Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2013 10:46 - Р. Овч. съветва новият десен „лидер” Радан Кънев?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7821 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Съвсем случайно и без никой нарочно да ми го изпращал попаднах на следната случка. Преди още да бъде избран за лидер на партия ДСБ Радан Кънев, в личния си блог „Записки на реформиста”, заявява готовност да Отговори на въпроси на симпатизанти и съмишленици на пратията.

Въпрос от анонимен автор:

 Г-н Кънев, имам следният въпрос, който възникна в мен след като прочетох съвместната книга на Иво Инджев и Георги Котев "Ядреналин". Искам да знам каква е Вашата позиция относно твърденията на Георги Котев, че в АЕЦ Козлодуй незаконно се използва рециклирано ядрено гориво от 2004та година насам, с което не само държавният бюджет е ощетен с милиарди, но и се рискува безопасността на централата. Прави ли Ви впечатление, че в последната 1 година там имаше 7 аварии, които енергийната мафия замаскира като планови ремонти/спирания. Също така се интересувам какво бихте направили в случай, че Георги Котев е прав.

Отговор на Радан Кънев:

 "...Искам да знам каква е Вашата позиция относно твърденията на Георги Котев, че в АЕЦ Козлодуй ..."

Нямам претенции да разбирам от всичко. По тази тема имаме много сериозни експерти и говорители в ДСБ.

 image

image

Разбра ли някой кои са „сериозните експерти и говорители в ДСБ”? А каква е тяхната позиция по изложеното в книгата „Ядреналин” престъпление? А каква е тяхната позиция по случващите се през последната година престъпления около и в АЕЦ „Козлодуй”?

 

Мога на дълго и на широко да продължавам да се повтарям и за пореден път да ви досаждам с подробните описания, за ролята и приноса на „десните формации” в извършването и прикриването на гигантските престъпления в родния ядрен сектор, но какъв е смисъла от това, когато Кънев се крие зад анонимни „експерти и говорители”? (Като например последните разкрития за шокиращото поскъпване на ядреното гориво с над 500%, за последните 6 години или пък за потъпкването на Конституцията от страна на „съпартиеца” на Кънев по линия на ЕНП ЧЕП Уручев.) И понеже експертите са му анонимни, защо предположих, че един от тях е Р. Овч.?

Причината за това е, че Р. Овч. е последния „експерт и говорител” (с Р. Овч. по образователен ценз сме колеги, завършили един и същи ВУЗ и специалност), който публично ме е „опровергал”. Това се случи на 24-ти април т.г., в предаването „Лице в лице“, по бТВ. В последствие продуцентите на предаването ми обещаха право на отговор, но бързо „забравиха” за това, но за „лидер” като Кънев това са подробности от пейзажа.

 image
С тази усмивка на лицето си Р. Овч. тържествено обяви, че твърденията ми за използването на рециклирано ядрено гориво са били "опровергани" и Радан Кънев му е повЕрвал.

В шапката на блога си този рИформист е написал следното:

Вярвам в "политика"-та като усилие за промяна на едно много закостеняло и долно обществено status quo, а не само смяна на лица.

 

Г. К.


Тагове:   отговори,   ДСБ,   Радан Кънев,   р овч,


Гласувай:
13



1. greendawn79 - Г-н Котев, Позволявам си да Ви пиша, ...
26.06.2013 16:27
Г-н Котев,

