Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2014 11:35 - Просто, за най-голямото престъпление срещу човечеството.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4832 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 19.02.2014 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Едно от най-големите "постижения" на световната ядрена мафия е повсеместното убеждаване на целокупното земно население, че ядрената физика е нещо много сложно, трудно разбираемо, непостижимо и "не е за бедния ми мозък". Но истината, естествено, е точно обратната. Ежесекундното внушаване на хората, че тази индустрия е талкава сложна цели едно единствено нещо - прикриване на същноста на НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЗВЪРШВАНО НЯКОГА от хора срещу хара. Парадокс, а и шанс това престъпление скоро да бъде прекратено е, че то е насочена в равна степен не само срещу всичко живо на земята, но в равна степен то е насочено и срещу самите извършители и ползватели на плодовете му.
Но нека видим простата същност на престъплението:

image

В тези две елементарни уравнения е заключен цялатя същност на ядренатя индустрия, независимо от словесното жонглиране на ядрената мафия, за военнен и "мирен" характер на направленията и. Разлика между двете тяма, но нека първо преведем уравненията (ядрените реакции) на български език.
Първото уравнение - показва, как ядро на атома на Уран-235 поглъща един неутрон (n), в резултат на което се раждат два неутрона (2n - истината е че средно претеглено от всички реакции броят им е 2.4-2.5 на един акт на деление на У-235), образуват се продукти на делението (FP - Fission Products) и се отделя енергия (Heat - топлина).
Когато, преди около 71 години се е зараждала тази най-престъпна индустрия ядрената мафия алчно е потривала длани, като си е мислила: "Двата неутрона за нас - а продуктите на деление - за плебса." Защо тези два неутрона са толкова важни за ЯМ?
За да могат да се поддържат двете реакции от двете уравнение, на снимката по-горе. С единия неутрон се продължава делението на У-235, за да се произведат нови неутрони (респективно - продукти на деление (високо-радиоактивни и много дълго живеещи), за вас), а втория неутрон отива за реализацията на истински важната реакция за ЯМ.
Второто уравнение - показва, как ядрото на Уран-238 поглъща един неутрон, преминава през фаза на пребиваване в ядро на Нептуний-239 и след изпускането на един електрон се превръща в ядро на Плутоний-239. Еврика! Точно това винаги е била, Е, и ще продължава да бъде целта на ЯМ. Производство на Плутоний за атомни бомби, за да стоите по-кротки, иначе ... вие си знаете.
И кое тук му е сложното?
За да ви стане още по-ясно следва да се отбележи, че така жадувания от ЯМ елемент Плутоний не се среща на Земята, поради което те са построили ядрените реактори, за да си го произвеждат, а за да не бият на очи истинските им цели са ги нарекли "за мирни цели", използвайки сраничния продукт - топлина.
Не е известно, а и нямя как да баде, при строгата конспирация на тази индустрия, колко тона Плутоний до сега е произвела световната ядрена мафия, но със сигурност се знае, че продуктите на деление (високо-радиоактивните и дълго (над 100 000 години) живеещи вече превишават много над 300 000 (триста хиляди) тона и продължават да се трупат със скорост 1 килограм за минута, за цялото земно кълбо. Както ви казах и по-горе, те застрашават в равна степен не само вас, но и тези, които ги произвеждат.
Ето още съвсем малко нагледни материали по толкова "сложната" наука.

image

Така изглеждат нещата в една ядрено-горивна касета, използвана в ядрените реактори, в това число и в АЕЦ "Козлодуй", преди да влезе в него и след като вече е изгоряла. Примера е с първоначално обогатяване по Уран-235 от 3.2%, но от години у нас, а и по света се използват касети с обогатяване от 4.4%. Плановете са да се гони плътно 5%.

image
Малко по-детайлна картинка на верижната реакция на деление на У-235, обезпечаваща производството на неутроните, нужни за добиването на Плутония.
И за финал:

image

Г. К.



Гласувай:
5



1. minevv - oh
19.02.2014 16:18
то физиката е лесна... хората са тъпиии
цитирай
2. asthfghl - :)
20.02.2014 10:37
Тази наука въобще НЕ е сложна. Щом лаик като мен е успял да вникне в основните й положения, значи даже е много проста :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841829
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031