Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2013 12:24 - Роден ядрен ЧЕП продължава да се гаври с Европейския парламент.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2392 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(ЧЕП означава член на Европейския парламент.)

Става въпрос, за кой ли път, за лицето Владимир Уручев, втори мандат ЧЕП от ПП ГЕРБ и бивш главен инженер на блокове 1-4 в АЕЦ „Козлодуй”. Понастоящем, освен горд ЧЕП, той продължава да се подвизава и като член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП”РАО”), в нарушение на Конституцията (чл. 68) и законите на България. Според подадена от него самия декларация, неизвестно до кого адресирана/подадена, той не състои като член на УС на ДП”РАО” още от април 2013 г. Но не така мисле Търговския регистър, който към днешна дата твърди точно обратното.

Но да не се занимаваме с „дреболии”, а да преминем към същността. В средата на миналата 2012 г. същото лице е подало декларация с невярно съдържание до Еропейския парламент!!! В нея той твърди, че заема ръководни позиции в две държавни предприятия, но БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, демек – безплатно.

 image

image
Но вярно ли е това? Нека видим. Но къде? Във финансовия отчет на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД за 2012 г., чийто член на Съвета на директорите беше до същия ЧЕП. Както вече знаете тези отчети са свободно достъпни в сайта на Търговския регистър.

image

На титулната страница на Протокола, приел финансовия отчет за 2012-та година виждаме и името на самия ЧЕП, което означава, че и той го е чел и подписал.
image

Следва изнасяне ня сумите от възнагражденията на Съвета на директорите. Тук трябва да се направи една забележка, касаеща немарливото съчинение на този документ. В него СъветА на директорите е изписан в единствено число, а след предната ми публикация бившия директор на АЕЦ-а Валентин Николов излезе пред Информационна агенция ПИК.БГ, да твърди, че ставало въпрос за СъветИ на директорите, а не както сам е подписал "СъветА". Това, че се наричат Група нищо не означава, освен че наподобява групата Али Баба и 40-те разбойника. Ако АЕЦ-а се е сдобил с дъщерни предпиятия да се пререгистрира като холдинг, но не това не е важното.

image

Много по-важно е, че никъде във финансовия отчет не е отбелязано, че ЧЕП Владимир Уручев не е получил възнаграждение, за народо-полезните си дела. Чел е отчета, подписал го е и е пропуснал да поиска корекция, че той е работил БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ!!!! Следователно той е бил платен! Следователно е излъгъл ЕП! Кой от вас, ако беше работил безплатно, би желал да остави следа, водеща до заключението, че всичко е било точно обратното???
За пълнота на картината реших да се разходя пак до Търговския регистър и да потърся отчетите на все още незаконно управляваното от ЧЕП Уручев ДП "РАО" и ето какво видях, а същото можете да видите и вие:

image

Нещо неясно? Няма предоставени отчети след 2010-та година! Без всякакво съмнение ЧЕП Уручев продължава да "зоба" от държавната ясла, тъпчейки Конституцията на България и нагло хилейки се в лицето на над 700-те си колеги в ЕП.

Г. К.




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9838210
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031