Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2013 10:16 - АЕЦ „Козлодуй” – няма друга такава играчка(-плачка)?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1855 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.09.2013 10:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По случай любимия си празник, 9-ти септември, защото е дърт комунист, пуделчето на Р. Овч. и по недоразумение директор (втори мандат) на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов дава поръчково интервю за програма Хоризонт на БНР. (На посочения линк интервюто може да бъде чуто, но за наше удобство част от него е свалено в текстов формат от сателитния на ядрената мафия сайт Атоминфо, от което сега ще се възползваме.)

 image
 

Четири дни по-късно "максималната мощност" на 6-ти блок става непоносима за „носене” и пада на 71%!!! Можете да видите това по-долу на графиката, а също така и в реално време на сайта на АЕЦ-а (докато не настъпи поредната помяна).

 image
 

Четири дни по-рано пуделчето но Р. Овч. Генов не е мотъл да предвиди и да ни предупреди, че преди спирането на 20-ти септември ще има съществена промяна в натоварването на 6-ти блок?

 image
 

И всичко това на фона, че преди точно две седмици мощността на същия блок вече се е движила от горе на долу. Три дни след това пак се покачва, седмица след това директора казва на народа да чакаме след 11 дни блока да спре и ... изведнъж, преди това, той изпуска „пара”. И всичко това на фона на още няколкото промени на мощноста на същия блок през последните два месеца. И всичко това на фона на лъжите на Генов, пред националното радио и българския народ, че въпросния блок работи на т.нар. режим на „мощностен ефект”.

Да, има такъв режим на работа на ядрените мощности, в края на горивните им кампании (ГК - времето между две презареждания на реактора с ядрено гориво), НО той се случва, когато до този момент съответния блок е бил натоварен на 100% или много близо до номинала, през по-голямата част от предходния период. А какво имаме в нашия случай? От началото на април 2013-та 6-ти блок е почти постоянно натоварен на нива доста под 100%. Не случайно под интервюто на Генов, публикувано в лакейския Атоминфо се появява резонния въпрос:

 image
 

Не виждам смисъл да ви занимавам с повече технически подробности и детайли. Това се обезсмисля и от  едностранния отказ от публичен диалот на ядрената мафия с реалните им опоненти. Ще се огранича само с констатацията, че аз следя и натоварването на цялата електроенергийна система на страната и виждам, че тя се гърчи. В буквалния смисъл на думата. Тава обаче не може да служи за оправдание за лъжите, заблудите и скритите рискове (следствие от игрете с мощностните нива), които ни поднасят доказани престъпници, като Генов и заместника му Александър Николов!

До обещаното спиране на блока остават само още 6 (шест) дни. Какви ли капани са ни подготвили още? Дано до тогава играчката им 6-ти блок да не стане плачката ни? За всички нас!

Г. К.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835065
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031