Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 09:34 - Европарламента пак обслужи ядрената мафия.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3043 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вече повече от година члена на Европарламента (ЧЕП) Владимир Уричев (ПП ГЕРБ) дерибейства из редиците на родната ядрена енергетика, погазвайки и безмилостно тъпчейки Конституцията и законите на РБ. Бяха предприети всички законови мерки това безобразно престъпление да бъде прекратено и ЧЕП Уручев да понесе полагащата му се отговорност. Държавната комисия за предотвратяване на конфликт на интереси постанови, че позицията ЧЕП не е публична, а най-гледаната национална медия, чрез устата на Цветанка Ризова, нарече това престъпление „по-малкото зло, ако приемем, че той не получава комисионни”.

Близо цяла година се въздържах в лично качество да питам за случващото се мнението на работодателите на ЧЕП-а в Брюксел, но когато бяха изчерпани всички родни инструменти се обърнах за съдействие към една гражданска организация и те ми съдействаха, ето как.

На 18-ти април 2013-та година Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” изпраща следното писмо до председателя на ЕП:

 

До Martin Schulz

Председател на Европейския парламент

 Заявление

 

oт Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”

 

Относно: Решение на българската Комисия по установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, касаещо депутат в Европейския парламент г-н Владимир Уручев

Уважаеми господин Шулц,

Бих искал да Ви помоля да отговорите дали съгласно европейските критерии, евродепутатите са “публични длъжности” (подчертал Г. К.) и трябва ли да попадат в кръга на отговорност за конфликт на интереси.

Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” - България, носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”, от 2008 г. търси истината около някои събития в българската ядрена централа АЕЦ “Козлодуй”.

В тази връзка сме озадачени от Решение № 196 от 19.03.2013 г. на Комисията по установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, касаещо депутат в Европейския парламент г-н Владимир Уручев http://www.cpaci.bg/images/reshenia/196.pdf, в което се твърди, че евродепутатите не са “публични длъжности” и не попадат в кръга на едноименния български закон.

Приложение: Решение № 196 от 19.03.2013 г. на Комисията УПКИ

                                         С уважение:

                                                               Петър Пенчев

                              член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово

                                                                   “Анна Политковская”

Ето го и отговора, подписан лично от председателя на ЕП Мартин Шулц:

image
(с кликане върху снимката тя става читабилна)


Някой да вижда в това писмо потвърждение или отрицание на въпроса за публичния статут на всеки ЧЕП? Не? И какво от това!

Какво го бърка Шулц, че колегата му ЧЕП Уручев е отговорен за престъпна кражба на стотици милиони лева от родната ядрена индустрия и все още се намира на позиция да продължава да върши това. Защо последното е така ли? Много просто.

Към дата 16/06/2013, шест дни след датирането на писмото на Шулц ЧЕП Уручев продължава да състои в УС на ДП „Радиоактивни отпадъци”, Съгласно търговския регистър.

Ами сега? Е, нищо! На кой му пука? От ЕП, ЕК и ЕС искат ние да се превърнем в правова държава и на най-високо ниво ни показват, как се прави това. Подкрепят и всячески съдействат на гражданското общество, в борбата му с организираната престъпност, владееща цялата страна.

Благодарим ви, дами и господа европейци! Без вас нашето благоденствие никога нямаше да се случи.

Но това далеч не е края на гаврата на ЧЕП Уручев над целия български народ. На страницата на МИЕТ е откриваема подписана от него Декларация (29/04/2013), в която се твърди, че със Заповед РД-18-10 от 23/04/2013, на министъра на икономиката, енергетиката и туризма той е освободен като член на УС на ДП „Радиоактивни отпадъци”. Всеки желаещ може да види Декларацията ТУК. Самата Заповед РД-18-10 от 23/04/2013 не е нито приложена към Декларацията на ЧЕП Уручев, нито е публикувана на страницата на МИЕТ, нито е откриваема където и да било в Интернет. Възниква обосновано съмнение дали въобще такава Заповед съществува, а ако отговора е ДА, дали тя е законосъобразна и ако и последният отговор е ДА, защо тя се крие и не се прилага на практика. А не се прилага на практика, защото повече от месец и половина след нейното издаване ЧЕП Уручев все още не е заличен от Търговския регистър. Ето какво въждаме в Търговския регистър към днешна дата (17/06/2013).

image

Позицията на ЧЕП или не е публична или позволява да се правят НЕпублични престъпленията, които се извършват от заемащите тези позиции?

Това не е първият, и за съжаление не е последният, случай в който ЕП слага чадър над високопоставен ядрен мафио и въобще над поредното престъпление на ядрената мафия. Тази констатация не означава безверие в преборването на този най-страшен октопод. Не. Тази констатация означава само, че когато му дойде времето никой и нищо няма да бъде забравен/о и всеки ще си плати за мародерствата и безчинствата си с лихвите.

Г. К.





Гласувай:
5



1. chavdar01 - ТИЯ БАНИЧАРИ ОТ ГЕРБ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ РАЗКАРА ОТ АЕЦ-КОЗЛОДУЙ
17.06.2013 09:46
ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТАЗИ КАЛИНКОВИЗАЦИЯ?!
ТРЯБВА ЛИ ДА ЧАКАМЕ ДА ГРЪМНЕ АЕЦ-А?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876223
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930