Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 10:00 - Дребен ядрен мафиот се е@ава с Кръстника?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3912 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.07.2013 10:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Търсейки си нещо интересно за четене в сайта на Международната Агенция по Атомна Енергетика (МААЕ) попаднах на следното писание, което си е цяла книга:

Energy, Electricity and Nuclear Power: Developments and Projections

(Енергия, Електричестви и Ядрена Мощност: Развитие и Проекти)

Произведението е публикувано през не далечната 2007-ма година, поради което и данните в нея са от последната, към онзи момент година – 2006-та. И така се увлякох в това занимателно четиво, че за малко да пропусна едно много интересно нещо. Ето таблицата, която ме извади от приспивния унес, за светлото бъдеще на ядрената мафия:

 image
(Снимките се уголемяват след кликане върху тях.)
image

Както се вижда от подчертания ред, който се отнася до любимата ни татковина България (последните две колони), количеството произведена електроенергия за 2006-та година възлиза на 18.2 ТераВат-часа и представлява 43.6% от общото количество на произведената електроенергия в страната, за същия период.

Но нали си ги знам нашите хубавци, от българския клон на ядрената мафия, че много обичат да се хвалят и прехвалват, та реших да се „поразходя” и до другият ми любим сайт, на родната АЕЦ „Козлодуй”. Да видя, какво се казва там по същия въпрос? И очакванията ми се оправдаха, както винаги. Ето какво виждаме и четем на страницата:

Данни за електропроизводството

 image

 

През 2006 г., с четири работещи блока, АЕЦ доближи най-високото си постижение, като даде на енергийната система на страната 19 493 219 MWh или 42,6% от произведената в страната електроенергия.” Ха!

Въпросните 19 493 219 MWh ще превърнем и закръглим за удобство на сравнението на 19.5 ТераВат-часа.

Разликата между абсолютните величини 18.2 и 19.5 ТераВат-часа е малко над 7%. А това, че по-голямо количество произведена и реализирана електроенергия представлява по-малък процентен дял от общото производство въобще не подлежи на коментар и тълкуване!!!!

Ако попитата сега някой ядрен мафиот, Р. Овч. например, той ще ви „светне”, че въпросните над 7% неотчетена пред МААЕ продукция представляват т.нар. собствени нужди и е възможно частично да е прав, НО САМО ЧАСТИЧНО. Защото в хвалебственото слово на АЕЦ-а се казва „... даде на енергийната система на страната ...”, но собствените нужди не се дават на страната, а си остават в АЕЦ-а. Освен това над 7% за собствени нужди изглежда твърде много. Нещата някак си не се връзват. А за играта с процентите, дялов принос в общото производство, се съмнявам че и тарикат като Р. Овч. може да се справи?

Защо ви занимавам с този фокус ли? Много просто! Ядрената мафия ежедневно и ежесекундно внушава на народа, че „провереното” и декларирано от МААЕ е на 100% вярно и даже дядо Господ не е в състояние да го опровергае или отмени. Съвсем друг въпрос е колко достоверна е информацията по трасето АЕЦ – МААЕ и доколко последната я проверява? След като за толкова елемнтарно и лесно проследимо твърдение попадаме на неприемливи отклонения, как си мислите вие, до колко може да се вярва на доста по-същетвени и практически непроверими маса други факти, с които ядрената мафия постоянно ни облъчва? Например за безопасноста на предприятието, цени на ядреното гориво или каквото още се сетите.

Има и още една причина да ви обърна внимание на този казус. Сигурно някой от вас ще каже, че 2006-та е далече и не толкова важно? Но дали това е така? Ако беше толкова далеч и не толкова важно, защо АЕЦ-а все още държи тази информация на видно място и се гордее с нея? Сигурно им е по-важна от информацията за 2005-та и 2007-ма, за които години няма да откриете подобни данни.

Не на последно място е важно да се отбележи и главният герой в този казус. Това е настоящия директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов. Верен другар и протеже на Р. Овч. Какво съвпадение, но през обсъжданата по-горе 2006-та година пак той е бил директор на АЕЦ-а. Т.е. точно той е подал на МААЕ „вярната/точната информация”. Още колко „верни и точни информации” е подавал и ще продължава да подава ще има тепърва да научаваме и да се удивляваме. Като например последната.

Преди три седмици същият Ив. Ген. „опроверга” от ефира на БНР, Хоризонт, „12 + 3” (30/06/2013) твърдението ми, че Над 500% е поскъпнало ядреното гориво в Козлодуй за 6 години. , а на следващия ден, по негово разпореждане официално „опровержение” беше качено и на интернет страницата на АЕЦ-а. Неподкрепено с нито един документ!!! Защото, той винаги казва единствено и само истината!?

вЕрвайте, му, уважаеми дами и господа. И се молете последната му „достоверна информация” да не се окаже фатална за всички нас.

Но остава неясен отговора на един въпрос. ЗАЩО? Защо и кому е нужен този селски тарикатлък? Печели ли някой от това и ако ДА, какво и колко? За съжаление, поради потайния и секретен характер на взаимоотношенията в средите на ядрената мафия, на този въпрос за сега не е лесно да се отговори. Но не пречи да се предположи. Надявам се, че повечето от вас не се заблуждават, че членството в МААЕ е на благотворителен принцип? За това „удоволствие” трябва да се плаща, като на кварталния мафиот, който ви „пази” от конкуренцията. Размера на вноската навярно, казвам навярно, защото нямам точна информация, е пропорционална на „ползите” от ядрената индустрия? Повечето страни, членки на МААЕ, които не развиват ядрена индустрия, но разполагат с един или няколко изследователси реактоа, използват радиоактивни източници, за медицински, селскостопански или фармацевтични цели, предположително плащат някаква базова сума, за членството в ядрения клуб. Едва ли същият критерий важи и за малко над 30-те страни, които експлоатират ядрени реактори, за промишлени цели, сред които е и България? Логично е да се предположи, че техните вноски зависят и от количеството произведена и реализирана продукция, от ядрените мощности. Та нали после Кръстника (МААЕ) изпраща и провежда „проверки” на производствените обекти, резултатите от които вие никога не научавате, за да ви „успокои”, че с тях всичко е на ред. За тази „услуга” не може да не се плаща? Досетихте ли се вече? Сигурен съм, че сте се досетили.

А защо родните ядрени селски тарикати си позволяват да се е@ват с Кръстника и как той ще им отговори, като разбере, предстои да узнаем?

И с риск да стана малко досаден, но да приключим с въпроса, ще добавя само, че по вина на самият Кръстник не можем да се доберем до по-свежа информация, отчетите по електропроизводствот предоставени от АЕЦ „Козлодуй” за сега струват пари. Има такива данни на сайта на МААЕ, по години, за всяка страна, но достъпа до тях е срещу заплащане. Някой ден и това ще стане достъпно и ясно. Все пак живеем във ерата на информационните технологии?

Г. К.





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866425
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930