Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2013 16:08 - Трайчо Трайков – рИформатор или престъпник?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3084 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Той става известен в публичното простанство на датата 23/07/2009-та г., когато според в-к „Капитал” „Бойко Борисов обяви състава на новото правителство”. Ето как е представен там:

Министър на икономиката, енергетиката и туризма - Трайчо Трайков. Роден е на 19 април 1970 г. Прокурист е на "ЕВН България Топлофикация" - ЕАД и на "ЕВН България Електроразпределение" - АД.

Само толкова. Новия принципал на мега-министерството е практически човек без биография, без минало, без лице. В последствие се изяснява, че единствената посочена във визитката му позиция той дължи на активното си участие на ЕРП-тата, донесла „благоденствието” на целия български народ.

image


Малко „по-подробно” е представен от други медии, като визитката му в тях съвпада 1:1 с визитката, която го представяше и в сайта на МИЕТ, докато беше министър:

Министър на икономиката, енергетиката и туризма ще бъде Трайчо Трайков. Роден на 19 април 1970 г. Завършил английската гимназия в гр. София и Университета за национално и световно стопанство, специалност МИО. Специализации по контролинг, финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия. Професионален опит като консултант по стратегическо развитие и сливания и придобивания в различни страни в централна и източна Европа. От 2006 г. е част от мениджърския екип на групата EVN България.

Специализации по нещо си, някъде си, НО нищо което да може да се провери и докаже. На практика нищо по-различно от в-к „Капитал”. Години бели петна.

Точно една година по-късно (12/07/2010г.) аз стартирам безсрочна гладна стачака, на палатка, под прозорците на Европейската комисия, на площад „Робер Шуман”, гр. Брюксел, Белгия. Мотивите са – безпрецедентни по-характер и размер (над 2 милиарда лева) престъпления в АЕЦ „Козлодуй”. Три дни по-късно (15/07/2010г.) съм изгонен от там от петима белгийски полицаи. След още три дни (18/07/2010г.) от ефира на БНР, Програма Хоризонт и предаването „Неделя 150” той заявява, че в деня на изгонването ми от площада той ме е „търсил”, но понеже не ме е намерил е решил, че съм прекратил стачката доброволно!!! Сигурно и от самото радио са били толкова смутени от изречените от Трайков лъжи и нелепости по мой адрес, че по грешка пишат на страниците си, че интервюто на г-жа Лили Маринкова е с мен, а не както е в действителност – с него.

 image
 

Следват цели три месеца буквално ходене по мъките, през което време благодарение на журналистите г-н Иво Инджев и г-н Стойков Стоянов се предприемаха стъпки и усиля за уреждане на  среща между мен и министъра, но тава все не се получаваше, поради прекомерна заетост на последния. В крайна сметка общите ни усилия се увенчаха с успех и такава среща беше осъществена, след 3 месечно принудително престояване в Брюксел, на 14-ти октомври 2010 г. Но сигурно ще ви бъде много интересно да си припомните с какво точно е бил „зает” Трайчо Трайков, докато ядрената мафия продължаваше да консумира престъпните си практики.

В-к „Дневник”, 30-ти август 2010 г.: Кабинетът спешно търси пари за писта за Формула 1

Министърът на икономиката Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха вчера меморандум за сътрудничество, в който е записано създаването на смесената компания, съобщиха от министерството на икономиката.

По-рано шейхът е обсъдил въпроса за изграждането на трасето и с премиера Бойко Борисов, главния архитект на София Петър Диков, президента на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателя на Организационния комитет за изграждане на трасето - бившия вътрешен министър Румен Петков.

От страна на Абу Даби в бъдещото дружество ще участва държавната Emirates Associate Business Group (ЕАBG), която обединява компании от различни сфери, сред които комуникации, софтуер и хардуер, снабдяване с нефт и газ, недвижими имоти. ЕАBG трябва да осигури финансирането на проекта, а българското правителство - земята.

