Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2014 11:04 - Чупката бе, ЧЕП-ове!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1603 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 03.01.2014 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЧЕП означава Член на Европейския Парламент.

Писмо от ЕП до г-н Петър Пенчев Троянски, член на Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская", от края на миналата (2013) година, което той любезно ми препрати, с молба да помисля и приема участие в предстоящето събитие.

"
Моля, отбележете, че Вашата петиция е в дневния ред на заседанието на комисията по петици, което ще се състои на 21.01.2014 г. в Брюксел.  Предвидено е тя да бъде разгледана около 11:20 ч.

 Приканваме Ви да проследите разискванията на комисията като уебкаст чрез сайта на Европейския интернет на следния адрес:

http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/homeCom.do?language=EN&body=PETI, в пряко предаване или на запис на следващия ден.

 Ако при все това желаете да присъствате лично на заседанието, моля, уведомете ни не по-късно от 07.01.2014 г., като отговорите на настоящото електронно съобщение, като отбележите Вашето име, дата на раждане и националност, както и номера на Вашия документ за самоличност (паспорт, шофьорска книжка, лична карта и др.), който трябва да представите при получаване на Вашия пропуск за достъп до сградите на Парламента.

 Впоследствие ще Ви бъде предоставена необходимата информация относно процедурите за достъп до Европейския парламент в деня на заседанието.

 Привличаме вниманието Ви към факта, че на вносителите на петиции се предоставя време за изказване по усмотрение на председателя на комисията, като изказването не бива да надвишава пет минути. По принцип вносителите на петиции могат да бъдат приканени да направят своето изказване преди въпросът да бъде разгледан от Европейската комисия. Впоследствие членовете на ЕП провеждат разискване по петицията и изготвят своя отговор под формата на решение.

 Ако имате намерение да се изкажете или да предоставите допълнителни документи, би било от полза, ако ги предоставите предварително на секретариата на комисията, така че те да бъдат добавени към Вашето досие и да бъдат предадени на устните преводачи.

"

Повод за тази покана е сигнал от г-н Пенчев до ЕП по повод "надуване" на мощностите на работещите блокове 5 и 6, на АЕЦ "Козлодуй",
над пределно допустимите нива, датиран от края на март 2012-та година:

АЕЦ “Козлодуй” работи при повишена мощност без издадено разрешение от АЯР. Подобно опасно закононарушение е заложено в проекта АЕЦ “Белене”

Изх. № 03-27/27.03.2012

До Мартин Шулц
Председател на Европейския парламент

До Борис ВелчевГлавен прокурор на Р България


С И Г Н А Л
от Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”

Относно: АЕЦ “Козлодуй” работи при повишена мощност без издадено разрешение от АЯР. Подобно опасно закононарушение е заложено в проекта АЕЦ “Белене”

Уважаеми господин Шулц,
Уважаеми господин Велчев,

Общественият съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” се обръща към Вас с настояване да възложите проверка на изложените по-долу обстоятелства, свързани с опасни действия в АЕЦ “Козлодуй” - експлоатация при повишена мощност без издадено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране(АЯР), както и криене на истината от последните две правителства за мощността в проекта АЕЦ “Белене”.

За АЕЦ “Козлодуй”:
Във вестник „Дневник” от 20.12.2011 г. се съобщава: „АЕЦ "Козлодуй" произведе рекордно количество ток - Надминаването на рекорда беше проследено от министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков на монитор в Тренажорната зала на Учебния център към АЕЦ «Козлодуй», където бяха и председателят на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) Сергей Цочев и изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” Александър Николов. „…Проектът е готов и представен в АЯР, а разрешението за увеличаване на мощността за всеки реактор трябва да се очаква след 5-6 месеца. След това ще се премине към подмяна на генераторите на блоковете, като процедурата е в ход и би трябвало да завърши през 2013 година“, заявява изпълнителният директор Ал. Николов: http://www.dnevnik.bg/biznes/2011/12/20/1731232_aec_kozlodui_proizvede_rekordno_kolichestvo_tok/

Основанията и доказателствата в подкрепа на сигнала са подробно разгледани и обосновани в материала
На фенове на Тр. Тр. - едно от последните му „геройства”.

ЗАЩО НЯМА ДА ОТИДА, макар и защитата на тезата за извършеното нарушение да е елементарно доказуема?
Повечето от вас знаят, че борбата ми срещу ядрената мафия стартира преди повече от 6 (шест) години. През целият този период нееднократно съм търсил съдействие и законосъобразна подкрепа от групи и отделни ЧЕП-ове и всеки път, неизменно, съм получавал единствено и само тлъста храчка в лицето си. Колкото и да ви е неприятно, но тази храчка, в равна степен, е отправена и към лицата на всички един от вас.
Още в периода 2008-ма - 2010-та години същия Комитет по петициите се изгаври със сигал (подаден пак от г-н Пенчев и група граждани) по повод доказаното незаконно експериментиране с рециклирано ядрено гориво. В решението си комитета лъжеше, че е е търсил контакти с мен и е чул аргументите ми, прие на 100% за вЕрни само лъжите на АЕЦ-а и АЯР и за капак не изпрати решението си на подателите на сигнала, а го скри!!! След това аз и мои подръжници директно или индиректно сме търсили съдействие, но неизменно следваше презрително тлъстата храчка. Ето само кратък списък от имена на ЧЕП-ове към които е имало прошения.
Надежда (Михайлова) Нейнски, Антония Първанова, Владимир Уручев, Ивайло Калфин, Димитър Стоянов, Ребека Хармс, Сабине Вилс, Мартин Шулц (председател на ЧЕП-овете) ... и списъкът не е пълен. С подчертаните съм говорил лично.

image

Особено киселинно-отровна беше храчката на ЧЕП Мартин Шулц, който отказа да признае очевадния факт, че ЧЕП е публична позиция, и стори това за да прикрие престъпленията на колегата си Уручев. (Писмото се увеличава и става четимо, след кликане с мишката върху него.)

image

НЯМА НИКАКВИ ИНДИКАЦИИ ЗА ПРОМЯНА В ПРЕСТЪПНИТЕ ПРАКТИКИ И НАМЕРЕНИЯ НА ЧЕП-овете. Ето защо, от хигиенични съображения, ще запазя здравословна дистанция. Сътрудничество с тази престъпна групировка е немислимо до момента в който дадат недвусмислен сигнал за открито, честно, равнопоставено и справедливо сътрудничество. И колкото по-скоро толкова по-добре за всички нас, в това число и самите ЧЕП-ове. В противен случай всички до един ще станем жертви и удавници в морето от собствените им радиоактивно-отровни храчки. Те (ЧЕП-овете), заслепени от алчноста и психопатичното усещане за власт над нас си мислят, че ще се отърват от наследството на ядрената мафия. Ще поживеем - ще видим.

Г. К.


Тагове:   Калфин,   чеп,   петиция,   еп,   Пенчев,   уручев,   Шулц,   Чеп-ове,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873187
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930