Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 11:25 - Ще гръмнат ли АЕЦ-а, за да скрият престъпленията си?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7137 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 28.01.2014 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Помните ли как в края на август 1990-та година комунистите подпалиха собствения си партиен дом, в центъра на София, за да изгорят по-голямата част от архивите, документиращи престъпният им режим? Това поредно тяхно престъпление им позволи в решителна степен да заличат следите на 45 годишната си диктатура и в преобладаваща степен да запазят задкулисното управление и терор над народа и до ден днешен.
Но не точно този спомен ме провокира да предвидя новото престъпление на родния клон на ядрената мафия, а една свръх любопитна информащия, на която попаднах. Тя идва от украинската информационна агенция УНIАН. В нея се разказва за проблемите, които Украйна има във връзка с приемането и погребването на собствена територия, на високорадиоактивните и дългоживеещи ядрени отпадъци - продуктите на деление на ядреното гориво, които са произвели в продължение на 40 години, а после временно са изнесли в Русия. По същата схема ще процедира и родния клон на ЯМ, но от полученото инфо установих, че украинците са с две гърди преднина пред нас, по трасето.

image

За разлика от нас при тях са ясни два важни момента! Първият е, че вече са просрочили два пъти датите по стартиране на процеса на приемане на смъртоносния боклук (през 2010-та и втори път през изминалата 2013-та години), но поне става ясно, че са имали конкретни дати, докато при нас този момент до сега напълно отсъства. Все още не се знае от кога ще започне връщането на смъртоносния боклук у нас!!! Вторият е, че при украинците е ясна площадката на която ще се изгражда хранилището за дългосрочното (минимум 100 000 (сто хиляди) години) съхранение на боклука И тя е ... площадката на АЕЦ "Чернобил". Изненадани? И понеже в нашата мила Татковина никой даже и не си помисля (не се осмелява) да попита, къде ще се строи бъдещото хранилище, за произвежданата в момента в АЕЦ "Козлодуй" смърт, новината за отредената съдба на АЕЦ "Чернобил" ме подсети за историческото престъпление на БКП - запалването на собствения им партиен дом.
Още ли не се сещате, как ще стане? Като гръмнат АЕЦ "Козлодуй" (дано черна котка им мине пътя?) и изселят близката популация ще ни "зарадват", че вече са открили мястото за бъдещото съхранение на собствената им смъртоносна продукция. За капак, обаче ще ни кажат, че парите за построяването на подземното хранилище са или много малко или почти никакви ги няма и ако не искаме да ... ни се случи случка, да бъдем така добри да се бръкнем дълбоко в джобовете си.

image

И ще го направят. Че кой и какво им пречи?

А, да, ето и оригиналния източник на информацията, която ме провокира към размисъл:

Ядерные отходы грозят испортить отношения с Россией

И два ключови епизода от нея:

Украина с 2013 года должна была начать прием из России первых тонн ранее вывезенных на хранение ядерных отходов. Но из-за халатности чиновников страна оказалась полностью неготовой к выполнению этой задачи – провален план по строительству хранилища. Пока Москва согласилась отсрочить на три года возврат отработанного ядерного топлива, повысив плату за его хранение. Но если Украина не построит ЦХОЯТ (централизирано хранилище за отработило ядрено гориво – бел. Г. К.) и к 2016 году — а, скорее всего, так и будет - Кремль сможет предъявить не только финансовые, но и политические претензии.

„Первые тонны высокоактивных ядерных отходов должны были быть возвращены из России в Украину еще в 2010 году. Именно к этому времени страна обязалась построить централизованное хранилище радиоактивных отходов (ЦХОЯТ). Но все свелось лишь к разработке технико-экономического обоснования проекта. «Подвиг» совершила и Верховная Рада (украинското Народно събрание – бел. Г. К.), которая после длительных дебатов дала добро на создание ЦХОЯТ в зоне отчуждения Чернобыльской АЭС. Но когда Украина приступит к строительству, одному Богу известно.”


image

 


МЪЛЧАНИЕТО ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЯДРЕНАТА МАФИЯ Е РАВНО НА СЪУЧАСТИЕ!

Г. К.



