Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2014 11:37 - Шефа на РОСАТОМ към Путин: „Близо сме до втори Чернобил”.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3130 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 11.01.2014 12:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Денят – 9-ти януяри 2014-та г. Мястото - Московска област, Ново-Огарёво, резиденция на Президента на РФ Владимир Путин. Повод – Годишен отчет на Генералния директор на РОСАТОМ Сергей Кириенко пред Президента Путин. 

image

Оригинала на стенограмата на разговора, от сайта на Президента: Рабочая встреча с главой госкорпорации «Росатом» Сергеем Кириенко

Акценти:

 image

На първо място Кириенко отчита изпълнението на задачите за нуждите и целите на отбраната и успехите на предприятията от ядрено-оръжейния комплекс. Не на „мирния атом”, а на военния!!! И отчета не идва от устата на министъра на отбраната, а от шефа на цивилна корпорация. Вие продължавайте да си мислите и заблуждавате, че „мирния атом” по нещо се различава от военния и кой между двата е водещия.

Съобщението за подготовката на втория Чернобил е закодирано, както следва да се очаква, за толкова важно съобщение, от толкова високопоставен представител на ядрената мафия към своите, а не към жертвите.

 image

Разшифровахте ли посланието? Ключът е „съветските темпове” до които Кириенко заявява, че приближава развитието на руската ядрена индустрия. А сега си спомнете, че аварията в АЕЦ „Чернобил” се случи на пика, на върха, на съветските темпове с които тогава се развиваше съветската ядрена индустрия. До каква кондиция Кириенко, Путин и компания искат да доведат състоянието на отрасъла сега? Някой от вас съмнява ли се, че Кириенко би си позволил да употреби израза „съветски темпове”, и даже да го повтори”, ако имаше макар и капка съмнение, че Путин няма да го хареса?

Преразказ на разговора е публикуван и на сайта на РОСАТОМ (Росатом обсуждает возможность строительства еще 40 блоков АЭС за рубежом), като не е пропуснато да се отбележи „В ходе встречи Сергей Кириенко также заявил, что в этом году ожидается пуск энергоблоков «советскими темпами».”

Повече от виц звучи удивлението у Путин зъ ръста на производителноста на труда при само 700 милиона киловат-часа повече произведена електроенергия от заплануваните 172 милиарда киловат-часа. Ръста се равнява на 1/245-та (една/двеста четирдесет и пета) часто от плана. Смятайте сами, като разделите 172 на 0.7.
Бих искал да ви обърна внимавие и върху темата за цената на урана, която те засягат, и е пряко свързана с доставките на ядрено гориво за България, но се притеснявам да не ви досадя прекалено. Редовните читатели на блога, обаче, ще се досетят каво имам предвид.

Липса на акцент! Защо при толкова много и големи успехи на военно-мирния руски атом Президента не попита директора на РОСАТОМ: „Г-н Кириенко, защо при толкова успехи и нараснали приходи на концерна преди дни правителството на РФ ви отпусна безвъзмездна помощ от 2.4 милиарда щатски долара?” Подробности от пейзажа или както обичат да казват самите руснаци – „мелочи жизни” (житейски дреболии). Тази „подробност” ние научихме благодарение на нашите приятели от далечен Бангладеш, чрез тяхния специализиран вестник Energy Bangla.

Ще продължаваме да следим съветските темпове на развитие на руската ядрена, военно-мирна индустрия и до какви нови върхове ще достигне тя.

Г. К.




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Май
09.06.2018 19:41
Май нито едно съждение не е коректно. Само, наистина, споменамането на "съветските темпове" е недапустимо и възмутително. Не ги е срам. Къде остава "Духът на времето" от паметника в София?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835695
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031