Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2013 12:41 - За първи път! Натоварването на блокове 5 и 6 в Козлодуй в реално време.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2201 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.06.2013 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Удоволствието ни се предоставя от интернет сайта на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, а още по-точно под-страницата Данни за електропроизводството. Ето и как изглежда таблото.

 image 

Ако влезете на страницата и вместо показаното тук табло видите банер към библиотеката на Конгреса на САЩ или нещо друго не се отчайвайте. Просто освежете/рефрешнете/обновете страницата и може и да имате късмет.

Защо ви занимавам с тази блага вест ли?

Защото имаме повод за рдост, уважаеми дами и господа! Това се случва след цели 39 години от пуска на АЕЦ-а и много повече от 10 години след бурното навлизане на Интернет в нашия живот. Но и не само заради това.

През последните повече от две години няколко ръководства на предприятието си позволяваха практикуването на криминалното мероприятие „надуване на мощностите” на действащите блокове над номинално допустимите нива от 100%. Неколкократно съм ви информирал тук за тази престъпна, порочна и безкрайно рискова практика. Това престъпление, съчетано с още по-престъпното нехайство на надзорната Агенция за ядрена енергия, незаконно оглавявана от лицето Сергей Цочев, доведе до безпрецедентия брой от цели шест аварийни спирания на двата действащи блока, за малко повече от една година.

Сега, както виждите, нивото на натоварването на блоковете е малко над 50%. И именно в този момента, когато мощността принудително е понижена, се случва и безпрецедентната проява на прозрачност, за случващото се зад оградите на АЕЦ-а. До сега това беше немислимо. Въпреки неколкократните ми апели, докато мощностите се надуваха незаконно над 100% това не се случваше. Но не се отчайвайте, уважаеми дами и господа. Факта че е извършено престъпление по служба, на няколко ръководни екипа, за последните 2-3 години е нескриваем. Рано или късно те ще бъдат принудени да отговарят за престъпленията си, защото това далеч не е единственото има „геройство”.

Ще позволи ли това нововъведение да се прекрати престъпната практика за незаконно пренатоварване на мощностите над пределно допустимите нива? Това предстои да разберем, когато нивата на натоварването се вдигнат и наближат номинала. Има няколко сценария по които биха могли да процедират, но сега няма да ви занимавам, а също така и да издавам и очакванията си пред врага. Ще изчакам търпеливо, какво ще ни поднесат на есен.

Имаме повод и за удовлетворение, уважаеми дами и господа. Тази нова придобивка ни дава възможност да бъдем вече много по-своевременно и напълно информирани, без да сме зависими от чиновници и медии. Това се отнася най-вече за случаи на аварии, съпроводени с изключването на един от двата или и двата едновременно (да не дава Господ) блока. До ден днешен няма случай да не минат поне няколко часа, докато престъпните чиновници и послушните им медии решат да ни информират. Да се надяваме, че вече няма да е така.

Нека си повярваме, че това е една малка, но доста знакова победа в борбата с традиционната непрозрачност в дейността на ядрената мафия. Нека си повярваме и, че имаме още много какво да искаме и да получаваме от ядрените мафиоти и така, докато ги принудим да се откажат от цялостната си престъпна дейност и спрат за винаги мощностите си.

 Г. К.





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875149
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930