Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2013 10:16 - Българско национално радио и ядрената мафия срещу народа.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1412 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.07.2013 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Във вторник (2/07/2013) БНР пусна следното съобщение, без аудио запис, което предполага че не е пускано в ефир, но независимо от това е знаково за обслужване на интересите на ядрената мафия:

Горивото за АЕЦ "Козлодуй" поскъпнало с 53% за шест години 

Автор: Андрей Борисов

От 2006-а до 2012-а година цената на ядреното гориво за пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е увеличена с 53 на сто, обясниха от пресцентъра на централата.

Така те опровергаха информацията, изнесена в предаването "Неделя 150" от участника в Обществения съвет по енергетика Георги Котев, че цената на горивото за посочения период е нараснала с над 500 на сто.

От АЕЦ "Козлодуй" определят като неверни и твърденията, че централата не плаща за бъдещото извеждане от експлоатация на спрените ядрени мощности и че не е застрахована.

 

Това съобщение се позовава на публикуваното същият ден, на интернет страницата на АЕЦ „Козлодуй”:

02.07.2013 ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

По повод разпространена на 30.06.2013 г. в общественото пространство неотговаряща на истината информация, касаеща АЕЦ “Козлодуй”, от участници в уважаваното от нас предаване “Неделя 150” на Българското национално радио, заявяваме следното:

1. Не е вярно твърдението, че “от 2006 до 2012 година, в разстояние на шест години, цената на ядреното гориво в АЕЦ “Козлодуй” за действащите блокове 5 и 6 е поскъпнала с над 500 процента”.

Свежото ядрено гориво за 5 и 6 блок на АЕЦ “Козлодуй” се доставя от руската фирма ОАО “ТВЕЛ” по дългосрочен договор, сключен през 2002 г.

По принцип цената на свежото ядрено гориво (СЯГ) е обвързана със световните цени на урановата суровина и с услугите, свързани с нея (конверсия, обогатяване и фабрикация).

Съгласно действащия договор за доставка на свежо ядрено гориво цената на СЯГ за АЕЦ “Козлодуй” се договаря по съгласувана между страните методика на всеки три години, в зависимост от показателите на световния уранов пазар, като за съответния тригодишен период цената остава фиксирана.

С цел обективност представяме в хронологичен порядък достоверната информация, свързана с цената на свежото ядрено гориво, доставяно за АЕЦ “Козлодуй”:

• до 2004 г. – цената не е променяна;

• 2004 г. – цената е увеличена с 5%;

• 2006 г. – АЕЦ “Козлодуй” договори с доставчика защитен механизъм от резки изменения на пазара, поради факта, че през същата година цената на урана на световния пазар рязко се увеличи над 10 пъти спрямо цената му от 2004 г.;

• 2007 г. – цената е увеличена с 50%;

• 2010 г. – цената е намалена с 2% и не е променяна досега.

До края на 2013 г. предстои да бъде договорена цената за доставка на свежо ядрено гориво за АЕЦ “Козлодуй” за периода 2014-2016 г., като не се очаква тя да бъде увеличена.

 

То от своя страна пък е продиктувано от две мои медийни изяви, в които обявявам своето последно голямо разкритие, че Над 500% е поскъпнало ядреното гориво в Козлодуй за 6 години. Тази неоспорима истина, обаче, боде в очите представителите на ядрената мафия и най-вече основни нейни играчи от кръга на Р. Овч. и още по-точно неговото приятелче и номиниран вече за нов/стар изпълнителен директор на АЕЦ-а Иван Генов. Именно той се е разпоредил, без още да е встъпил в длъжност, да се скалъпи и разпространи горното нелепо Информационно съобщение.

Във въпросното съобщение не е показан нито един документ, който да потвърждава посочените в него проценти, за разлика от това, което аз предоставям като доказателство – финансово-счетоводните отчети на централата, за периода 2006-2012 години. На БНР това въобще не му прави впечатление, защото те са „професионални журналисти” и вярват безрезервно на професионалните престъпници.

Самият Иван Генов, в свое поръчково интервю по Хоризонт (01/07/2013) заявява, че твърденията ми се позовават на финансово-счетоводни отчети, но пак нещо съм се объркал, защото не съм бил икономист и поради тази причина не съм бил в състояние да ги чета и интерпретирам правилно. Но в поръчаното от него Информационно съобщение не е показн нито един финансов отчет, а още повече не са ни дадени инструкции и наставления, как да ги четем „правилно”.

Това въобще не интересува общественото БНР. Голяма работа, че нагло лъже, крие минали гррабежи и подготвя още по-големи нови на тези които го издържат. Така се случва на територии, на които мафията си има държава.

Този постинг цели единствено и само документиране на заслугите на всеки допринесъл за изтикването на народа в пропастта на нищетата и мизерията. И още едно доказателство, че това е така и, че БНР обслужва ядрената мафия.

Ето какво се казва в съобщението на АЕЦ-а:

Съгласно действащия договор за доставка на свежо ядрено гориво цената на СЯГ за АЕЦ “Козлодуй” се договаря по съгласувана между страните методика на всеки три години...”

И какво четем в разпространеният наскоро Доклад-резюме, на Главен инспекторат към Министерски съвет на Р България (с кликане върху снимката тя се увеличава):

 image

Защо, ако цената се предоговаря веднъж на три години се подписват анекси към договора всяка една година??? Защо се крие договора и анексите към него? Това не е работа на БНР. Негово задължение да ви вземе парите, да ги „усвои” и ви излъже, че мафията се грижи за вас. Ето как:

До края на 2013 г. предстои да бъде договорена цената за доставка на свежо ядрено гориво за АЕЦ “Козлодуй” за периода 2014-2016 г., като не се очаква тя да бъде увеличена.

И съвсем накрая, само за протокола. Утре 06/07/2013 се навършват точно 3 години, откакто съм работил за последно, за което съм получил трудово възнаграждение. От тогава и до ден днешен съм приниден да не се трудя, в общоприетия смисъл, за да не бъда ограбван от „политици”, откровени престъпници и „журналисти”, като някои от БНР и маса други „национално-отговорни” медии.

Г. К.

П. П. Вчера (04/07/2013) предадох в Деловодството н а Народното събрание документите, доказващи драстичното поскъпване от над 500% на ядреното гориво, за последните 6 години, а също така и документи за други престъпления, по искане на председателя на Комисията по енергетика Рамадан Аталай. Преди 5 дни той обеща, че ако направя това той ще ме покани на изслушване в комисията. Сега стоим и чакаме да видим дали това ще се случи?



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881367
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930