Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 10:13 - Държавна сигурност вади ... мумия, да пази АЕЦ „Козлодуй”.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3650 Коментари: 0 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Или Холивуд ще снима „Мумията се завръща в АЕЦ „Козлодуй””? Може и това да се случи? „Гордоста” на родната индустрия доста го е закъсала за пари та нищо чудно да предостави площадката си и даже част от персонала, за снимки на бъдещ приключенски хорър. Такива мисли навява съобщената миналата седмица новина за смяна на шефа на сигурноста на предприятието. Ето какво съобщава в-к „Новинар”:

Уволниха шефа на сигурността в АЕЦ "Козлодуй"

Шефът на отдел "Сигурност" в АЕЦ “Козлодуй” Тодор Георгиев е бил уволнен.

Вече бившият охранител номер едно на електроцентралата е започнал да си събира нещата от офиса в понеделник. Въпреки това впоследствие си пуснал болничен до края на седмицата.

Георгиев зае поста преди около 2 години, като наследи Цвятко Цветков.

По ирония на съдбата именно той ще го замести.

Очаква се Цветков да бъде назначен за директор на техническата и физическата охрана на АЕЦ-а, след като Георгиев се появи в понеделник. Цветков има богат стаж в областта.

Мумията е Цветков. Това е доста грохнал старец, който е възможно и да е прехвърлил 70 години. Стар кадър на Държавна сигурност. (В АЕЦ „Козлодуй” по принцип е пълно с агентура на ДС или Д(АН)С, което и обяснява безнаказаната организирана престъпност там в най-големи размери.) Никъде няма да откриете негови биографични данни, нито пък снимка. А би било повече от любопитно да се насладите, в чии ръце поверяват вашата сигурност и тази на близки и роднини.

За да не излезе, че съм заядлив и голословен ще заявя, че познавам мумията Цветков още от далечната 1990-та година, когато все още бях студент, стипендиант на АЕЦ „Козлодуй”. По хода на подготовката за дипломната ми работа мумията същият ми отказа временен достъп до площадката на блокове от 1 до 4, за да разговарям с шефката на отдела, за пресмятане на реакторната физика. Независимо че бях стипендиант на централата и като стажант вече в продължение на 4-5 години бях я посещавал и безпрепятствено влизал в нея. В отказа на мумията нямаше нищо принципно, освен елементарно злобно заяждане.

Втори път се сблъсках с него по един още по-безумен казус. В началото на новия век директор на централата беше издал кретенска заповед да не се допускат служители на АЕЦ-а в главната административна сграда (Белият дом) в часовия пояс, по време на обедната почивка. Вероятно шефа издал заповедта не е искал да го засичат с любовницата му по това време? Както и да е. Един ден имах уговорена среща с колега, чийто офис беше в същото здание. Полицая на входа не ми разреши да се кача, като се позова на въпросната заповед, без да ми я покаже. Това безумие ме взриви, при което се получи скандал, в следствие на който беше извикан мумията Цветков. Последния ми взе пропуска и ме заплаши с незабавно уволнение. След пет минути пропуска ми беше върнат, без извинение.

Имах и трети, също безумен, но по-безобиден казус.

Задължително следва да отбележа и напомня, че под ръководството на същата мумия се получи най-големия пробив в сигурността на АЕЦ „Козлодуй”, със стартирането и безпрепятствено провеждащата се от 2004-та година и до днес експериментална експлоатация на рециклирано ядрено гориво. Към реализацията и прикриването на въпросното престъпление, продължаващо вече години да се прикрива и от Д(АН)С, пряко отношение има и новия/стар директор на АЕЦ-а и близък дружка на Р. Овч. Иван Генов. Това и обяснява връщането на мумията в централата.

Добрата новина, уважаеми дами и господа, че мумия като Цветков не е в състояние да опази каквато и да било сигурност или физическа защита. Родната индустриялна „гордост” АЕЦ „Козлодуй” тепърва ще става обект на още по-големи пробиви в опазване на тайните около неспирно продължаващите да се извършват там престъпления. Това е неизбежно. Другата добра новина е, че с връщането на мумията ДС демонстрира липса на достатъчно доверени лица, които да и пазят мръсните гащи. И всичко това е за сметка на всички нас.

Очаквайте скоро на големия екран „Мумията се завръща в АЕЦ „Козлодуй””!

Г. К.





Гласувай:
16



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874085
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930