Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2014 10:35 - Westinghous отглежда две рожби, с държавни памперси за $6.5 милиарда.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1888 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Новината е от преди точно 4 дни (19/02/2014г.) и идва лично от устата на министъра на енергетиката на САЩ Ернест Мониз. Ето началото на официалното съобщение, публикувано на интернет сайта на американското енергийно министерство:

image

Оригинала можете да видите 1:1 -
Sec. Moniz to Georgia, Energy Department Scheduled to Close on Loan Guarantees to Construct New Nuclear Power Plant Reactors

Казано накратко - позовавайки се на годишното обръщение на Президента на САЩ Барак Обама, за състоянието на съюза, министъра на енергетиката Ернест Мониз заявява, пред журналисти в Националния прес-клуб, че на следващият ден (20/02/2014г.) ще замине за щата Джорджия, където ще оповести "благата вест", че правителството е одобрило отпускането на гаранционен заем, за приблизително 6.5 милиарда щатски долара, за изграждането на два нови ядрени реактора (журналята често не правят разлика между понятието реактор и енергиен блок - бел. Г. К.) в АЕЦ "
Alvin W. Vogtle". И продължава - проекта преставлява първите ядрени мощности, които са започнали да се изграждат в САЩ за последните три десетилетия, след получаване на лиценз от националния ядрен регулатор (NRC). В допълнение, разгръщането на два нови 1100 (хиляда и сто) мега-ватови ядрени реактора на Westinghous, от типа АР-1000 ще прокара път на ново поколения мощности.
Следват обичайните лъжи за предимствата на ядрените технологии и прочие бла-бла.
Защо ли ви занимавам с всичко това? Сигурен съм, че повечето от вас вече са се досетили.  Но нека напомня на по-забравящите, новина от 11-ти декември 2013-та година:
Кабинетът разреши на БЕХ да преговаря с "Уестингхаус" за VII блок на АЕЦ "Козлодуй"

Правителството одобри доклад на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за предприемане на действия за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй", съобщи правителственият пресцентър.

Преговорите ще се водят от Българския енергиен холдинг (БЕХ) с "Тошиба корпорейшън", част от която е компанията "Уестингхаус", предложила на Стойнев свой реактор от ново поколение.

Целта на преговорите е сключване на споразумение за стратегически инвеститор за нова ядрена мощност в Козлодуй с технология "реактор с вода под налягане АР 1000 ІІІ+ на "Уестингхаус електрик къмпани".

На министъра е възложено да организира, координира и контролира провеждането на преговори за структуриране и финансиране на проекта.


Вече би следвало и дървесните пънове да са се досетили? Ако прехвалената технология на
Westinghous (АР-1000) не може да бъде реализирана в родната САЩ без правителството да бръкне в джобовете на жертвите, какво се очаква да се случи у нас? Какво ли? Какво? От къде пари за гарантиране на памперсите??? Ето как продължава родната "блага вест", от края на миналата година:

До 30 септември 2014 година е срокът за сключване на споразумение между акционерите, а приложимото право е българското. Страната ни няма да има финансови ангажименти, каза министърът в отговор на въпрос. Той отбеляза, че ще се водят преговори и ако нас не ни удовлетворят цената на реактора и на електроенергията, която ще бъде произвеждана, такъв реактор няма да има. 

В светлината на последните новости от САЩ не е ли ясен крайния резултат? Защо трябва да се чака до септември и да продължава да се хвърля прах в очите на народа? Ааааааа.... недейте така! Ако не се мъти водата, как ще се хване рибата?

Но и това не е всичко, уважаеми дами и господа! Буквално по същото време "Файнешъл Таймс" публикува изследване, според което в САЩ предстоят затваряния на АЕЦ, заради икономическата им нерентабилност. ХА! Даже вече има две затворени. Не мога да ви предоставя оригинала на "ФТ", заради изискуемия от тях абонамент, но ви предлагам превода на изследването на руски, от в-к "Ведомости":
Многим АЭС в США грозит закрытие из-за нерентабельности   Нямам какво повече да допълня, освен да ви напомня, че САЩ е родината на световната ядрена мафия и на американското правителство (винаги слуга на ЯМ) му пука за вас, точно толкова, колкото и на крокодила за антилопата1 спряла да пие вода от водоема, в който той се крие.

image

image

image

Г. К.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9885014
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930