Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2014 10:56 - Българската поУитичиска престъпна верижна ядрена реакция.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1381 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.02.2014 10:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато преди два дни ви запознах с това, как  АЕЦ "Козлодуй" пална фитила на нова мощна бомба. изведнъж започна да ме гризе съвеста, че не съм бил достатъчно изчерпателен и пунктуален в изказа си, в резултат на което може да сте останали с не напълно вярна представа, за механизма на източване на родната енергетика, по ядреното и направление, а още по-точно - по направление ""Удължаване" ресурса на действащи мощности, като модер(низацион)ен подход, за оправдаване на грабежите". Там се казва буквално следното:
О-п-п-п-а-а... Дали тук не става дума за кредитите, по онази същата модернизация, за която говори и АРЕВА???? Ами да! Да, същата е. Проведена в периода 1998-2008 (при кабинетите Костов-Сакскобурготски-Станишев), струвала 1 милиард лева, без лихвите по кредитите, по която остават да се изплатят още над 300 милиона лева, съгласно последния (2012г.) финансов отчет на АЕЦ-а. Сега светна ли ви? Няма български поУитик, който да не е блажил от вече "удължения ресурс на блокове 5 и 6" (според АРЕВА), поради което и сега всички до един са ЗА ново "удължаване", за да изплатим кредитите по предното "дължаване"!!! След 5-10 години схемата ще се потрети. След 5-10 години ще се почетвърти и така, докато ... носите последните си гащи, ако ви останат такива.
Но като се поразмислих ми стана криво, че без да искам щях да ви излъжа, ако огранича родната поУитическа престъпна верижна ядрена реакция с ограничението Костов-Сакскобурготски-Станишев. Това би било несправедливо спрямо истината, спрямо историята и спрямо вас самите. Даже ако се ограничим само в направлението
""Удължаване" ресурса на действащи мощности, като модер(низацион)ен подход, за оправдаване на грабежите" пак веригата е по-дълга. Тя стартира още от кабинета Виденов и не е прекъсвала да се поддържа и след кабинета Станишев, т.е кабинетите Борисов, Райков, Орешарски и заготовки за бъдните поколения.
Програмата
""Удължаване" ресурса на действащи мощности (разбирайте блокове 5 и 6, в АЕЦ "Козлодуй"), като модер(низацион)ен подход, за оправдаване на грабежите" стартира (с подготвителни мероприятия) още по времето на кабинета Виденов, чийто енергиен министър е Р. Овч. Подготовката по избор на теми (мерки по които ще се "работи"), общ размер на предстоящия грабеж, каналите за източването му, брой на крайните получатели и техните дялове (в това число и най-вече чуждите АРЕВА, СИМЕНС, Хидропрес (Гидропресс) и др.), както и всички останали детайли по веригата продължава неизменно и по време на служебния кабинет Софиянски. Когато Костов поема власта подготовката е на финалната права и през 1998-ма година започва практическата реализация. Както вече казах в предния материал АЕЦ "Козлодуй" пална фитила на нова мощна бомба под-верижката Костов-Сакскобурготски-Станишев маркира само първата практическа част на дългосрочната програма ""Удължаване" ресурса на действащи мощности, като модер(низацион)ен подход, за оправдаване на грабежите".
След Станишев власта се поема от кабинета Борисов, а министър на енергетиката става възпитаника на БКП-ДС клана "Капитал" Тр. Тр. На него му се пада честа да посее семената на "убеждаването" на българския народ, че "удължаването" на ресурса на действащите блокове в АЕЦ "Козлодуй" е жизнено необходимо за всички вас.

Вече сме заявили, че ще развиваме ядрена енергетика. Не случайно енергиен проект номер едно е удължаването срока на работа на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред bTV. По думите му, това е най-евтиният начин да получим базова енергия.

От тогава до сега българската поУитичиска престъпна верижна ядрена реакция, паралелно с обллужващата я "медийна" проституция (довела ни вчера до рекордното 100-но място в света по свобода на словото) не е престанала да се поддържа и подготвя практическата реализация на вторият и етап. Старта и беше даден преди точно три дни и това беше подробно описано в материала
АЕЦ "Козлодуй" пална фитила на нова мощна бомба .
Какво ни очаква от тук на сетне? Отговора е запечатан в една фотография:

image

Този от зад, с очилцата го раздава (по нареждане на клана "Капитал") граждански съветник на този от предната част на фотото, който пък, от своя страна, го играе "спасител" на българския народ от мафията. Нещо като български Робин Худ? Хахахахахахааааааа..... Е нЕма начин! ПовервАх им.
Имайте предвид, че Тр. Тр. е доказан "спасител". На него дължа живота си. Той ме спаси от гладна смърт, като ми изпрати цели 5-ма белгийски полицаи, с псувни и заплахи да ме изритат от площад "РобЕр ШумАн", под прозорците на Европейската комисия, в Брюксел, където аз мирно и тихо се гладувах в продължение на вече четри дни, на 15-ти юли 2010-та година. Два дни по-късно, пак той, по БНР "успокои" целокупния български народ, че лично ме е потърсил на въпросния ден, на въпросния площад, НО не ме е открил, което означавало, че аз самоволно и доброволно съм прекратил гладната си стачка и съм преминал в групата на водещите мирен и здравословен начин на живот.
Последва дълга серия от мерзко-дебелашки закононарушения от стара на този поУитик, чиито последствия ще сърбате още много дълго. Ще завърша със само един от многото примери, на които автор е същия Тр. Тр. Писмото е подписано от Началник на отдел "Приемна", в кабинета Борисов (януари 2011-та г.), но същата е назначена на този пост още при Сакскобурготски, продължава при Станишев и може би още е там, НО авторството на цитираното твърдение си е на Тр. Тр. (за по-добро прочитане кликнете с мишката върху страничката)


image
А как се казва този, на предната страна на снимката?

Г. К.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832545
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031