Позволявам си да Ви пиша, тъй като Ви уважавам изключително много като експерт. Смятам, че е станало някакво недоразумение, което предвид настоящата политическа ситуация е добре да бъде изяснено, за да не се използва с недобри намерения. Лицето от ръководството на ДСБ, което визира г-н Кънев като експерт е Иван Николаев Иванов.
цитирай
2. gikotev - Re: Г-н Котев, Позволявам си да Ви пиша, ...
26.06.2013 22:46
Уважаеми, господине! Уважавам усилието Ви специално да се регистрирате в Блог.бг, за да ми отговорите, но в същото време трябва да Ви уверя, че няма никакво недоразумение. В своя коментар, в блога си, г-н Кънев говори за експерти в множествено, а не в единствено число. Това ще рече, че има предвид не само г-н Иванов, а минимум поне още един човек. Очаквах някой да се позове на имената на г-н Георги Касчиев или г-н Иван Хиновски (бивш агент на ДС, с псевдоним Хабов). Последните двама бяха в комитета на г-н Иванов, по време на агитацията за референдума за АЕЦ "Белене", миналия януари. Познавам се лично и с тримата господа. За последно се видях лично с г-н Иван Иванов на 21-ви март т.г., в гр. Кюстендил, но той никога не е претендирал пред мен за притежаване на експертен капацитет по въпросите на ядрената енергетика. По-скоро използва политически еквилибристики, за да ми обясни, че партията която представлява няма как да съдейства, за проблема който повдигнах преди точно цели 5 години. Това за мен означава отказ от съдействие да бъде прекратено едно от големите престъпления, ако не и най-голямото, извършвано някога срещу българския народ.
Не само заради себе си, но най-вече заради сънародниците си не мога да приема такъв безотговорен подход.
Поздрави!
цитирай
3. antikom - Котев, какво всъщност искаш!
26.06.2013 23:14
Котев, какво всъщност искаш!
цитирай
4. gikotev - Re: Котев, какво всъщност искаш!
26.06.2013 23:27
Искам само истината да победи. Толкова ли е много?
цитирай
5. gikotev - Re: Г-н Котев, разбирам напълно гнева ...
29.06.2013 10:00
Г-жо Стоянова! Може би забелязвате, че съм гневен, но със сигурност не сте забелязала истинската причина за него. В Коментара си Вие споменавате единствено и само проекта АЕЦ "Белене" и нито дума за действащата АЕЦ "Козлодуй", все едно тя не съществува. През последните години нееднократно съм заявявал и подкрепял а неопровержими аргументи, че словоблудството по проекта "Белене" цели отвличане на вниманието от наистина най-голямата корупционна схема, разигравана някога в България. Няма да преразказвам тук многото неща, които нееднократно съм посочвал в редица статии в този блог. На този фон вашата партия внесе предложение и прокара положително гласуване в 41-то НС решение за изграждане на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй". В същото време никога не сте заявявали как е решен проблема с високо-радиоактивните и много дълго живеещи (минимум 100 000 години) продукти на деление на ядреното гориво???? Кога ще започнат да се връщат от Русия, къде ще се заравят (Община, местност), колко ще струва това, от къде ще се вземат парите???? В същото време вашият съпартиец Асен Агеов излезе с предизборен клип, в който твърдеше, че едва ли не без 7-ми блок в Козлодуй икономиката на България ще рухне?

Съвсем наскоро разкрих и публикувах доказателства, че за последните 6 години ядреното гориво в Козлодуй е поскъпнало с над 500%!!! Повече от година "бия барабана" за погазване на Конституцията на РБ от страна на ЧЕП Владимир Уручев, но партията Ви остава сляпа и глуха за всичко това. Минаха вече повече от три месеца, откакто обсъдих лично този казус с г-н Иван Иванов. Реакция - НУЛЕВА.

Докато само аз съм гневен това още нищо не означава. Скоро ще трябва да разбирате гнева на много повече българи, които все повече ще разбират "позицията" на Вашата партия.

Поздрави!
цитирай
6. tanika - Когато току-що Ви написах, че ще ...
29.06.2013 10:31
Когато току-що Ви написах, че ще вземем предвид позицията Ви на ядрен експерт и дисидент и ще я обсъдим обстойно, имах предвид тъкмо радикалната Ви позиция по отношение на АЕЦ "Козлодуй", която лично аз застъпвам и напълно Ви подкрепям! Истина е, че досега не сме обсъждали в партията подобни изявления, които да станат наша официална стратегия по въпроса за АЕЦ "Козлодуй", но това може да стане тепърва. Наскоро, докато работих в Комисията по досиетата във връзка с книгата ми "Радой", попаднах на доклади на ДС от времето на строителството на АЕЦ "Козлодуй", което наричат "атомното сърце на България" и се хвалят каква част от назначените там са от ДС, а каква - от КГБ, изброени поименно. 100% агенти! Това е свърталище, което дори само за това трябва да бъде разтурено, а за рисковете Вие можете да се произнесете най-добре като експерт!
На тази база може да се изработи истинската дългосрочна енергийна стратегия на България, а това, което БСП пробутва в момента в парламента като мерки за понижаване на цената на тока, е бомба със закъснител и ще нанесе непоправими щети на държавата и всеки потребител поотделно!
Затова това правителство трябва да се маха час по-скоро, а ние да сме готови с алтернативни програми!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833922
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031