Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2014 10:41 - Да не се чудите ако скоро "Козлодуйски бряг б@м ...".
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2186 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.02.2014 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както се пее в революционната песен. Само че тогава няма да почувствате душевен подем, а точно обратното. Сърцето ви ще падне в петите, което ще ги направи толкова тежки, че ще ви е трудно да ги отлепяте от земятя, а много ще ви се иска. За да избягате.
Мислите че само ви плаша? Нека видим. Какво показва личния ми писец, който ежечасно следи и записва, за вас и за историята, графика на натоварването на мощностите на блокове 5 и 6, в АЕЦ "Козлодуй"? Данните се вземат от ежеминутните индикатори, поставени на интернет страницата на предприятието.


image

Данните отразяват натоварването на мощностите за последните 120 часа. Какво виждаме в горния десен ъгъл на графика? Показанията за блок №5 са "замръзнали" в продължение на няколко часа на ниво от 104% (1040 МВт). Нивото на "замръзване" на показанията за блок №6 е малко над 103%. Феномена "замръзване" на мощностите се обяснява много лесно - ядрена некадърност. Тези велики "специалисти" не са в състояние да държат в работоспособно състояние два елементарни индикатора, а за ядрените реактори не смеем и да си помислим. Нееднократно тук съм ви обръщал внимание върху тази черта на "талантите" им. Но нека ви покажа за сетен път и последното им изпълнение, от снощи (20/02/2014г.):

image

Видно от моментната снимка индикаторите на АЕЦ-а са "замръзнали" малко след 18:35 часа, вчера вечер. Картинката продължаваше да бъде същата и след историческата победа на родния футболен шампион "Лудогорец" над римския "Лацио".

image

Тази сутрин некъдърноста им пак беше "размразена". Но не това е проблема, който може да предизвика патриотичната песен да оживее.
Проблема е в границата от 104%. Имат ли право от ядрената мафия да се доближават и даже да я надскачат? (Факта на "замразяването" на индикаторите ни пречи да видим дали тя е била превишавана.)
Нека видим. Преди броени дни (на 10/02/2014г.) ядрената мафия даде официален/тържествен старт на поредно гигантоманско престъпление - грабеж за над 500 000 000 (петстотин милиона) лева, без лихвите по кредитите, които ще вземат. Тези от вас, които са пропуснали или забравили могат да опреснят паметта си, ако прочетат
АЕЦ "Козлодуй" пална фитила на нова мощна бомба. . Накратко, схемата представлява верижна реакция от процедури по "удължаване" живота на действащите мощности, за да се оправдават предходни "удължавания", които са удължили единствено и само дълбочините и ширините на джобовете на босовете на ядрената мафия. И така до без край.
Но какво виждаме да се мъдри (в началото на стр. 3) в
офертата, дала старта на поредното "удължаване" от преди броени дни?

image

Какво се получава на практика? Достигане до нива от 104% ще стане възможно, едва ако мине схемата с поредното "удължаване" на живота на блоковете? Аз вече започнах да се обърквам. Ко? Не! Сами можете да се убедите. Предлагат ни поредното "удължаване" (независимо от твърденията на френския концерн АРЕВА, че такова вече е реализирано), за да реализират поредното "повишаване на проектната мощност", независимо че отдавна са я преджапали.
Оправяйте се сами. Какво повече да ви кажа?
Факта на превишаване на допустимите нива на натоварване на мощностите беше разобличен тук преди точно две години. Тогава от ядрената мафия нададоха зверски вой, че достигането на тези високи нива на мощностите (тогава даже до 105-106%!!!) се дължало на ниските зимни температури. НО в наши дни ние се радваме на високи пролетни температури. Нищо че е зима.
Нищо че в песента се пее за нещо друго.

Г. К.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875607
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930