Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 10:56 - А вие разбрахте ли, защо посланика на Великобритания посети АЕЦ „Козлодуй”?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 10225 Коментари: 6 Гласове:
21

Последна промяна: 14.07.2013 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не сте чули даже? Е, как така? Не е ли събитие, „черешката на тортата” на родната индустрия/енергетика е посетена/”вкусена” от посланика на водеща европейска и световна икономика? Сигурно е било за добро? Или за нищо? Нека видим какво ни казва по този повод официалното съобщение, на интернет сайта на АЕЦ „Козлодуй”:

11.07.2013 Посланикът на Великобритания на визита в атомната електроцентрала

Посланикът на Кралство Великобритания в България Негово Превъзходителство Джонатан Алън посети АЕЦ “Козлодуй” днес, 11 юли 2013 г. Той бе придружен от Карол Суини – директор на дирекция “Високотехнологични производства” в Британската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (БАНТИ), и от Питър Хендли – ядрен специалист от британската Национална ядрена лаборатория (NLL), работещ с БАНТИ по проекта “Ядрена енергетика” за Централна и Източна Европа. В делегацията бяха включени още Питър Хилър – експерт от NLL, и представителите на Посолството на Великобритания в България Уейн Даймънд – енергиен аташе, и Сашка Евтимова – старши търговски съветник.

В Информационния център Иван Генов – изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”, поздрави гостите и ги приветства с добре дошли в една от най-добрите, по оценки на международните мисии, атомни електроцентрали в света. Той изрази надежда, че установеното добро сътрудничество между експертите от ядрените сектори на България и Великобритания ще продължи и занапред. Н. Пр. Джонатан Алън благодари за възможността той и воденият от него екип да се запознаят на място с работата на българските ядрени енергетици. Посланикът на Великобритания посочи, че визитата е една добра възможност за обмяна на опит и експертни мнения в областта на атомната индустрия.

Иван Андреев – директор на дирекция “Развитие и модернизации” в АЕЦ “Козлодуй”, представи пред делегацията актуалното състояние на ядрените мощности и перспективите пред българската АЕЦ.

В рамките на визитата британският посланик и придружаващите го лица посетиха 440-мегаватовия втори блок, който е в процес на извеждане от експлоатация, както и работещия 1000-мегаватов шести енергоблок.

 image

Сега стана ли ви по-ясно? И на мен така. Но за ваше улеснение подчертах няколко пасажа от официалното съобщение, които може да ви подскажат, какво се крие зад неказаното.

Какво се случва в действителност и защо горното съобщение е препечатано само в две незначителни електронни медии и нито една национална?

Енергетиката на България е на ръба на пропастта. Няма потребление, няма търсене в региона, няма търговия, няма пари, принудително спрени или понижени мощности, огромни финансови задължения, предфалитни състояния, в това число и за АЕЦ „Козлодуй”. На този фон двама високопоставени британски ядрени чиновници хващат самолета от острова за София. Пътьом хващат посланика и още няколко чиновника от посолството и марш към Козлодуй. Ей така? За едната разходка? Ами, ако се съди по официалното съобщение освен едната разходка нямаме нищо друго на лице?

Вие вярвате ли че британските данъкоплатци ще са склонни да се харчат парите им от посланиците им по света, придружени от подсилен роден антураж, за едните разходки и то в страни и по предприятия със затихващи функции? Има нещо гнило тук? И защо го крият от нас? Нали централата си е наша? Нали британците са ни приятели и партньори? Така ли е в действителност? Какво полезно можен да извлечем от нищо не казващото съобщение? Не знам за вас, но на мен ми прави впечатление само следната част от него: Иван Андреев – директор на дирекция “Развитие и модернизации” в АЕЦ “Козлодуй”, представи пред делегацията актуалното състояние на ядрените мощности и перспективите пред българската АЕЦ.

Някои от вас може и да си спомнят, че от повече от година вече се говори за поредна „модернизация” на действащите блокове 5 и 6, която ще струва € 266 милиона. Предната „модернизация”, провела се през периода 1998-2008 години, струвала без лихвите около € 500 милиона и все още не изплатени, удължи живота на блоковете с 15 години, до 2042-ра и 2046-та съответно. Заемът по предната „модернизация” ще се изплаща от приходите на АЕЦ-а, т.е. от вашите сметки за ток, до 2020-та г. Очевадно въпросните € 500 милиона не са отишли по предназначение, след като сега се готвят за „усвояване” нови € 266 милиона. Тях пък сигурно ще ги изплащат вашите деца и внуци? Но тези подробности от пейзажа по никакъв начин не вълнуват британския посланик и клон на ядрената мафия. Щом българите искат да похарчат едни милиони, защо да не им помогнем? Ама били корумпирани, ама били престъпници, ама били бедни, ами това онова? Нас/тях (британците) това не ги касае и интересува. Както не ги интересува и, че от години британския ядрен боклук се рециклира в Русия и изпраща незаконно в Козлодуй за повторно използване. Не ги интересува и факта, че за послените шест години ядреното гориво е поскъпнало с шокиращите над 500%. Нито посланика, нито британците се вълнуват и от факта, че седящия от ляво на снимката (дружката на Р. Овч. Ив Ген.) е в основата на всички посочени тук и много други престъпления, по източване на родната енергетика.

За британците е най-важно да ни поучават, как да се борим с организираната престъпност и корупцията, и ако може, мимоходом, да ни пробутат някое мухлясало свое оборудване. Но само британците ли? Ето какви още официални съобщение, за „разходки” на партньорски дипломати до родната АЕЦ успях да намеря.

28.04.2011 ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ ПОСЕТИ АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”


24.03.2011 ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАНИК ПОСЕТИ АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”

За съжаление не успях да открия подобни съобщения за визити на посланици на Гана, ЧАД, Афганистан или Бенин. Може би от централата са пропуснали да ги публикуват?

Г. К.





Гласувай:
22



1. injir - Британците не знаят, че у нас упр...
15.07.2013 10:34
Британците не знаят, че у нас управленците крадат здраво.
цитирай
2. getmans1 - те, бсп и дпс отдавна декларираха че са готови да управляват или каквото си знаят и умеят най-добре
15.07.2013 11:25
Като заредят всички възлови места в икономиката с "правилните хора" /къртици/ и сключат "правилните договори" може да си поиграят на демокрация и да чуят протеста!
цитирай
3. danailvdimitrov - да вероятно...
15.07.2013 11:42
injir написа:
Британците не знаят, че у нас управленците крадат здраво.


заслепени от грандиозните кражби в техните страни, нашите местни "крадци" са като аматьори в селско читалище. Такива мащабни декори като "глобалното затопляне" и последващите промени в икономиките са блян за нашите сценаристи.
цитирай
4. gikotev - Re: Британците не знаят, че у нас упр...
15.07.2013 11:42
Дълбоко се съмнявам, че британците са толкова наивни, че не забелязват и не знаят за склонността на родните управници към кражба от общественото. По-скоро много добре са осведомени и умело се възползват от това. Не случайно "новината" за посещението на посланика в Козлодуй даже не е упоменато и в сайта на Посолството на Великобритания ;-) Проверих, но не го публикувах в основния текст, за да не го претоваря, а също така и да провокирам за собствена проверка, по-съобразителните читатели ;-)
цитирай
5. gikotev - Re: те, бсп и дпс отдавна декларираха че са готови да управляват ...
15.07.2013 11:43
Изглежда ми основателно? Ще следим какво ще стане? Поздрави!
цитирай
6. sani110 - в
27.02.2014 23:38
британската империя еи така е създадена с наивност и незнание
продължението на римската империя

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833418
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031