Вчера от министерството на икономиката не уточниха кои държавни терени ще бъдат апортирани в бъдещата компания и през кое държавно дружество ще стане това. По-късно пред "Дневник" главният столичен архитект Петър Диков уточни, че става въпрос за земята на бившото военно летище Доброславци. Теренът от 3200 дка вече беше определен от държавата като място за бъдещото трасе, като земята беше оценена на 180 млн. евро.

Помните ли? Неуспешната далавера с изграждането на писта за Формула 1? Трайков е подписал мемурандум за източване на 360 милиона лева, от бюджета на България, т.е. от джоба на всички нас. И макар далаверата да се размирисва от самото начало и да става ясно, че никога няма да се реализира, участниците в заверата (Б. Борисов и Р. Петков) не мирясват и пращат Трайчо Трайков в командировка, в Италия, пак за наша сметка, да „търси подкрепа” или да имитира такава, за нелепата идея.

В-к „Дневник”, 11-ти септември 2010 г.: Трайчо Трайков обсъдил с Бърни Екълстоун проекта за писта за Формула 1 в България

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков се е срещнал с президента и главен изпълнителен директор на "Формула 1" Бърни Екълстоун, информира БТА, като цитира съобщение на министерството.

Двамата разговаряли в Монца  (Италия) за възможностите и условията за изграждане на писта за "Формула 1" в България.

Г-н Екълстоун е проявил интерес към идеята и е поел ангажимент да дойде в България, за да се запознае с проекта, уточняват от пресцентъра на икономическото министерство.

В-к „Дневник”, 11-ти септември 2010 г.: Екълстоун: България? Не, не. По-скоро не

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун отрече появилите се отново твърдения, че щял твърдо да посети България в близко бъдеще.

"Не, не. По-скоро не", бе прекият отговор на 80-годишния мистър F1 на въпроса на Club S1 дали е вярно, че щял да идва скоро в страната ни. На пистата "Яс Марина" в Абу Даби Бърни допълни още, че няма нищо конкретно по проекта и се водят само дискусии.

През това време аз чакам среща с министъра, за предприемане на действия срещу ядрената мафия. Както казах по-горе тя се състоя едва на 14-ти октомври 2010 г. Ето как е отразена още на същия ден срещата, от присъствалия на нея журналист г-н Стойко Стоянов вматериала „Министър призна за енергийна мафия, подава ръка на Георги Котев”.

„В България има енергийна мафия и тя може да се види на много места. Но не се притеснявам от нещата, които миришат”. С тези стряскащи признания от устата на министъра на икономиката и енергетиката започна днес срещата му с ядрения физик Георги Котев. През 2008 г. той направи шокиращи разкрития за огромни далавери с подмяна на ядреното гориво в АЕЦ ”Козлодуй”.

Министър Трайков посочи, че извършените проверки в АЕЦ за подмяна на горивото са стрували на държавата около 2 млн. лева, но докладите на експертите не откривали нарушения. Въпреки това той изрази съмнения, че е възможно институциите да са били подвеждани.

Георги Котев представи на министъра над 100 страници документи, в които според него има ясни следи за подаване на тенденциозна и невярна информация, манипулиране на фактите и опит за прикриване на престъпление за милиони евро.

Ядреният физик и министър Трайков се договориха в близките дни Георги Котев да подготви и представи списък от конкретни стъпки за действие, които могат да разплетат и изяснят казуса. От министерството пък се съгласиха да изискат от Агенцията за ядрено регулиране и АЕЦ критите до сега документи, в подкрепа на тезата на Котев.

