Какво точно не се уточнява. Следва редовната мъгла за спасяването на земята от парникови газиве.

Финални акорди:

image

Ключовата дума била "предпазливост"!!! А бе, кретени продажни! Ядрената мафия винаги е предпазлива. ВИ-НА-ГИ! Още от самото си възникване и до жалкия си край ще бъде предпазлива. Но това не спасява. Няма такава предпазливост, която да ни/ги спаси.
Гротесткни финални акорди, че новия саркофаг над 4-ти блок в Чернобил щял да погребе страховете ни за бъдещето на ядрената мафия. Продажни убийци!

Според рейтинговата компания на Amazon.com (Alexa.com) световния рейтинг на The New York Times  е 120-то място (по посещаемост на сайта им), а само в САЩ - 35-то място.

image

Това означава само - много високи тарифи, за поръчковата демагогия. Но ядрената мафия това не я бърка.

Г. К.

В отговор на Коментар №1, от г-н Тинков:

Г-н Тинков, отговора на въпроса
ви за цената на новия саркофаг се съдържа в друга статия, публикувана в същото издание (The NY Times), но публикувана четири дни по-рано: Chernobyl: Capping a Catastrophe

image

"Да похлупиш/покриеш катастрофа"
В статията се казва, че ...

image

... цената на съоръжението ще бъде един и половина милиарда долара, но не се уточнява до колко ще стигнат и как ще се разпределят между джобовете на членовете на ядрената мафия.
В наши дни държавата Украйна изпитва огромни затруднения и такава сума пари биха и помогнали съществено да облекчи ситуацията си, но ядрената мафия не се вълнува от грижите на народа.







Гласувай:
3



1. tinkov44 - ЧЕРНОБИЛСКИ САРКОФАГ
04.05.2014 09:11
В контекста на анализа, едва ли това е особено важно, но все пак би било интересно да се знае:
колко ще струва въпросният "прекрасен" саркофаг, кой и как ще го плаща, колко от похарченото ще се открадне от ЯМ и ще се калкулира ли стойността и обслужването му в цената на "най-евтината" руска, атомна електроенергия?
цитирай
2. gikotev - Re: ЧЕРНОБИЛСКИ САРКОФАГ
04.05.2014 09:46
Г-н Тинков, по-горе, непосредствено след основната статия, се опитах да отговоря на част от въпросите Ви. Използвах тази форма на отговор, защото коментарната форма не позволява вграждането на хипер-линкове и снимков материал. Дано да съм бил полезен.

Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876274
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930