Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2013 13:34 - Ядрената мафия призна – това е началото на края!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3602 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 27.09.2013 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не толкова пряко и категорично, разбира се, а по-скоро с половин уста и с добавка, че „иде подкрепление” и пак ще се възстановят, НО факта си е факт. Камъчето е изплюто. Честа се падна на високопоставен ядрен мафиот, в световен мащаб, от руски произход - Александър Бичков, заместник генерален директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и ръководител на Департамента по ядрена енергетика към Агенцията. А мястото е не кое и да е, а АЕЦ „Козлодуй”. Времето – преди само два дни (25/09/2013)! Както се казва – Breaking news! А родния клон на ядрениата мафия скоро ще започне да тръби: „И ний сме дали нещо на света!”?

Но нека видим как се случи тава.

На въпросната дата АЕЦ „Козлодуй” публикува на интернет страницата си официално съобщение:

25.09.2013 РЪКОВОДИТЕЛ НА МААЕ С ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”

В него, в частност, се казва: „Александър Бичков напомни, че в света в момента се експлоатират 370 ядрени реактора, а 69 са в процес на изграждане.”

image

Александър Бичком ще да е този в средата?

image

Уаааааауууууу.... само 370 ядрени реактора!!!??? А какво казваше статистиката до този момент? Официалната статистика към която се придържах и аз нарочно, въпреки знанието за драстичния срив в бройката на експлоатираните обекти от страна на световната ядрена мафия. От къде да вземем достоверна статистика? За съжаление самата МААЕ, чийто висш представител е Бичков, не публикува такава информация, или поне на мен ми е трудно да я открия на интернет страницата и. (В последствие такава е открита и по-долу показана и коментирана.) Ето защо се обърнах към Световната ядрена асоциация (World Nuclear Association). И сега можем подробно да разгледаме, анализираме страницата/таблицата наречена (Ядрени енергийни реактори в света и нуждите от Уран)

World Nuclear Power Reactors & Uranium Requirements

Всеки от вас може да се наслади на оригинала, но за удобството на повечето от вас си позволих да направя моментна „снимка” на страницата/таблицата, с подчертаване на акцентите в нея, което ще ни позволи да оценим по достойнство скорошното заявление на Бичков. (Всички снимки се увеличават след кликане с мишката върху тях.)

 image

На първата 1/3-на се вижда датата на последната и актуализация, 1-ви септември 2013-та, само 24 дни преди откровението на Бичков. Специално е отбелязан и рекламния банер (горе, в дясно на снимката) на един от родните членове, на тази световна организация, много популярната в последните дни фирма „Риск инженереинг”. (Който си направи труда и посети страницата на WNA, може да се убеди, че нейни членове са всички най-големи ядрени компании в света.) Вторият роден член на тази организация е АЕЦ Козлодуй”ЕАД. Трети няма. Последния акцент в първата част е колоната от таблицата, в която са посочени бройките на реакторите в експлоатация, по страни, и общата им установена мощност.

 image

Във втората третина от таблицата продължаваме да следим колоната с реакторите и общата им мощност. В същото време, обаче, фокусираме погледа си върху точно определен ред, а именно – Япония. Тук е редно да напомним, че на 15-ти септември 2013 г. Япония спря от експлоатация последните два действащи до тогава ядрени реактора. Повтарям – два, не 50 ядрени реактора. Тази бройка си стои „закована” там от край време. (Под таблицата има архив на актуализациите и по месеци и години и всеки от вас може да го провери.)

 image

И без да губим време отиваме в дъното на таблицата, където в любимата ни вече колона виждаме бройка от 432 (четиристотин тридесет и два) действащи ядрени реактора!!!

Къде са 432, къде са 370, според последните откровения на Бичков??? Срива в бойката е над 12%, а като мощност даже повече, защото само мощността на японските реактори дава спад от 12%, но видно от сравнението става дума и за още 12 броя реактори, чиито спиране не е отразено в таблицата.

Хахахахахахахааааааа.... Все пак се добрах до актуална, към днешна дата, статистика на МААЕ и тя сочи почти същото, което и ядрената асоциация, а именно

 image

Че даже с два реактора са надцакали, макар общата установена мощност да е паднала??? Ядрено-мафиотски вицове.

Дали случайно Бичков казва истината в Козлодуй? Едва ли, но ще продължаваме да следим агонията. До изчезването на всички жълти точки от долната карта.

image
 

 Г. К.




Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883223
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930