Същата постигната договорка, за искане и предоставяне на списък от стъпки, чието изпълнение да сложи край или на престъплението или на недоразумението министър Трайков потвърждава два пъти, пак от ефира на БНР, Хоризонт, „Събота 150” от 16-ти октомври 2010-та г.:

Всички извършени досега проверки в АЕЦ "Козлодуй" за използвано на рециклирано ядрено гориво вместо ново досега опровергават тезата на ядрения физик Георги Котев, каза още министърът във връзка със срещата между двамата през седмицата. "Той обаче е много убеден в нея и убедителен в някои от аргументите си, затова аз поисках да се срещнем и му поръчах да предостави конкретни стъпки - сравнително прости и евтини за изпълнение - които биха могли да дадат окончателно потвърждение или отрицаване на тезата, в която той е толкова убеден. Така че ако той наистина има основание в някаква степен, аз не искам да съм човекът, който е попречил това да види бял свят", обясни той. Трайков е убеден, че всички в България знаят, че има енергийна мафия.

На практика не се случва нищо подобно! Цели три месеца Трайков не отговаря на предложения от мен списък от само 3 (ТРИ) стъпки! Вместо това на 17-ти януари издава напълно незаконосъобразен акт:

Със заповед на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на 17 януари е сформиран съвет от независими експерти, който ще провери твърденията на физика Георги Котев, че при прехода от касети тип ТВС-М към касети тип ТВСА в блокове 5 и 6 на АЕЦ „Козлодуй" е използвано ядрено гориво от преработен уран. 

В състава на съвета влизат специалисти по ядрена техника и ядрена енергетика от Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски", от Съюза на физиците в България, технолог по контрола в българската атомна централа и атомен физик. 

Целта на съвета е максимално прозрачно да проучи тезата на Котев и в двумесечен срок да изготви доклад до министър Трайков, който да съдържа констатации и предложения.  

МИЕТ и АЕЦ „Козлодуй" ЕАД ще окажат на съвета пълно съдействие и ще му предоставят всички необходими документи и справки за реализация на проверката, както и достъп до нужните обекти и архиви.  

Резултатите и евентуалните действия вследствие на доклада ще бъдат публично оповестени.

Няколко национални ежедневника, сред които вестниците „Торнадо” и „168 часа” правят свои разследвания и установяват 100%-та зависимост от плащания от страна на  АЕЦ „Козлодуй” на 5 членния състав на „съвета”, от двама служители на централата и трима доценти от СУ „Св. Климент Охридски”. В заповедта си министъра нарежда на АЕЦ-а да плати на разследващите я 5 лица по 5000 (пет хиляди) лева, на човек. Около 80 страничния „доклад” се задържа на интернет страницата на МИЕТ по-малко от два месеца, след което пропадна и до ден днешен е неоткриваем. Ядрената мафия продължава безпроблемното консумиране на най-голямото престъпление извършвано някога срещу българския народ.

Година по-късно, през месец февруари 2012-та г. се случва трагедията в село Бисер, при която загинаха хора. Ето какво се случва по този повод, отразено в много медии: Министър Трайков и негов заместник си “поиграха” на инспектори.

В социалната мрежа се появи снимка, илюстрираща начина, по който министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков инспектира поверените на ведомството му язовири.

От кадъра се вижда как той и неговият заместник Делян Добрев се забавляват в момент, в който Трайков хвърля снежна топка. „Докато проверяваха проблемните язовири, икономическият министър Трайчо Трайков и заместникът му Делян Добрев си поиграха като деца, замеряйки се със снежни топки“, пише Кирил Кирилов, който е разпространил снимката от своя профил във Facebook.

 image Списъкът с „геройствата” на това рице, „на ползу роду” може да бъде продължеп още дълго. Но какъв ще е смисълът от това, когато медиите, които ни го пробутват никога няма да публикуват нито тези факти, нито още по-разширен вариант. Сег същите медии ежедневно и ежечасно ни проглушават ушите, че същото лице щял да съветва някакъв си рИформаторски блок, в резултат на което всички ние ще „вържем и цъфнем”.

рИформатор ли е Трайков или подготвян и реализиран престъпник оставям да си решите самите вие?

Г. К.



Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873187
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930