Гласувай:
8



1. nikikm - А,какво
28.01.2014 18:43
ще кажете г-н Котев за брауновия газ? Доколкото ми е известно от прочетено, с него могат да бъдат мигновено унищожавани ядрени отпадъци и правени безвредни!Не съм специалист и пиша това,по памет!Вие сте специалист и може би идеята ще Ви насочи към някакви действия. Поздрави и благодарности за гражданската Ви позиция!
цитирай
2. gikotev - Re: А,какво
28.01.2014 19:04
Често ми задават този въпрос, а отговора му е на повърхноста. Ако брауновия газ беше панацея (решение) за ядрената индустрия то ядрената мафия щеше да скъса барабаните от биене по тях и отдавна да са въвели в експлоатация тази технология.. НО това не се случва. Извод - не става. Следователно това е градска легенда.
Поздрави!
цитирай
3. nikikm - "Ако брауновия газ беше панацея
28.01.2014 23:35
отдавна да са въвели в експлоатация тази технология"...
Мисля,че е точно обратното и Илия Вълков е прав!Защото панацеите са отблъсквани и унищожавани и като технологии и като лекарства и т.н.Те ликвидират печалбите на монополите!Така че, Вие грешите,като казвате,че този принцип не е панацея,а въвеждате обратния принцип! Това,което е открил Юл Браун,известно по целия свят,не носи и по-точно унищожава печалбите на монополите!Кой се лишава от стотици милиарди,трилиони и пр.? И става въпрос не за градски легенди,много се извинявам,тук става на въпрос за откритието на един световно известен ГЕНИЙ-БЪЛГАРИН ПРИ ТОВА!И както виждам,кога ли гениите са били разбирани по своето време?..Освен от враговете си!
цитирай
4. gikotev - Re: "Ако брауновия газ беше панацея
29.01.2014 00:19
Съжалявам, но очевидно съм разбран неправилно. Аз НЕ съм против брауновия газ да се окаже ПАНАЦЕЯ против смъртоносните продукти на ядрената мафия. Точно обратното! Аз съм ЗА да се намери такава панацея, колкото се може по-скоро. Опитайте се да ми повярвате, самата ядрена мафия би дала мило и драго да намери противоотрова на произвежданата от самата нея отрова. Самата ядрена мафия е потенциална и реална жертва на собствената си дейност - производството на смъртоносната субстанция - продуктите на деление на ядреното гориво. Ако брауновия газ беше решение на проблема ядрената мафия незабавно би го приложила, не за да предпази мен и Вас, а за да предпази самата себе си и да продължи да си гарантира многомилиардните приходи. Но уви! Вече 72-ра година те не са в състояние да се дправят с този проблем. Ако брауновия газ беше решението то аз отдавна да съм се върнал на работа в АЕЦ "Козлодуй", или в който и да е друг клон на ядрената мафия по целия свят, да си получавам многохиляднитете заплати и да не си чупя пръстите по клавиатурата да пиша на вас и много други, че спасение от ядрената смърт е невъзможно. Единственото възможно минимизиране на щетите е чрез незабавно стопиране на тази смъртоносна индустрия. Поздрави!
цитирай
5. godlieb - SILENTLY , poem / МЪЛЧАЛИВО, поема, Хеми ВАРНАЛИУС
29.01.2014 04:21
NOTE BENE:
НАЛИЦЕ Е ПЪЛЗЯЩО A-LA "ATLANTIDA" ПОСТИНДУСТРИАЛНО ПРЕНАТОВАРВАНЕ НА Т.Н. "БАЛКАНИ" И - В ЧАСТНОСТ, НА СТРАНАТА ВСЕ ОЩЕ НАРИЧАНА БЪЛГАРИЯ:
