Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2014 11:03 - Ядрената мафия наема бездомници, за да и бършат л@йн@та във Фукушима.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1757 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди точно една седмица световната информационна агенция РОЙТЕРС публикува специален отчет на подробно разследване, за това как се харчат парите на японските данъкоплатци, за заличаване на последствията от ядрената трагедия, случила се преди близо 3 години с АЕЦ „Фукушима-Даичи”. Благодаря на приятеля, който ми изпрати тази история още в деня на публикуванито и (30/12/2013)!

Special Report: Japan"s homeless recruited for murky Fukushima clean-up

 image

Няма да се мъча да превеждам (който иска може да ползва преводача на Google), нито пък ще се впускам в подробни коментари. Картинката и така е ясна. Ще се огранича с най-същественото – несломимия престъпен дух на ядрената мафия. Независимо чий национален клон (пипало) е, независимо от технологични, политически или каквито и да било други различия и особености.

До сега японското правителство е отпуснало на компанията-оператор на АЕЦ „Фукушима-Даичи” ТЕПКО повече от 35 (тридесет и пет) милиарда щатски долара, за заличаване на последствията от собствената им престъпна дейност. Казано иначе правителството е бръкнало в джоба на жертвите на ТЕПКО, за да може нейните стотици подизпълнители да окрадат по-голямата част от тези пари. Как става това ли? Много просто. Обикалят ж.п. гари, автогари, паркове и улици, за да търсят бездомници и да ги наемат за скромната сума от 100 щатски долара на калпак. Разликата, която би следвало да платят, ако наемаха квалифициран и технически грамотен персонал те си я прибират. Изненадани?

 image

И това се случва във високо-технологична и самурайска (разбирай на честа и достойнството) Япония!!! Представете си само за секунда, какво би било три години, след евентуална авария (Да не дава Господ!) в родната АЕЦ??? В АЕЦ „Козлодуй” се „трудят” около 4000 (четири хиляди) човека, което е прекалено по всички международни мерки и критерии, за 2000 МВт експлоатирани мощности. Защо тогава родните побратими на японската ядрена мафия не им изпратят безвъзмездно подкрепление? Къде е ядрено-мафиотската солидарност? Ами всички останали близо стотина АЕЦ (370 действащи блока/реактора) от около 30 страни по целия свят??? Престъпниците са си престъпници. Те никога не са солидарни, а всеки гледа само да отмъкне повече от другия. Така е във всяка една мафия.

image

Седмица след публикуването на шокиращото разследване реших да видя и становището по въпроса на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ). Последната новина на страницата им е от 24-ти декември. Щели да борят рака, но не се казва нищо дали това се отнася и за японските бездомници, когато го придобият.

 image

„Атоми за мир” – мотото на МААЕ е заимствано от името на речта на президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, произнесена на 8-ми декември 1953-та г., пред Генералната асамблея на ООН, в която поставя публичност на спектакъла „Създаване и функциониране на МААЕ”. Но това е една друга отвратителна история, към която ще имаме още много поводи да се въщаме.

Скоро и аз ще съм бездомник, след 3.5 години безплатен труд срещу ядрената мафия. Дали самураите ще се смилят над мен и ще ми подхвърлят ли 100 долара?

Г. К.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871470
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930