Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2014 15:37 - "Успешен" ядрен меринджей си прехапа езика.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1734 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.01.2014 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като скриха биографиите не членовете на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй", а след това скриха и информацията около пуска на наскоро авариралия 5-ти енергоблок в обществото се породи обосновано очакване, че следва да очакваме и скриване на информацията за количеството произведена електроенергия, през изминалата 2013-та година. Този път, обаче, обществото се оказа частично разочаровано. Такава информация все пак се появи, на шестия ден от новата година, но нека видим как точно.
Ето каква графика се появи в интернет страницата на АЕЦ-а:

image

Но на същата страница има и друга графика, която си остана непокътната:

image

Защо не се представя пълната картина? Аз не виждам друго обяснение, освен, че изпълнителния меринджей на АЕЦ-а и пуделче на Р. Овч. Ив. Ген. си е прехапал езика, при усилието да ни покаже пълната картинка на "успехите" му.

image

КО? НЕ!
Защо се получава така ли? Много просто. Ако втората графика бъде рефрешната и допълнена с резултатите за 2013-та година непредубедения зрител много лесно ще забележи драстичния спад в показанията (производствените резултати). Ако съберете двете числа от най-горната графика ще получите числото 14 171 222 160 кВт.часа. Малко над 14 милиарда киловат-часа. А ето какви числа намираме в годишните отчети на АЕЦ-а, за последните 10 години. Ако напишете в Google следния критерий "аец козлодуй годишен отчет pdf" ще получите много отчети от последните години, от които и съм взел графиките, които ви показвам (всяка снимка/фигура в статията се увеличава след кликане с мишката върху нея):

image

image

За ваше удобство аз ги обединих, нищо че от АЕЦ-а не ми дават и стотинка:

image

За пълнота на картината ще напомня на забравилите, че след 2006-та година в експлоатация остават само т.нар. "хилядници" - блокове 5 и 6. Така се вижда, че през изминалата 2013-та година имаме рекордно ниско производство, от както работят само двата блока и с повече от 13% спад от рекордната (постигнатия рекорд е с цената на друго престъпление) 2011-та година. И как след това меринджей Ив. Ген. да не си прехапе езика? Дано само не го е отхапал.
А е "успешен", защото той сам обича да се определя за такъв. Основание за това му дават не производствените резултати и технически показатели, а факта, че когато беше натирен от меринджейския пост през 2009-та година, в негова подкрепа се били подписали 1700 членове на персонала на АЕЦ-а. А причината да го сторят е, че за последната година и половина от предното си меринджействане Ив. Ген. и върхушката на ядрената мафия решават и повишават заплатите на персонала със средно малко над 50%!!! Над 50%, за по-малко от година и половина. Сладко е? Не ли? Но причината пак не е в таланта и "успехите" на меринджея, а е много по-прозаична. През лятото на 2008-ма се случи неочакваното - един ядрен физик разкри публично най-голямото престъпление извършвано някога не само във въпросното предприятие, а и въобще в историята на България. Експериментална експлоатация на рециклирано ядрено гориво, статртирала през 2004-та година, без разрешение от ядрения регулатор и в нарушение на всякакви закони и правила в бранша. Трабваше да се предприемат незабавни мерки, за да не се разрастне желанието за нови разкрития, ако в централата са останали симпатизанти и подръжници на разговорилия се физик. Драстичното повишаване на заплатите е само една от многото мерки предприети тогава. За представител на ядрената мафия е повече от естествено да представя престъпленията си за "успехи".
За финал ще ви покажа за пореден път актуалния "танц на мощностите" от началото на втория меринджейски мандат на Ив. Ген. до днес (03/07/2013 - 06/01/2014).

image

Точно една седмица след горната публикация меринджей Ив. Ген. нареди и персонала постави актуализирана картина на електропроизводството по години, включвайки и последната 2013-та. Но публиката пак не е доволна. За сметка на новия рекорд на меринджея от графиката е изпаднал предишният му, още по-голям рекорд, защото е по негова вина, нищо че тогава не е бил меринджей, постигнат през 1992-ра година. Рекордно ниско производство, при работещи всички 6 ядрени реактора, НО големите два (ВВЕР-1000) аварирани от Ив. Ген. Не може се угоди на тази капризна публика?

image

Г. К.

П. П. След като вече публикувах материала попаднах на пре-любопитна инхормация за актуалното отразяване на електропроизводството на една от украинските АЕЦ. Нашата ядрена мафия има от какво да се поучи от украинските си събратия.

image




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876089
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930