01. СТАРА АЕЦ;
02. НОВА АЕЦ;
03.РУМЪНСКА АЕЦ;
04. ПРЕДСТОЯЩА ТУРСКА АЕЦ;.
05. ЮЖЕН ПОТОК;
06. НАБУКО;
07. БУРГАС-АЛЕКСАНДРОПУЛОС;
08. ВЕТРЕНИ ЕЛЕКТРОГЕНЕРАТОРИ;
09. СЛЪНЧЕВИ ЕЛЕКТРОГЕНЕРАТОРИ;
10. ПОДЗЕМНО НАТЪПКВАНЕ НА ЧЕРНО МОРЕ С ОТПАДНИ ВЪГЛЕВОДОРОДИ;.
11. БЕЗБРОЙ ШЛАМООТВАЛИ;
12. СТАРОМОДНИ ТЕРМОЦЕНТРАЛИ; 13. ТАНКЕРЕН ФЛОТ;
14. ПРОГРЕСИРАЩО ОБЕЗЛЕСЯВАНЕ;
15. НЯКОЛКОСТОТИН АКТИВНИ СВЛАЧИЩА;.
16. УДИВИТЕЛНО НИСЪК ЖИЗНЕН СТАНДАРТ;.
17. ХАОТИЗИРАН АВТОМОБИЛЕН ТРАФИК;.
18. ВЛОШЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ;
19. ПРОГРЕСИВНО НАМАЛЯВАНЕ БРОЯТ НА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ;.
20. ДЕПА ЗА ЯДРЕНИ ОТПАДЪЦИ;
21.ПРЕНАТОВАРЕНО СЪС СТРОИТЕЛСТВО КРАЙБРЕЖИЕ;.
22. ЗАГИВАЩО МОРЕ;
23. НИСЪК ДОБИВ НА РИБА;.
24.ЗАМЪРСЕНИ ПИТЕЙНИ ВОДИ;.
25.НЕЕФЕКТИВНИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ;.
26.ПРИМИТИВЕН ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТ;.
27.ВСЕ ПО-НИСКА СОЦИАЛНА ЧУВАЕМОСТ;.
28.БЕЗБРОЙ ИЗВЪНОТЧЕТНИ МИКРОЯЗОВИРИ;.
29.НАД 265 РЕГИСТРИРАНИ СВЛАЧИЩА ОБХВАЩАЩИ НАД 56 000 ДЕКАРА - ОТ ТЯХ НАД 28 АКТИВИРАНИ ВЪРХУ НАД 2 862 ДЕКАРА АКТИВНИ СВЛАЧИЩА;И
30. МАСИРАН НАПЛИВ ОТ НЕЛЕГЕТИМНИ БЕЖАНЦИ;
31. ТЕКУЩИ РАЗРАБОТКИ ПО ШЕЛФА НА БЪЛГАРСКОТО ПРИЧЕРНОМОРИЕ;
32. НЕПРЕСТАНЕН НАТИСК ЗА РАЗРАБОТКИ НВА ШИСТОВ ГАЗ;
33. ЦЯЛОСТНО ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ;
И БЕЗБРОЙ ДР.П.
цитирай
6. nikikm - 5. godlieb
29.01.2014 21:56
нАПЪЛНО СЪГЛАСЕН!
Г-н Котев,запазвам уважението си към Вас,даже и повече,но няма да се съглася,че тези,които причиняват злини на човечеството,имат интерес да ги поправят!Така казахте.Запомнете,всичко,което причиняват и където и да го причиняват е ПОД КОНТРОЛ-ТЕХЕН!Знаят какво искат,знаят и как да пазят изпълнителите на проектите си, и особено себе си!Те имат на разположение знания и технологии,които и насън не можете да си представите!И технологиите на всички гении,като Тесла,Вълков,Йорданов и пр. са в техните сейфове!Те решават,кога и какво!За нас..от дупка,колко високо можеш да скочиш?дано да сте ме разбрали!Чупете оковите на разбиранията и понятията,имате потенциал и главното морал!
цитирай
7. dobri2 - разбира се
01.02.2014 12:43
Смятате ли че точно те,които по-добре от нас разбират потенциалната опасност от струпването на тези огромни количества ядрени отпадъци,биха били спокойни,ако не са открили решението.Със сигурност в момента нямаше да има нито една работеща АЕЦ по света.
цитирай
8. gikotev - Re: разбира се
01.02.2014 13:20
Те може да разбират по-добре от вас, но не разбират по-добре, защото аз съм един от тях, или поне до преди няколко години бях. Сега съм от другата страна на барикадата, защото за разлика от тях блясъка на парите не е успял да пробие слънчевите им очила. Истината е, че алчността им толкова безгранична, че отдавна е заслепила у тях всеки крехък лъч здрав разум. Всяко едно тяхно твърдение е долна лъжа и прекрасен повод за разобличаването им. Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833161
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031